CZ SK EN

MINT INVESTMENTS

http://www.mintinvestments.cz

Skupina Mint Investments působí na trhu od roku 2002 a je jedním z předních nemovitostních investorů v České republice a na Slovensku. Celková hodnota spravovaných nemovitostí přesahuje 1 miliardu EUR a čítá 292 000 m2 plochy.

Mint Investments nabízí kompletní škálu služeb spojených s investicemi do nemovitostí a její tým 45 profesionálů řeší veškeré finanční, právní a technické aspekty správy investičních nemovitostí a developerských projektů. Skupina je vlastněna 5 partnery. Všichni mají dlouhodobé zkušenosti z významných mezinárodních finančních a realitních společností. Klíčovým posláním Mint Investments je generovat pro investory nadprůměrné výnosy při minimalizaci rizika. Spravuje prostředky velkých institucionálních, ale současně i řady privátních investorů. Skupina Mint Investments je aktivní především v segmentech kancelářských a maloobchodních nemovitostí, ale i v rezidenčním developmentu.

 

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 27. 10. 2023 9:58 MINT INVESTMENTS

Kancelářská budova City Point v atraktivní lokalitě Prahy 4 - Pankráce mění majitele. Z rukou investiční společnosti Amundi Czech Republic přechází do vlastnictví tuzemského operátora coworkingových prostor a servisovaných kanceláří WorkLounge. Investičním poradcem, který celou transakci pro Amundi zajišťoval, byla skupina Mint Investments. Na obchodu se podíleli také agenti z realitně-poradenské společnosti Cushman & Wakefield a advokátní kancelář Havel & Partners. Výše transakce přesáhla hodnotu 450 milionů korun.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 13. 9. 2021 8:00 MINT INVESTMENTS

Fond nájemního bydlení MINT I. rezidenční podfond SICAV uzavřel s developerem Trigema Real Estate a. s. smlouvu na akvizici 4 bytových domů v Plzni – Skvrňanech. Dokončení výstavby se plánuje na 4. čtvrtletí 2022 a vznikne zde přes 100 bytů určených k pronájmu.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 23. 11. 2020 12:18 MINT INVESTMENTS

Partneri realitnej skupiny Mint Investments založili fond s názvom MINT rezidenčný fond SICAV, a.s. konajúci na účet podfondu MINT I. rezidenčný podfond SICAV. Fond sa prostredníctvom podfondu zameriava na nájomné bývanie a jeho cieľom je investovať v ekonomicky silných českých aglomeráciách – najmä v Prahe a v Brne. V najbližšom čase sa ale chce zamerať aj na veľké slovenské mestá, predovšetkým Bratislavu. V Českej republike ide o vôbec prvý fond pre malých investorov zameraný na nájomné bývanie. Jeho obhospodarovateľom a administrátorom je Conseq Funds investičná spoločnosť, depozitárom Česká sporiteľňa a audítorom KPMG Česká republika Audit. Podfond už získal prvú akvizíciu: projekt Mint Living Brno Campus v juhomoravskej metropole za viac ako 500 mil. českých korún. Zahŕňa 120 prevažne malometrážnych bytov a tiež kancelárske a maloobchodné plochy. Všetky bytové domy, ktoré podfond v budúcnosti nadobudne, budú patriť pod jednotnú značku Mint Living.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 13. 11. 2020 13:20 MINT INVESTMENTS

Partneři nemovitostní skupiny Mint Investments založili fond s názvem MINT rezidenční fond SICAV, a.s. jednající na účet podfondu MINT I. rezidenční podfond SICAV. Fond se prostřednictvím podfondu zaměřuje na nájemní bydlení a jeho cílem je investovat v ekonomicky silných tuzemských aglomeracích – zejména v Praze a v Brně. V České republice jde o vůbec první fond pro drobné investory zaměřený na nájemní bydlení. Jeho obhospodařovatelem a administrátorem je Conseq Funds investiční společnost, depozitářem Česká spořitelna a auditorem KPMG Česká republika Audit. Podfond již získal první akvizici: projekt Mint Living Brno Campus v jihomoravské metropoli za více než 500 mil. korun. Zahrnuje 120 převážně malometrážních bytů a také kancelářské a maloobchodní plochy. Všechny bytové domy, které podfond v budoucnu získá, budou spadat pod jednotnou značku Mint Living.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 15. 10. 2019 9:51 MINT INVESTMENTS

Jedna z architektonicky nejvýraznějších budov v ulici Na Příkopě mění majitele. Pro své privátní investory ji získala skupina Mint Investments. Ta v transakci vystupovala jako investiční poradce a asset manažer s podporou technických konzultantů ze společnosti Sentient. Na část akvizice poskytla dluhové financování Česká spořitelna. Za prodávající stranu transakci zprostředkovala společnost CBRE. Mint Investments nyní připravuje zásadní investici do technického zařízení budovy, jímž ji povznese na novou úroveň.

Zobrazit celou zprávu
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.