P3 EXPANDUJE V PARKU P3 PRAGUE D11 V REAKCI NA SILNOU POPTÁVKU PO SKLADOVÝCH PROSTORÁCH V OKOLÍ PRAHY

Publikované dňa: 6. 6. 2016 11:05 P3 CZ

Společnost P3, vlastník, developer a správce průmyslových nemovitostí s celoevropskou působností, koupila dalších 75 000 m2 pozemku v parku P3 Prague D11 východně u Prahy. Zde vyrůstá průmyslový park, jehož první budova pro společnost Exiteria bude předána na začátku června. Společnost P3 touto expanzí navýšila v tomto parku možnost výstavby na míru (BTS) o dalších 35 000 m2 na celkových 155 000 m2.

P3 získala pozemky pro svůj park P3 Prague D11 na jaře 2014 a doplnila tak stávající portfolio strategicky umístěných parků P3 v okolí hlavního města, čímž podpořila jejich vzájemnou, dobře fungující, synergii. Společnost P3 zaznamenává stále větší zájem ze strany svých zákazníků a potvrzuje, že je okolí Prahy dlouhodobě nejžádanější lokalitou: „V našich parcích, jako je P3 Prague Horní Počernice, dosahujeme velmi vysoké obsazenosti. Také parkům P3 Prague D8 a P3 Prague D1 se výborně daří - obsazenost je dlouhodobě velmi vysoká, v současné době jsou prostory dokonce plně obsazeny. Nejen z důvodu aktuálně rostoucí poptávky, ale také proto, že věříme, že tento trend bude pokračovat i nadále, jsme se rozhodli přikoupit další pozemky u dálnice D11," uvedl Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku, a dodává: „Díky této expanzi zde budeme moci našim zákazníkům především z oblasti logistiky a lehké výroby nabídnout další možnost pronájmu jednotek postavených na míru o velikosti 3 000 m2 až 40 000 m2, které mohou sloužit například jako strategické centrální huby pro Českou republiku, nebo i pro celou Evropu. Ty jsme schopni, díky již vydaným povolením, předat do šesti měsíců od podepsání kontraktu a můžeme tak uspokojit aktuální potřeby našich zákazníků v souvislosti s jejich expanzí na trhu."

Aktuálně je v parku P3 Prague D11 dokončena budova o rozloze 21 047 m2, která se stala vůbec první v novém parku. Nový projekt byl z části stavěn na míru pro společnost Exiteria a.s., která zde bude využívat 10 787 m2. Druhá polovina prostor o rozloze více než 10 000 m2 je dále nabízena na trhu. Nová hala byla stavěna dle specifických požadavků tohoto klienta, a to včetně nakládací techniky přizpůsobené typu rozvozových aut. Budova má také, oproti jiným, atraktivní světlou výšku - 12,2 m a díky tomu disponuje o 20 % větší kapacitou než je běžné. Tato nadstandardní úprava byla použita při stavbě posledních hal P3, a protože se toto řešení setkalo s kladnou odezvou zákazníka, hodlá společnost P3 v tomto nově nastaveném směru výstavby pokračovat.

Park P3 Prague D11 se nachází v těsné blízkosti hlavního města, Centrum Černý Most je odsud vzdálen pouhých 8 kilometrů. Park vyniká skvělým dopravním spojením, neboť leží v blízkosti dálnice D11 a D10, které představují hlavní dálniční spojení mezi Prahou a východní částí České republiky a jihozápadním Polskem. Železniční stanice se nachází jen 300 metrů a areál parku je tak, jako jeden z mála, přímo napojený na železniční síť. Areál bude navíc v budoucnu obsluhován i autobusovou linkou MHD.

KONEC

Pro další informace se prosím obraťte na:

Veronika Boráková, Crest Communications (CZ)
Tel. +420 222 927 111 E-mail: veronika.borakova@crestcom.cz

POZNÁMKA PRO EDITORY

P3 je vlastník, developer a správce evropských průmyslových nemovitostí. Do portfolia P3 o rozsahu 3,3 mil. m2 v rámci 9 zemí nyní spadá 162 průmyslových nemovitostí a společnost dále disponuje pozemky o rozloze více než 1,4 mil. m2, které jsou určené pro další rozvoj a výstavbu.

Společnost P3 se zaměřuje na poskytování prvotřídních služeb svým klientům v perfektně situovaných, vysoce kvalitních budovách. Všechny nemovitosti, které P3 staví, jsou šetrné k životnímu prostředí a odpovídají nejvyšším mezinárodním standardům.

PointPark Properties zavedl korporátní označení „P3" a používá obchodní značku „P3 Logistic Parks", která lépe vystihuje podnikání společnosti. Více informací o P3 naleznete na webových stránkách www.p3parks.com.

Vlastníky společnosti P3 jsou TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge.

108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ