CZ SK EN

ROCKWOOL MÁ FLOTILU „JEŠTĚREK" A VLASTNÍ PLNICÍ STANICI NA CNG

Vydáno dne: 16. 1. 2017 11:29 ROCKWOOL

Bohumínská společnost ROCKWOOL, výrobce izolací z kamenné vlny, investovala 25,5 mil. Kč do pořízení vysokozdvižných vozíků a výstavby vlastní plnicí stanice na stlačený zemní plyn (CNG). Investice přispěje ke snížení emisí, hluku a vibrací v areálu závodu. Roční úspora provozních nákladů dosáhne až 60 %. Generálním dodavatelem CNG technologie je společnost Linde Material Handling Česká republika.

Kompletní výměna manipulační techniky zahrnuje 21 čelních vysokozdvižných vozíků na CNG s nosností od 1,6 do 5 tun. Součástí investice 25,5 mil. Kč je výstavba vlastní plnicí stanice na stlačený zemní plyn, která bude dokončena do konce ledna. Provozování vozíků s pohonem na CNG má hlavně ekologické a ekonomické důvody.


Vysokozdvižné vozíky na CNG mají prakticky nulové emise pevných částic, nižší hluk a vibrace, významně snižují produkci skleníkových plynů a zlepšují pracovní prostředí v provozech," říká Josef Mik, marketingový manažer společnosti ROCKWOOL. Úspory na nákladech za pohonné hmoty a dalších provozních nákladech mohou dosáhnout v bohumínském závodě až 60 % oproti stávajícímu řešení.


Skupina ROCKWOOL, včetně závodu v Bohumíně, se připojila k výzvě udržitelného rozvoje, kterou v 17 bodech stanovila organizace OSN. Provoz vysokozdvižných vozíku na CNG je v souladu s cíli udržitelného rozvoje, jako jsou udržitelnost industrializace a inovace, trvalý a udržitelný hospodářský růst nebo zajištění udržitelné výroby.

Generální dodavatel Linde Material Handling Česká republika má dlouhodobé zkušenosti s komplexními dodávkami CNG technologií, které úspěšně realizuje po celé České republice. „Řešení CNG je přirozenou součástí plnění cílů naší společnosti také v oblasti udržitelného rozvoje. Výrobnímu závodu ROCKWOOL investice přinese nejen velké úspory nákladů, ale hlavně zlepšení životního prostředí v areálu firmy a jeho okolí," říká Jindřich Kotyza, jednatel a ředitel Linde Material Handling Česká republika.


Pro odběratele s vlastní plnicí stanicí je vstupní cena plynu obvykle dána ročním kontraktem, takže cena paliva není během roku závislá na výkyvech cen, jak je běžné u veřejných čerpacích stanic. Návratnost nákladů na pořízení vlastní plnicí stanice se tak typicky pohybuje v rozmezí 1 až 3 let.


Moderní a bezpečné palivo CNG má stálou kvalitu a přináší úspory na nákladech v desítkách procent. U modelového příkladu CNG vozíku o nosnosti 3 tuny, v provozu na třech směnách s denním nájezdem 21 mth (provozních hodin) a spotřebou 2,6 kg CNG/mth může být roční úspora stovky tisíc korun.


Od roku 2013 investoval ROCKWOOL v Bohumíně přes miliardu korun do modernizace výroby, nových technologií na snížení hodnot emisí u některých složek spalin až o 50 % a také do revitalizace areálu a vybudování nových skladovacích ploch.


„Vítáme všechna opatření bohumínských firem, která směřují ke zlepšování životního prostředí. Se společností ROCKWOOL máme uzavřenu už pět let tzv. deklaraci porozumění v oblasti ochrany ovzduší. V ní nám společnost představila návrhy dlouhodobých opatření v oblasti životního prostředí nad rámec svých povinností. Výsledkem této dobré spolupráce byla v minulých letech například výsadba izolační zeleně kolem areálu společnosti v městské části Skřečoň. Vysázelo se tady kolem dvou set stromů a osmi set keřů," dodává místostarosta Bohumína Lumír Macura.

O společnosti ROCKWOOL
ROCKWOOL, a.s., patří do skupiny ROCKWOOL Group, předního světového výrobce produktů
a systémových řešení na bázi kamenné minerální vlny. Výrobky z kamenné vlny přispívají ke zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů.


Kontakty:
Lukáš Klapil
Crest Communications Ostrava
E-mail: klapil@crestmorava.cz
Mobil: 603 824 194

Sylvia Kovalčíková
ROCKWOOL, a.s.
E-mail: sylvia.kovalcikova@rockwool.com
Mobil: 606 744 861

Soubory ke stažení

Obrázky
Foto_ROCKWOOL_1.jpg
Foto_ROCKWOOL_1.jpg
Foto_ROCKWOOL_2.jpg
Foto_ROCKWOOL_2.jpg
Foto_ROCKWOOL_3.jpg
Foto_ROCKWOOL_3.jpg
Foto_ROCKWOOL_4.jpg
Foto_ROCKWOOL_4.jpg
Foto_ROCKWOOL_5.jpg
Foto_ROCKWOOL_5.jpg
Foto_ROCKWOOL_6.jpg
Foto_ROCKWOOL_6.jpg
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.