CZ SK EN

FUTTEC

http://www.futtec.cz

Společnost FUTTEC a.s. byla založena v roce 2011 s cílem vyvinout unikátní mikrovlnný systém opravy výtluků asfaltových vozovek. Technologie, která je výsledkem dlouholetého výzkumu a zdokonalování, vznikla ve spolupráci s Ústavem chemických procesů Akademie věd ČR a VUT v Brně. Společnost FUTTEC za ni získala ocenění Vizionáři 2019 ve stejnojmenné soutěži sdružení CzechInno. Navíc se jí z Evropské komise v rámci programu EU Horizon 2020 podařilo získat dotaci ve výši 1,8 mil. eur na komercionalizaci této inovativní technologie O další grant EU v rámci programu EIC Accelerator nyní FUTTEC usiluje.

Patentovaná technologie FUTTEC® je určena k trvalým opravám výtluků a dalších poruch asfaltových povrchů na pozemních komunikacích, cyklostezkách a dalších asfaltových plochách. Funguje na principu ohřevu asfaltových směsí pomocí mikrovlnné technologie, díky čemuž je zajištěn hloubkový ohřev opravovaného místa bez degradace asfaltové směsi. Výsledkem je vysoká pevnost a dlouhá životnost opraveného místa. Díky tomuto principu může být oprava silnic realizována celoročně, tedy i v zimním období. Mezi další výhody mikrovlnné technologie FUTTEC patří rychlost, flexibilita, efektivita a úspory nákladů i lidských zdrojů, ekologičnost, zdravotní nezávadnost a transparentnost (během opravy vzniká protokol, který je záručním listem k opravě).

 

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 11. 12. 2023 13:25 FUTTEC

Zimní sezóna je zde a silničáři se zabývají pravidelnou údržbou vozovek, aby zajistili jejich sjízdnost a bezpečnost. Kvůli odklízení sněhu, odstraňování náledí nebo posypu inertními materiály se však často zapomíná na velký problém, jenž trápí řidiče: a tím jsou trhliny a výtluky. Správci komunikací je totiž v zimě obvykle zacelují jen směsí kameniva obaleného asfaltovou emulzí zpracovanou za studena nebo dalšími méně trvanlivými metodami s krátkou životností. Výsledkem soustavného zamrzání a rozmrzání vody, která vtéká do poškozených spár, je opětovné narušení zaceleného místa a celkové zhoršení stavu silnice. Nyní však již existuje kvalitní a trvanlivé řešení: oprava výtluků na asfaltových vozovkách pomocí unikátní patentované mikrovlnné technologie FUTTEC®. Ta funguje i při nepříznivých klimatických podmínkách a mrazu do -5 °C: tuto metodu proto letos hojně využívá také Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK).

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 11. 10. 2023 10:15 FUTTEC

Barrandovský most je nejvytíženější pozemní komunikací v České republice. Denně přes něj přejede až 140 000 aut. Na začátku září skončily hlavní stavební práce druhé etapy jeho generální rekonstrukce, které probíhaly od 15. května letošního roku. Ještě před jejich zahájením však bylo nutné na této páteřní pražské tepně rychle a efektivně odstranit 55 havarijních výtluků, které bránily bezpečné jízdě ve zredukovaných pruzích. To se povedlo bez výrazného omezení dopravy díky unikátní, patentované české mikrovlnné technologie FUTTEC®. Nedávná kontrola navíc ukázala, že jsou všechna opravená místa i přes znovuobnovený hustý provoz stále jako nová: tedy bez jakýchkoli spár nebo netěsností, jež by mohly vést k zatékání vody a postupnému obnovení výtluku.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 27. 9. 2023 12:59 FUTTEC

Česká republika se od pondělí 2. do pátku 6. října stane dějištěm významné mezinárodní oborové události: 27. ročník Světového silničního kongresu se koná v Kongresovém centru Praha. Tuto prestižní akci, které se zúčastní na 4 000 delegátů z více než 120 zemí světa a 40 ministrů dopravy, zaštituje Světová silniční asociace (PIARC). Velký prostor zde bude věnovaný současným trendům, jako jsou uhlíková neutralita, autonomní řízení a elektromobilita, a také společnostem, které mohou přispět k rozvoji udržitelné a bezpečné mobility. Mezi účastníky, jež zde budou prezentovat své inovativní technologie, proto nebude chybět ani česká společnost FUTTEC. Její revoluční systém bezespárové celoroční opravy výtluků na asfaltových vozovkách pomocí mikrovlnné technologie již získal patent v České republice a společnost vede patentové řízení v EU a dalších sedmi zemích světa.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 21. 6. 2023 12:27 FUTTEC

Na tuzemské silnice začíná razantněji vstupovat revoluční mikrovlnná technologie FUTTEC®. Patent na ni má stejnojmenná česká společnost, která s ní hodlá proniknout na asfaltové vozovky po celém světě. Prostřednictvím svého pilotního stroje FT3 dosud opravila více než 1 000 výtluků, mezi nimi i 55 havarijních děr na Barrandovském mostě před letošní etapou jeho generální opravy. Ve vývoji zařízení na preventivní opravy výtluků, na němž intenzivně pracuje (ve spolupráci s vědeckými a výzkumnými institucemi) několik let, se nyní posunula výrazně vpřed: v Praze představila v akci nové, vylepšené „mikrovlnné cestáře“ FT3+ a také mikrovlnné pece FF-9, určené na dočasné opravy výtluků větších než 60 x 80 cm. Všechny tyto stroje umožní, aby se finančně efektivní, rychlé, ekologické a trvalé preventivní opravy asfaltových vozovek staly v Česku běžné. Řidiči tak už nebudou muset stát v dlouhých kolonách, jako tomu často bývá při opravách tradičními technologiemi. Tím to však nekončí: společnost FUTTEC pracuje na vývoji stroje zcela nové generace, který již bude umět využívat tzv. Big Data a umělou inteligenci.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 1. 6. 2023 12:34 FUTTEC

Společnost FUTTEC, tvůrce patentované technologie unikátního mikrovlnného systému preventivní údržby asfaltových vozovek, se stala jediným českým finalistou mezinárodní soutěže WIPO Global Awards 2023. Odborná komise ji nominovala mezi 25 nejlépe hodnocených firem po důkladném posouzení jejího inovativního přístupu a potenciálu, který má komerční využití jejího duševního vlastnictví. Slavnostní akce, na níž proběhne vyhlášení sedmi vítězných společnosti, se uskuteční 11. července v Ženevě při příležitosti Valného shromáždění WIPO – Světové organizace duševního vlastnictví (World Intellectual Property Organization).

Zobrazit celou zprávu

Soubory ke stažení
FUTTEC

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.