TPA HORWATH NA CEDEM CEE 2015

Vydáno dne: 22. 9. 2015 19:09 TPA

Odborníci TPA Horwath z několika zemí Evropy diskutovali na realitní konferenci CEDEM CEE 2015 v panelu Daňové aspekty transakcí v České republice, Polsku, Rumunsku a na Slovensku. Diskuze byla zaměřena na novinky a nejdůležitější otázky realitních transakcí z hlediska daňových systémů v regionu střední a východní Evropy.

Konference CEDEM CEE každoročně připravuje panelové diskuze a semináře týkající se aktuální situace a klíčových otázek realitního trhu v zemích střední a východní Evropy. Debata, které se účastnili zástupci TPA Horwath z České republiky, Slovenska, Polska a Rumunska, se zaměřila převážně na prodej obchodních podílů či akcií společností a prodej samotných nemovitostí společností. Zejména se diskuze věnovala daňovým a finančním rizikům, kterými se musí obě transakční strany při nemovitostních transakcích zabývat.

„Jak v České republice, tak v Polsku, Rumunsku a na Slovensku je trh s komerčními nemovitostmi momentálně velmi aktivní. V České republice, na Slovensku a v Rumunsku převažují zejména transakce formou prodeje nemovitostní společnosti. Pouze v Polsku se jedná hlavně o prodej samotných komerčních nemovitostí. Obě tyto formy prodeje mají svá daňová úskalí, kterými jsme se v rámci naší diskuze zabývali," komentoval účast na CEDEMu Petr Karpeles, partner TPA Horwath.

Informace pro editory:
Skupina TPA Horwath poskytuje v České republice své služby od roku 1993 a působí celkem v jedenácti zemích střední a jihovýchodní Evropy. Poskytuje služby zejména z oblasti daňového poradenství a auditu. Zaměřuje se především na korporátní klienty podnikající na mezinárodní úrovni v oblasti střední a jihovýchodní Evropy. Je členem celosvětové poradenské sítě Crowe Horwath International, která patří do první desítky auditorských, daňových a poradenských společností na světě.

Marcela Štefcová
Gsm: + 420 731 613 669