SK CZ EN

Tlačové stredisko

Publikované dňa: 14. 1. 2021 10:45 CBRE

The end of 2020 saw the completion of an exceptional investment transaction that will enable the future development of one of the largest logistics parks in the Czech Republic on the extensive land surrounding the D5 motorway near Pilsen. CBRE, the world leader in the area of commercial real estate services, prepared and managed the disposal process on behalf of the Icelandic asset manager Kaupthing. CBRE in addition to advising on the sale, also assisted with Land Due Diligence, feasibility study and provided technical advisory.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 14. 1. 2021 10:13 CBRE

Konec roku 2020 se nesl ve znamení dokončení výjimečné investiční transakce, která na rozsáhlých pozemcích obklopujících dálnici D5 u Plzně umožní budoucí development jednoho z největších logistických parků v České republice. Společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, celý proces prodeje připravila a zajišťovala pro prodávajícího, kterým byla islandská asset management společnost Kaupthing. CBRE mimo jiné také zabezpečila audit pozemků před prodejem, územní studii budoucí výstavby a komplexní technické poradenství. Cenu transakce se zainteresované strany rozhodly nezveřejnit.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 1. 2021 15:20 CBRE

Analýza společnosti CBRE, světového lídra v oblasti komerčních realitních služeb, ukazuje, že i přes letošní krizi spojenou s pandemií covidu-19 vstupují na český retailový trh nové značky. Naopak seznam značek opouštějících trh se oproti letním měsícům v roce 2020 příliš nezměnil. Mezinárodní řetězce totiž taková rozhodnutí realizují v rámci dlouhodobější strategie, nikoliv pouze pod tíhou aktuální situace spojené s protikoronavirovými opatřeními. Mnohé značky momentálně vyhodnocují celkový výsledek předchozího roku včetně vánočních prodejů a upravují své obchodní strategie do dalšího období. Důležitými proměnnými pro ně jsou dosažitelnost vládních kompenzačních opatření, ale zejména lepší predikovatelnost budoucího vývoje, který úzce souvisí s úspěšnou vakcinací.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 1. 2021 11:07 TPA

Vítězem 7. ročníku Zvláštní ceny TPA Gentlemanská firma roku 2020 se stala společnost ERA-PACK zaměřující se na výrobu obalových materiálů a balicích strojů. Porota ocenila zejména pozitivní přístup firmy k handicapovaným lidem, které ve velkém množství zaměstnává, a rovněž její celkový zodpovědný přístup ke společnosti i životnímu prostředí. Zvláštní cena TPA pro Gentlemanskou firmu roku se pravidelně vyhlašuje v rámci galavečera CZECH TOP 100. S ohledem na letošní specifickou situaci zabraňující jeho konání byla cena představitelům společnosti ERA-PACK předána v sídle společnosti TPA, kde si ji převzal Jozef Lörincz, ředitel a jednatel společnosti.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 1. 2021 10:00 YIT

V pořadí pátá a sedmá etapa nově vznikající rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín developera YIT se dočkaly své kolaudace. Salo zahrnuje 101 bytových jednotek a Porvoo 60, všechny jsou již prodané a noví obyvatelé se do nich nyní pomalu začínají stěhovat. Zkolaudovaná je rovněž osmá fáze Pori a jejích 82 bytů už také našlo své majitele. Zde se rezidenti nastěhují během jara letošního roku.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 11. 1. 2021 11:01 ENERGY FINANCIAL GROUP

Investiční skupina Energy financial group (EFG) spouští k začátku roku 2021 nový projekt s názvem EFG Green energy, jehož prostřednictvím bude nabízet elektřinu a plyn z obnovitelných zdrojů přímo koncovým zákazníkům. Veškerá distribuovaná energie je vyráběna ve vlastních provozech EFG, proto je ve srovnání s konkurencí cenově dostupnější. Spolu s novým projektem spouští EFG také nový prodejní web.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 11. 1. 2021 9:49 YIT

Vedení společnosti YIT Stavo v České republice se od 1. ledna 2021 ujal Marek Lokaj (44), který do té doby zastával post technického ředitele. Firma se pod jeho řízením bude soustředit na upevnění své přední pozice na trhu rezidenčního developmentu, na další rozvoj i v oblasti nájemního bydlení či využití prefabrikace při výstavbě bytových projektů a v neposlední řadě na ekologické cíle stanovené celou nadnárodní skupinou YIT, například na dosažení uhlíkové neutrality. Marek Lokaj ve funkci vystřídá Vladimíra Dvořáka, jenž bude nadále zodpovědný za plánování investic a strategický rozvoj zejména velkých urbanistických celků.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 11. 1. 2021 9:35 AFI EUROPE

Developerská společnost AFI Europe bilancuje výsledky za loňský rok, ve kterém dokončila dvě etapy rezidenčního projektu Tulipa Třebešín v Praze 3 s téměř 300 byty k prodeji. Zároveň začala realizovat svou novou strategii, v níž se zaměřuje na nájemní bydlení. Ta odstartovala v květnu vlajkovým projektem Tulipa Karlín v Praze 8, kde v polovině roku 2022 vznikne přes 170 nájemních bytů, a pokračovala v listopadu nájemní etapou v Tulipě Třebešín s více než 60 byty s předpokládaným termínem dokončení ve 4. čtvrtletí 2022. AFI Europe však byla aktivní i v segmentu kanceláří: vloni dovršila pronájem administrativního komplexu AFI Vokovice na Evropské třídě a zkolaudovala výškovou stavbu AFI City 1 v Praze 9 u stanice metra Kolbenova.

Zobraziť celú správu
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.