JAK NA ÚZKOST A STRES? VZDĚLÁVACÍ WORKSHOPY PRO PACIENTKY S RAKOVINOU PRSU A JEJICH RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY

Publikované dňa: 7. 9. 2016 11:02

ONKO Unie, o. p. s. připravila pro pacientky s rakovinou prsu na letošní podzim dva edukativní víkendové workshopy s názvem „Den pro sebe“, které jsou zaměřené na nácvik relaxačních technik vedoucí k uvolnění úzkosti a stresu. Cílem workshopů je zlepšení kvality života žen s tímto onemocněním i jejich blízkých, kteří o ně pečují - ti se workshopu mohou zúčastnit spolu s nimi. Workshopy se budou konat v klidném sportovním areálu Satalice v termínech 15. – 16. října a 5. – 6. listopadu 2016. Přihlásit se je třeba do 20. září, více informací na webových stránkách ONKO Unie (www.onko-unie.cz).

„V rámci workshopu se zaměřením na tělovou terapii metodou biosyntézy se budou prolínat aktivity působící na psychosomatiku vedoucí ke změně myšlení a zlepšení psychické pohody. Pacientky a jejich nejbližší si pod vedením zkušených lektorek vyzkouší řadu drobných cvičení, díky kterým lze dosáhnout uvolnění psychického napětí i arteterapii," říká Mgr. Petra Adámková, ředitelka ONKO Unie.

Všechna tato cvičení tvoří významné mechanismy prevence syndromu vyhoření. Pro pacientky a jejich rodinné příslušníky je celý pobyt hrazen z grantové podpory a lze požádat také o příspěvek na dopravu.

Workshopy jsou součástí nedávno zahájené osvětové kampaně ONKO Unie „NEJSEM na odpis" zaměřené na podporu a zlepšení kvality života pacientek s diagnózou metastatické rakoviny prsu. Cílem kampaně je informovat širokou veřejnost o této formě onemocnění, která není tak často komunikována jako její rané stádium. Toto onemocnění se však vyskytuje až u 30 % pacientek po úspěšně prodělané léčbě rakoviny prsu a v současné době je nevyléčitelné. I přesto mohou ženy s touto nepříznivou diagnózou žít normální život, pracovat a radovat se s rodinou a přáteli.

www.nejsemnaodpis.cz
www.onko-unie.cz

ONKO Unie, o. p. s., se od roku 2011 zaměřuje na pomoc pacientkám s onkologickými onemocněními, zejména ženských orgánů. Je platformou pro setkávání lékařů podílejících se na léčbě onkologických onemocnění, pacientů se zhoubnými nádory i dárců, jejichž společným cílem je podporovat zlepšení kvality života onkologicky nemocných v České republice.

Kontakt pro média:

Crest communications, a.s.
Jana Bakešová
Gsm: +420 731 613 604
E-mail: jana.bakesova@crestcom.cz

ONKO Unie, o.p.s.
Petra Adámková
Gsm: +420 607 216 236
E-mail: petra.adamkova@onko-unie.cz
www.onko-unie.cz

108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ