PRAHA HOSTILA KONFERENCI INVEST MORE & INOVATE IN THE MORAVIAN-SILESIAN REGION

Publikované dňa: 13. 9. 2016 14:32 INVEST MORE 2016

Ve středu 7. září proběhla v Gröbově vile za účasti předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky i generálního ředitele agentury CzechInvest Karla Kučery prezentační akce, určená více než 120 představitelům velvyslanectví, zahraničních firem, konzultačních, právních a poradenských společností a také mezinárodních obchodních komor.

Kromě samotné konference, která měla za cíl upozornit na strukturální změny Moravskoslezského kraje a rozvoj nových hi-tech oborů, došlo i na prezentaci univerzit a jejich výzkumných aktivit, které jsou zaměřeny na potřeby firem v regionu. Následné panelové diskuze na téma zkušeností s realizací firemního výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji se zúčastnili i samotní zástupci z řad firem, např. Jiří Rosický, ředitel společnosti ING corporation a Invent Medical Group, které se zabývají vývojem, výrobou a servisem ortotických a protetických pomůcek či Todd C. Morgan, senior viceprezident globálního produktového vývoje společnosti Varroc Lighting Systems.

Prílohy

LRM_EXPORT_20160907_164420.jpg
Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR
LRM_EXPORT_20160907_221509.jpg
Zleva: Zdeněk Przybyla, Continental Automotive Czech Republic, Todd C. Morgan, Varroc Lighting Systems, Libor Korba, CGI IT Czech Republic s.r.o.