CZ SK EN

FUTTEC

http://www.futtec.cz

Společnost FUTTEC a.s. byla založena v roce 2011 s cílem vyvinout unikátní mikrovlnný systém opravy výtluků asfaltových vozovek. Technologie, která je výsledkem dlouholetého výzkumu a zdokonalování, vznikla ve spolupráci s Ústavem chemických procesů Akademie věd ČR a VUT v Brně. Společnost FUTTEC za ni získala ocenění Vizionáři 2019 ve stejnojmenné soutěži sdružení CzechInno. Navíc se jí z Evropské komise v rámci programu EU Horizon 2020 podařilo získat dotaci ve výši 1,8 mil. eur na komercionalizaci této inovativní technologie O další grant EU v rámci programu EIC Accelerator nyní FUTTEC usiluje.

Patentovaná technologie FUTTEC® je určena k trvalým opravám výtluků a dalších poruch asfaltových povrchů na pozemních komunikacích, cyklostezkách a dalších asfaltových plochách. Funguje na principu ohřevu asfaltových směsí pomocí mikrovlnné technologie, díky čemuž je zajištěn hloubkový ohřev opravovaného místa bez degradace asfaltové směsi. Výsledkem je vysoká pevnost a dlouhá životnost opraveného místa. Díky tomuto principu může být oprava silnic realizována celoročně, tedy i v zimním období. Mezi další výhody mikrovlnné technologie FUTTEC patří rychlost, flexibilita, efektivita a úspory nákladů i lidských zdrojů, ekologičnost, zdravotní nezávadnost a transparentnost (během opravy vzniká protokol, který je záručním listem k opravě).

 

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 26. 6. 2024 11:03 FUTTEC

Česká společnost FUTTEC, která vyvinula patentovaný mikrovlnný systém pro celoroční, neinvazivní a trvanlivou opravu výtluků na asfaltových površích, za poslední rok posílila své postavení na tuzemském trhu. Dosáhla toho i díky úsilí svého vývojářského týmu, který neustále pracuje na inovacích konstrukčního řešení unikátních strojů: mezi jeho nejžhavější novinky patří již třetí, velmi výkonná generace „mikrovlnného cestáře“ série FT3 a samostatná strojní sestava s mikrovlnnou pecí FF-9, dosud využívanou jako součást zařízení FT3. Samostatné mikrovlnné pece, určené především pro potřeby měst a obcí, slouží k dočasné, rychlé, celoroční a ekonomicky výhodné opravě větších výtluků na silnicích II. a III. tříd teplou balenou směsí.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 23. 4. 2024 14:03 FUTTEC

Společnost FUTTEC, která má český i evropský patent na mikrovlnný systém pro rychlou, neinvazivní a trvanlivou opravu výtluků na asfaltových vozovkách, se již se svou technologií etablovala na českých silnicích. A proniká i na ty světové: nedávno ji představila v Rakousku, Německu i USA. Vývojářský tým FUTTEC se mezitím intenzivně věnuje dalšímu vývoji unikátního konstrukčního řešení svých strojů: na české komunikace proto právě vyjíždí nová generace „mikrovlnných cestářů“ série FT3: ty mají o 60 % vyšší výkon než jejich předchůdci a výtluk o velikosti 80 x 80 cm dokážou opravit za přibližně 20 až 25 minut. Stroje jsou navíc vybavené zdokonaleným systémem řízení ohřevu, který optimalizuje ohřev povrchu výtluku. Vývojáři zároveň doladili i technické parametry jedné ze samostatně využitelných komponent „mikrovlnného cestáře“ - mikrovlnné pece. Nyní pracují na vývoji celkového ekosystému oprav asfaltových komunikací mikrovlnnou metodou, který by zahrnoval i včasnou detekci výtluků, a na větším využití umělé inteligence a Big Data.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 9. 4. 2024 13:02 FUTTEC

Společnost FUTTEC, která vyvinula inovativní mikrovlnný systém pro rychlou, neinvazivní a trvanlivou opravu výtluků na asfaltových komunikacích, získala Evropský patent s jednotným účinkem v 17 zemích Evropské unie. Díky tomu může navázat na své úspěšné působení v České republice, kde již spolupracuje s TSK Praha, ŘSD a řadou krajských SÚS a municipalit, a zahájit expanzi do zahraničí. Jedním z důležitých kroků na této cestě jsou i obchodní mise podporované tuzemskými státními institucemi: ve spolupráci s ekonomickou diplomacií Ministerstva zahraničních věcí České republiky nedávno představila ve Vídni svou unikátní technologii zastupitelům a správcům komunikací hlavního města Rakouska, odborníkům z dodavatelských firem PORR a STRABAG a zástupcům rakouského státního podniku ASFINAG zabývajícího se správou dálnic a silnic první třídy.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 31. 1. 2024 12:54 FUTTEC

• Několik tisíc výtluků, opravených na českých silnicích unikátní mikrovlnnou technologií • Nová flotila „mikrovlnných cestářů“ FT3+ • Evropský patent od Evropského patentového úřadu pro 17 zemí EU • Jediný český finalista v prestižní soutěži WIPO Global Awards 2023 - Společnost FUTTEC, která vyvinula mikrovlnný systém pro rychlou, neinvazivní a trvanlivou opravu výtluků na asfaltových silnicích, má za sebou úspěšný rok. Překonala totiž několik zásadních milníků, které jí pomohly se silněji etablovat v dosud poměrně konzervativním silničářském oboru. Za zmínku stojí především oficiální uznání unikátní patentované technologie FUTTEC® Ministerstvem dopravy ČR, vývoj a výroba zbrusu nové flotily „mikrovlnných cestářů“ FT3+ a mikrovlnných pecí FF-9, navázání ještě těsnější spolupráce s organizacemi jako jsou TSK Praha, ŘSD nebo s řadou měst po celé České republice. Od konce roku 2023 je firma vlastníkem Evropského patentu od Evropského patentového úřadu, který má nově jednotný účinek pro 17 zemí Evropské unie. Navíc aktuálně vede patentové řízení v několika mimoevropských zemích včetně USA a Japonska. V blízké budoucnosti je jejím cílem expandovat na zahraniční trhy či vyvinout celkový ekosystém oprav asfaltových komunikací mikrovlnnou metodou, který by zahrnoval i potřebnou prevenci, tzn. včasnou detekci výtluků. K tomu chce široce využívat mj. Big Data a umělou inteligenci.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 18. 12. 2023 13:48 FUTTEC

Technická správa komunikací hl. m. Praha (TSK) uzavřela v rámci dlouhodobé spolupráce smlouvu se společností FUTTEC o zimní údržbě hlavních komunikací. Její součástí je v České republice dosud velmi netradiční pohotovostní služba, která zajistí rychlou a kvalitní opravu trhlin a výtluků teplou balenou směsí během konce letošního roku. „Mikrovlnní cestáři“ série FT3 proto vyjedou na pražské asfaltové silnice i o vánočních svátcích a na Nový rok.

Zobrazit celou zprávu
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.