DACHSER INVESTUJE DO TALENTOVANÝCH LOGISTIKŮ

Publikované dňa: 28. 11. 2016 14:30 DACHSER CZECH REPUBLIC

Mezinárodní logistický provider DACHSER Czech Republic věnuje rozvoji svých zaměstnanců velkou pozornost již řadu let a investuje do jejich vzdělávání. Letos spustil i nový program pro absolventy středních škol. Těm nabízí absolventskou stáž, která je připraví na odbornou práci na různých logistických pozicích.

„Čerství absolventi středních škol u nás mají šanci poznat, jak logistická společnost funguje a co obnáší jednotlivé pracovní pozice spojené s logistikou," říká Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic, a dodává, „v letošním roce běží první rok programu, a to na našich pobočkách v Kladně a Brně, a my věříme, že mladým lidem přinese šanci nadchnout se pro logistiku u DACHSERU. Těm nejlepším bychom potom rádi nabídli stálé pracovní místo na pozici, na které se nejlépe osvědčili." Placená absolventská stáž trvá 18 měsíců a další místa se budou otevírat příští rok pro nástup od září 2017.

Také studenti vysokých škol mají možnost nabýt cenné zkušenosti z logistiky. V rámci DACHSER Trainee programu získávají vybraní vysokoškoláci půlroční praxi napříč klíčovými odděleními společnosti a účastní se interních a externích školení na různá témata z oblasti spedice a logistiky. V letošním roce praxi absolvuje 20 studentů na pěti pobočkách po celé České republice. I na ně může čekat nabídka stálého pracovního poměru po ukončení studia.

Kromě nového absolventského a stávajícího Trainee programu DACHSER investuje i do svých stálých zaměstnanců. Pro každého je připravený individuální plán vzdělávání přizpůsobený jeho pracovní pozici. Školení a kurzy podle odpovídající české legislativy probíhají u nás, pro odborné logistické znalosti si pracovníci osmi českých poboček DACHSERU jezdí do DACHSER Academy do německého Kolína nad Rýnem nebo do centrály společnosti v německém Kemptenu. Tato korporátní vzdělávací zařízení dlouhodobě proškolují zástupce všech poboček s cílem nabízet zákazníkům na celém světě stejnou kvalitu služeb. Mimo jiné zde odborné semináře absolvují například zaměstnanci obchodního oddělení nebo odborníci na chemickou logistiku.

Základní informace o společnosti DACHSER v České republice

DACHSER působí na trhu logistiky a zasilatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti DACHSER pro Českou republiku, v roce 2006 uzavřela smlouvu o joint venture s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb DACHSER a začala vystupovat pod jménem DACHSER E.S.T. a.s. Proces integrace byl završen rozhodnutím o přejmenování společnosti na DACHSER Czech Republic a.s. s účinností od 1. 1. 2010.
DACHSER disponuje téměř 48 000 m² distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice. Ve svých osmi pobočkách (v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Praze a na pobočce DACHSER Cargoplus) v současné době zaměstnává téměř 500 lidí.

Základní informace o skupině DACHSER

Rodinná společnost DACHSER se sídlem v německém Kemptenu je předním poskytovatelem logistických služeb v Evropě. DACHSER poskytuje komplexní přepravní logistiku, skladování a individuální zákaznické služby ve třech obchodních oblastech: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Nabídku doplňují další služby jako kontraktní logistika, konzultace a poradenství a specifická řešení přizpůsobená na míru jednotlivým odvětvím. Díky komplexní dopravní síti jak v Evropě, tak i v zámoří a informačním technologiím, které jsou plně integrovány do všech systémů, poskytuje DACHSER inteligentní logistická řešení po celém světě. V současnosti zaměstnává 25 000 lidí ve 437 pobočkách po celém světě. Za rok 2014 zrealizoval přepravu 73,7 milionů zásilek. Celkový obrat koncernu DACHSER v roce 2014 činil 5,3 miliard eur. Pro více informací navštivte www.dachser.cz.

Pro více informací prosím kontaktujte:
DACHSER Czech Republic a.s.
Ing. Jan Polter, MBA
Obchodní a marketingový ředitel
e-mail: jan.polter@dachser.com
www.dachser.cz

DACHSER Czech Republic a.s.
Ing. Tereza Valentová
Marketing & PR
e-mail: tereza.valentova@dachser.com
www.dachser.cz