DACHSER: BERNHARD SIMON PŘEVZAL ČESTNÉ OCENĚNÍ PRO RODINNÉ FIRMY

Publikované dňa: 5. 12. 2016 14:39 DACHSER CZECH REPUBLIC

Již podvacáté jmenovala poradenská a auditorská společnost EY (Ernst & Young) v Německu Podnikatele roku. Mezi nositeli ocenění za podnikání, inovace a osobní nasazení byl také Bernhard Simon, CEO skupiny DACHSER, který cenu převzal v polovině listopadu v Berlíně.

Čestné ocenění pro rodinné firmy bylo předáno letos popáté. Získali ho podnikatelé, kteří aktivně přispívají k udržitelnému rozvoji, hodnotové orientaci a převzetí společenské odpovědnosti. Bernhard Simon obdržel cenu za to, že úspěšnou rodinnou firmu do budoucna vybavil příkladnými pravidly pro dědice rodinné firmy a vedení společnosti. Podle poroty tím posílil inovativní a výnosový potenciál logistického koncernu, který již v minulosti nastavil nové standardy v celé logistické branži. Kromě jiného například používání čárových kódů, které položilo základ pro digitalizaci v logistice.

Bernhard Simon (56), vnuk zakladatele společnosti Thomase Dachsera, působí jako předseda představenstva a od roku 2001 jako CEO celého koncernu. Zastupuje třetí generaci rodiny u kormidla společnosti. Na své pozici je zodpovědný za controlling a strategickou orientaci celé firmy. Je zodpovědný také za vztahy a odbornou koordinaci s akcionáři, dozorčí radou, národními organizacemi a pobočkami.

Základní informace o společnosti DACHSER v České republice

DACHSER působí na trhu logistiky a zasilatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti DACHSER pro Českou republiku, v roce 2006 uzavřela smlouvu o joint venture s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb DACHSER a začala vystupovat pod jménem DACHSER E.S.T. a.s. Proces integrace byl završen rozhodnutím o přejmenování společnosti na DACHSER Czech Republic a.s. s účinností od 1. 1. 2010.
DACHSER disponuje více než 50 000 m² distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice. Ve svých osmi pobočkách (v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Praze a na pobočce DACHSER Cargoplus) v současné době zaměstnává téměř 500 lidí.

Základní informace o skupině DACHSER

Rodinná společnost DACHSER se sídlem v německém Kemptenu je předním poskytovatelem logistických služeb v Evropě. DACHSER poskytuje komplexní přepravní logistiku, skladování a individuální zákaznické služby ve třech obchodních oblastech: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Nabídku doplňují další služby jako kontraktní logistika, konzultace a poradenství a specifická řešení přizpůsobená na míru jednotlivým odvětvím. Díky komplexní dopravní síti jak v Evropě, tak i v zámoří a informačním technologiím, které jsou plně integrovány do všech systémů, poskytuje DACHSER inteligentní logistická řešení po celém světě. V současnosti zaměstnává 25 000 lidí ve 437 pobočkách po celém světě. Za rok 2014 zrealizoval přepravu 73,7 milionů zásilek. Celkový obrat koncernu DACHSER v roce 2014 činil 5,3 miliard eur. Pro více informací navštivte www.dachser.cz.

Pro více informací prosím kontaktujte:
DACHSER Czech Republic a.s.
Ing. Jan Polter, MBA
Obchodní a marketingový ředitel
e-mail: jan.polter@dachser.com
www.dachser.cz

DACHSER Czech Republic a.s.
Ing. Tereza Valentová
Marketing & PR
e-mail: tereza.valentova@dachser.com
www.dachser.cz