SOUTĚŽ „BEST OF REALTY – NEJLEPŠÍ Z REALIT“ SE OTEVÍRÁ PRO PŘIHLÁŠKY PROJEKTŮ DO 23. ROČNÍKU

Vydáno dne: 16. 6. 2021 9:35 BEST OF REALTY

Do svého již 23. ročníku vstupuje soutěž „Best of Realty – Nejlepší z realit“, která každoročně oceňuje projekty, jež významným způsobem reprezentují úspěchy a schopnosti architektů, stavitelů, projektantů, developerů a v neposlední řadě i realitních agentů při jejich prodeji či pronájmu. O nominaci na ceněné tituly se mohou až do 3. září 2021, kdy proběhne uzávěrka přihlášek, ucházet stavby dokončené a zkolaudované na území České republiky po 1. lednu 2020. Pokud to vývoj koronavirové pandemie a s tím spojená opatření dovolí, plánují organizátoři vyhlásit výsledky a předat ceny nejlepším projektům na slavnostním večeru v úterý 9. listopadu v pražském Foru Karlín.

„Vloni jsme byli v důsledku pandemie covidu-19 poprvé v historii soutěže nuceni uspořádat galavečer v online prostoru. Jakkoli jsme tak ceremoniál mohli zpřístupnit většímu počtu diváků, než se ho tradičně účastní, věříme, že se letos budeme moci opět vrátit k osvědčenému aranžmá galavečera, na němž se osobně potkávají více než čtyři stovky osobností působící na poli tuzemského developmentu a v souvisejících oborech,“ komentuje letošní ročník Jana Hrabětová, ředitelka soutěže.

O cenách udělovaných v základních kategoriích Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely Průmyslové a skladové areály rozhoduje odborná porota, udělující i jednu Zvláštní cenu poroty. Speciální ocenění Award for Excellence každoročně vyhlašuje a na galavečeru předává také Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN). Dalšími cenami jsou Environmentálně šetrný projekt (ten ze všech nominovaných projektů jako garant kategorie vybírá Česká rada pro šetrné budovy) a Síň slávy (ocenění pro významnou osobnost, zanechávající výraznou stopu na tuzemském realitním trhu). V neposlední řadě mohou dát hlas nejlepšímu realitnímu projektu bez výběru kategorií i laici, hlasující na webu soutěže www.bestofrealty.cz a prostřednictvím webů mediálních partnerů. Vítěz tohoto hlasování si z galavečera odnese Cenu čtenářů.

Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je společnost BEST OF REALTY, s.r.o., která při její přípravě úzce spolupracuje s realitními agenty, agenturami pro výzkum trhu, zástupci developerských společností, architekty, bankami, profesními sdruženími, poradenskými společnostmi a dalšími relevantními subjekty českého realitního a developerského trhu. Soutěž se již tradičně koná pod záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), sdružující významné osobnosti české developerské scény a souvisejících oborů.

Uchazeči o titul „Best of Realty – Nejlepší z realit 2021“ v příslušné kategorii musí organizátorovi soutěže nejpozději 3. září 2021 odeslat elektronickou přihlášku – vyplněný nominační formulář (https://www.bestofrealty.cz/prihlaska/) spolu s kvalitními fotografiemi exteriéru a interiéru projektu. Přihlášky i fotografie lze elektronicky zasílat již nyní.

Aby projekt mohl být do soutěže přihlášen, musí splňovat několik základních podmínek. Musí být v pravém slova smyslu „dán na trh“. To znamená, že nejméně z 50 procent musí být určen k pronájmu či k prodeji; vlastník tedy může využívat maximálně jeho polovinu. Projekt musí být dokončen po 1. lednu 2020, přičemž nesmí být nominován již v předchozím ročníku soutěže (lze však přihlašovat další etapy příslušného projektu).

Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených projektů jsou výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace, šetrnost vůči životnímu prostředí a samozřejmě i úspěšnost na trhu nemovitostí. Ocenění se tak může dočkat jen projekt, který oproti ostatním přináší výraznou přidanou hodnotu. S pravidly soutěže i jejími uplynulými ročníky se zájemci o nominaci mohou seznámit na webové stránce soutěže www.bestofrealty.cz.

Při příležitosti vyhlášení výsledků soutěže pořadatel každoročně vydává přehlednou ročenku. Ta vždy představuje nominované a vítězné projekty v jednotlivých kategoriích i vítěze z předchozích let. Vloni se o ceny ucházelo na padesát projektů. Mezi vítěze předchozího ročníku se více než kdy jindy dokázaly prosadit projekty napříč celou Českou republikou: kromě pražských byly oceněny i projekty v Liberci, Brně, Chebu, Pardubicích a Dobšicích u Znojma.

Vítězové 22. ročníku soutěže „Best of Realty – Nejlepší z realit“

Rezidenční projekty menšího rozsahu

(do 50 bytových jednotek)

Vila Na Petřinách 7, Praha 6