CZ SK EN

Stavby z vlnité lepenky

 

Projekt vznikl v roce 2005 a probíhá doposud, letos již 14. ročník. Soutěž byla navržena a provedena pro Svaz výrobců vlnitých lepenek, který je oborovým sdružením s 5 významnými výrobci vlnité lepenky působících v České republice. Účelem soutěže je propagace vlnité lepenky a podpory jejího pozitivního vnímání nejen jako ekologického materiálu, ale také celého oboru a dále také podpora budoucí stavařské generace. V roce 2020 se novým pořadatelem a generálním partnerem stala přední ryze česká stavební společnost HSF System. Projekt má každoroční záštitu Ministerstva životního prostředí. Partnerem soutěže je Svaz výrobců z vlnitých lepenek. V průběhu historie soutěže byly partnery ČD, NPÚ, Národní knihovna ČR, DOV či Povodí Odry a další.

SHRNUTÍ PROJEKTU

Celostátní soutěž STAVBY Z VLNITÉ LEPENKY je určená pro studenty středních stavebních škol z celé České republiky. Každá škola má možnost přihlásit do soutěže dva modely stavby. Úkolem soutěžících je navrhnout a vytvořit model již existující nebo originální stavby výhradně s využitím vlnité lepenky. Velikost stavby je omezena na 1 x 1,5 m. V historii soutěže studenti stavěli například světové stavby, Národní fotbalový stadion, Dům na Marsu, Školu snů, Mosty v mém okolí, Vlaková nádraží či Národní knihovnu ČR. V letošním 14. ročníku se mladí stavaři popasují se stavbou Letištního terminálu (budoucnosti). Každoročním trendem jsou, vedle rostoucího zájmu škol i studentů, také stále nápaditější a propracovanější modely staveb z vlnité lepenky.

POPIS REALIZOVANÝCH FÁZÍ A AKTIVIT PROJEKTU

Soutěž je dvoukolová. V prvním korespondenčním kole soutěžící posílají fotografie svých modelů včetně i zajímavých detailů, na základě fotografií odborná porota vybere 6 nejlepších modelů staveb.  Ti postupují do velkého živého finále, které se se koná na zajímavých místech, jako hlavní nádraží v Praze, Štefánikova hvězdárna, Dolní Oblast Vítkovice či Klementinum. Během velkého finále soutěžící svůj projekt odprezentují formou prezentace, kde představí svůj model. Nejlepší soutěžící získají ve 4 kategoriích ceny v hodnotě 45 000 Kč.

PŘEHLED DOSAŽENÝCH VÝSLEDKŮ S DŮRAZEM NA DOPAD PROJEKTU NA PODNIKÁNÍ, OBCHODNÍ VÝSLEDKY A REPUTACI ZADAVATELE

Průběh soutěže je po celou dobu trvání komunikován v médiích (celostátní, regionální a odborná média) prostřednictvím nástrojů public relations. Zúčastněné školy informují o soutěži na svých webech a sociálních sítích. Od prvního ročníku se do soutěže zapojilo více než pět desítek stavebních škol, ve kterých studenti postavili na 300 rozmanitých modelů z vlnité lepenky. Ti nejlepší si odnesli ceny za bezmála 500 000 Kč. V roce 2019 se do soutěže přihlásilo 28 středních stavebních škol z 13 krajů ČR. V posledním ročníku soutěže bylo dosaženo 178 mediálních výstupů v tištěných i internetových médiích. Po skončení finále je organizována výstava nejlepších 6 modelů pro veřejnost na předem vybraných místech. V minulém roce to bylo 6 nákupních centrem po celé ČR.

Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.