CZ SK EN

ENERGY FINANCIAL GROUP

http://www.ef-group.cz

 

Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2016 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradingu bioplynu na biometan využitelný například jako pokročilé palivo. Společností vybudovaná a spravovaná moderní odpadářská bioplynová stanice EFG Rapotín BPS u Šumperka je vybavena nejmodernější technologií a byla jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. Energy financial group dále vlastní a provozuje bioplynovou stanici EFG Vyškov BPSelektrárnu MOSTEK energo a nově chystá otevřít stanici na výrobu biometanu ve Vysokém Mýtě. K jejím dalším projektům se řadí EFG Green energy zajišťující přímý prodej „zelené“ energie koncovým zákazníkům a „tridimgastro.cz“ umožňující městům a obcím separaci gastroodpadu z domácností a jeho následné energetické zpracování v ekologických provozech EFG. Společnost EFG Educa, z.ú. se věnuje tvorbě vzdělávacích seminářů pro žáky předškolního věku, základních i středních škol, které jsou zaměřeny na enviromentální témata a ochranu životního prostředí. Společnost se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami. Vizí společnosti je podpora odpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrného k životnímu prostředí.

 

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 25. 7. 2024 10:39 ENERGY FINANCIAL GROUP

Podle aktuální mapy Evropské bioplynové asociace (EBA) a Gas Infrastructure Europe (GIE) výroba biometanu v Evropě za poslední rok (červen 2023–červen 2024) vzrostla a dosáhla celkové kapacity produkce 6,4 miliardy m3 ročně. V zemích EU se nyní na výrobě podílí již celkem 1 548 zařízení, přičemž nejvíce z nich nově vzniklo ve Francii a Itálii. K výraznému navýšení došlo také v České republice, kde k dlouho jediné výrobně biometanu EFG Rapotín BPS přibylo osm nových zařízení.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 11. 6. 2024 12:01 ENERGY FINANCIAL GROUP

Investiční společnost Energy financial group (EFG) v červnu spustila výrobu biometanu v bioplynové stanici EFG Vyškov BPS. Ta je dosud jedním z mála zařízení v Česku zpracovávající biologicky rozložitelný odpad na zmíněný nízkoemisní plyn, elektřinu a tepelnou energii. Jedná se již o druhou výrobnu biometanu společnosti EFG, první v jejím portfoliu a zároveň v republice byla EFG Rapotín BPS, jejíž provoz byl zahájen před více než pěti lety.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 28. 5. 2024 9:42 ENERGY FINANCIAL GROUP

Výroba biometanu v Evropě roste a jako lokální alternativa zemního plynu skýtá značný potenciál pro trans-formaci energetického sektoru. Podle nedávné analýzy společnosti Guidehouse by Evropa mohla do roku 2040 vyprodukovat až 111 miliard m3 tohoto zeleného plynu, což představuje více než 30 % spotřeby plynu Evropské unie v roce 2022.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 13. 5. 2024 9:24 ENERGY FINANCIAL GROUP

Podle Evropské bioplynové asociace (EBA) bychom při přechodu na nízkoemisní zdroje elektřiny do roku 2024 neměli podceňovat důležitost biometanu. Asociace v nedávné studii poukazuje na to, že v době nízké dostupnosti obnovitelné energie, jako jsou bezvětrné zimní týdny, patří biometan mezi nákladově nejefektivnější i nejudržitelnější pro výrobu elektřiny, a to dokonce i ve srovnání s tolik diskutovaným vodíkem.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 29. 4. 2024 11:09 ENERGY FINANCIAL GROUP

Společnost EFG Waste logistic během dubna navyšovala v rámci projektu „Třídím gastro“ počet nádob na sběr kuchyňského odpadu v několika městech Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Díky tomuto rozšíření mají nově možnost třídit tento odpad také obyvatelé obce Moravičany. Veškerý separovaný kuchyňský odpad je tak namísto skládkování svážen do lokálních bioplynových stanic EFG Rapotín BPS a EFG Vyškov BPS, kde je zpracován na nízkoemisní biometan, obnovitelnou elektřinu a teplo.

Zobrazit celou zprávu

Soubory ke stažení
ENERGY FINANCIAL GROUP

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.