JAK NA ÚZKOST A STRES? VZDĚLÁVACÍ WORKSHOPY PRO PACIENTKY S RAKOVINOU PRSU A JEJICH RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY

Publikované dňa: 7. 9. 2016 11:02 ONKO Unie

ONKO Unie, o. p. s. připravila pro pacientky s rakovinou prsu na letošní podzim dva edukativní víkendové workshopy s názvem „Den pro sebe“, které jsou zaměřené na nácvik relaxačních technik vedoucí k uvolnění úzkosti a stresu. Cílem workshopů je zlepšení kvality života žen s tímto onemocněním i jejich blízkých, kteří o ně pečují - ti se workshopu mohou zúčastnit spolu s nimi. Workshopy se budou konat v klidném sportovním areálu Satalice v termínech 15. – 16. října a 5. – 6. listopadu 2016. Přihlásit se je třeba do 20. září, více informací na webových stránkách ONKO Unie (www.onko-unie.cz).

„V rámci workshopu se zaměřením na tělovou terapii metodou biosyntézy se budou prolínat aktivity působící na psychosomatiku vedoucí ke změně myšlení a zlepšení psychické pohody. Pacientky a jejich nejbližší si pod vedením zkušených lektorek vyzkouší řadu drobných cvičení, díky kterým lze dosáhnout uvolnění psychického napětí i arteterapii," říká Mgr. Petra Adámková, ředitelka ONKO Unie.

Všechna tato cvičení tvoří významné mechanismy prevence syndromu vyhoření. Pro pacientky a jejich rodinné příslušníky je celý pobyt hrazen z grantové podpory a lze požádat také o příspěvek na dopravu.

Workshopy jsou součástí nedávno zahájené osvětové kampaně ONKO Unie „NEJSEM na odpis" zaměřené na podporu a zlepšení kvality života pacientek s diagnózou metastatické rakoviny prsu. Cílem kampaně je informovat širokou veřejnost o této formě onemocnění, která není tak často komunikována jako její rané stádium. Toto onemocnění se však vyskytuje až u 30 % pacientek po úspěšně prodělané léčbě rakoviny prsu a v současné době je nevyléčitelné. I přesto mohou ženy s touto nepříznivou diagnózou žít normální život, pracovat a radovat se s rodinou a přáteli.

www.nejsemnaodpis.cz
www.onko-unie.cz

ONKO Unie, o. p. s., se od roku 2011 zaměřuje na pomoc pacientkám s onkologickými onemocněními, zejména ženských orgánů. Je platformou pro setkávání lékařů podílejících se na léčbě onkologických onemocnění, pacientů se zhoubnými nádory i dárců, jejichž společným cílem je podporovat zlepšení kvality života onkologicky nemocných v České republice.

Kontakt pro média:

Crest communications, a.s.