CZ SK EN

CBRE

https://www.cbre.cz/

CBRE Group, společnost figurující na žebříčku Fortune 500 a indexu S&P 500 se sídlem v Dallasu, je světovou vedoucí společností v oblasti realitních služeb a investic (z hlediska výnosů za rok 2021). S více než 100 000 zaměstnanci poskytuje služby majitelům nemovitostí, investorům a nájemníkům ve více než 100 zemích světa. Společnost CBRE poskytuje širokou škálu integrovaných služeb od správy a údržby nemovitostí, obchodních transakcí, projektového managementu, investičního managementu přes oceňování nemovitostí, pronájmu a prodeje nemovitostí, strategického poradenství až po hypoteční a developerské služby. S téměř 350 zaměstnanci CBRE v České republice spravuje téměř 75 objektů komerčních budov o celkové rozloze téměř 1,2 mil. metrů čtverečních.


Tiskové zprávy

Vydáno dne: 18. 7. 2024 13:55 CBRE

Tuzemský trh industriálních nemovitostí zažil během pandemie koronaviru skutečný “boom”. Rekordní růst zájmu o pronájem nových prostor, a to především ze strany společností navázaných na e-commerce, spustil rozsáhlou spekulativní výstavbu. Nicméně po dvou mimořádných letech se vloni dostavilo zpomalení poptávky, které pokračuje i letos. I když je situace na trhu stabilní a pozitivně ovlivňována postupným snižováním stavebních nákladů v kombinaci se stabilizací yieldů, došlo v posledních měsících k mírnému navýšení míry neobsazenosti a vzniku dvou nových fenoménů na trhu. Společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, analyzuje rostoucí trend podpronájmů a cílené udržování některých nemovitostí ze strany developerů v tzv. stavu shell & core.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 9. 7. 2024 10:36 CBRE

Dluhové trhy v Evropě včetně Česka zůstávají odolné. Rozsáhlý průzkum společnosti CBRE, světového lídra v oblasti komerčních realitních služeb, mezi 130 společnostmi ukazuje, že úvěrové prostředí má velmi dobré předpoklady pro nadcházející růst. Investiční aktivita má přitom nabírat na síle již od druhé poloviny letošního roku. Téměř dvě třetiny respondentů očekávají oproti loňsku oživení, přičemž nejvíce peněz půjde na refinancování. Z hlediska poskytování půjček jsou mezi preferovanými aktivy průmyslové a logistické nemovitosti a dále rezidenční projekty určené na pronájem. Největší nárůst poptávky zaznamenal segment komerčního bydlení pro studenty a hotely.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 11. 6. 2024 9:46 CBRE

Administrativní a obchodní centrum „Karlák Shopping Square“ (dříve Charles Square Center) dostává novou tvář v podobě kompletního rebrandingu, architektonických úprav a rekonstrukce retailových a kancelářských prostor včetně zmodernizovaného loga. Kancelářskými nájemci v budově jsou Phillip Morris, Cisco, DIOR, Commerzbank nebo Moët Hennesy. Mezi nově příchozí retailové nájemce patří například McDonald’s nebo Fruitisimo. Budovu vlastní německá společnost KGAL, která se zaměřuje na správu aktiv a investic a je takém iniciátorem celého projektu. Pronájem kancelářských prostor a správu budovy zaštiťuje společnost Savills, která ji také v roce 2021 provedla certifikačním procesem v úrovni BREEAM In-Use Excellent. O pronájem maloobchodních prostor a project management se stará společnost CBRE, která zároveň realizuje redevelopment objektu Karlák Shopping Square.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 3. 6. 2024 10:07 CBRE

Průzkum realitně-poradenské společnosti CBRE mezi 1 700 zákazníky obchodních center napříč republikou odhaluje postupné změny ve spotřebitelském chování Čechů a současně reaguje na klíčová témata související s nakupováním v moderní éře. Ať už jde o second-life produkty, které dávají zboží druhý život, zpoplatněné vratky online objednávek anebo vliv influencerů na nákupní rozhodování, CBRE přináší konkrétní odpovědi.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 29. 5. 2024 10:02 CBRE

Zatímco vloni se kamenné obchody ještě vyrovnávaly s negativními dopady pandemie koronaviru a nepříznivou ekonomickou situací, první čtvrtletí letošního roku již dává tušit, že tuzemský retail má náročné období za sebou. Je potěšující, že začátek roku 2024 přinesl do maloobchodu nejen v České republice, ale i v Evropě opatrný optimismus. Společnost CBRE, lídr v oblasti správy a pronájmu maloobchodních prostor, se ve své analýze Shopping Centre Index ohlíží za výkonností regionálních obchodních center v uplynulém roce, kterou doplňuje o komentář k současné situaci na trhu. Nechybí ani výsledky aktuálního průzkumu zaměřeného na očekávání a strategie maloobchodníků.

Zobrazit celou zprávu
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.