VÁNOCE V TROJOBALU

Publikované dňa: 22. 11. 2016 10:05 DRŮBEŽÁŘSKÝ ZÁVOD KLATOVY

Kouzlo vánočních svátků prožívá každý po svém, stejně jako po generace dodržované adventní tradice. Každý kraj i rodina má své zvyklosti i tradiční pokrmy, na které se těší celý rok a štědrovečerní tabule se bez nich prostě neobejde. Jedním takovým nejtypičtějším jídlem je i dozlatova smažený kapr a řízky s domácím bramborovým salátem. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy nejen na tyto lahodné evergreeny ale i na další pochoutky s křupavým obalem a šťavnatým masem uvnitř.

Nedostižnou klasikou oblíbenou především u dětí jsou řízky z kuřecích prsou. Především dospělí pak ocení šťavnatější variantu, kterou jsou kuřecí řízky stehenní. Kuřecí řízky DZ Klatovy pochází stejně jako veškerý jeho sortiment výhradně z českých uzavřených chovů a maso je tak vždy čerstvé a chutné.

Inspirujte se recepty z kuřecího masa na pochoutky s křupavým obalem a šťavnatým masem uvnitř.

Obalovaná kuřecí křidélka v parmezánu

Kuřecí křídla DZ Klatovy (16 ks)
3 vejce
100 g hladké mouky
3 lžíce mléka nebo smetany
15 lžic strouhanky
100 g parmezánu
10 lžic kukuřičných lupínků
sůl
bílý pepř
olej na smažení


Postup:
Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se špetkou soli
a mlékem nebo smetanou. Strouhanku smícháme s parmezánem a rozdrcenými kukuřičnými lupínky. Křidélka obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a poté ve strouhankové směsi. Smažíme ve větším množství oleje z obou stran pěkně dozlatova.


Pikantní kuřecí stehýnka s chilli

Spodní kuřecí stehna DZ Klatovy (8ks)
3 vejce
chilli papričky dle chuti
1 lžička kari koření
2 stroužky česneku
sůl
barevný pepř
1 lžička bramborového škrobu
olej na smažení

Postup:
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Marinádu připravíme tak, že rozšleháme vejce, přidáme koření, utřený česnek a bramborový škrob. Stehýnka necháme v takto připravené směsi a v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Směs maso důkladně obalí a pak jej můžeme smažit ve fritovacím hrnci nebo na pánvi s dostatečným množstvím oleje, přibližně 15 minut dozlatova.


O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications a.s.
Michaela Tomková
Ostrovní 30, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 222 927 111
mobil.: +420 731 613 608
E- mail:michaela.tomkova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
bigstock--149461856.jpg
Obalovaná kuřecí křidélka
DZK_Kureci prsni rizky.jpg
Kuřecí řízky DZ Klatovy
food-1488253.jpg
Pikantní kuřecí stehýnka
Súčasní klienti
Referenční klienti