VGP PRONAJALA 49 TIS. M2 VE VGP PARKU OLOMOUC KONCERNU HELLA, KTERÝ NA MORAVĚ VYRÁBÍ SVĚTELNOU TECHNIKU PRO AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL

Vydáno dne: 28. 4. 2022 10:11 VGP

Evropský developer a vlastník semi-industriálních a logistických nemovitostí VGP podepsal hned dvě nájemní smlouvy se společností HELLA AUTOTECHNIK NOVA. Ta se v České republice řadí k největším zaměstnavatelům v automobilovém průmyslu, přičemž se specializuje na vývoj a výrobu osvětlovací techniky a elektroniky pro prestižní značky jako je Volkswagen, Audi či BMW. Ve VGP Parku Olomouc si dohromady pronajala více než 49 000 metrů čtverečních skladových prostor: 10 000 metrů čtverečních má k dispozici od loňského listopadu v již dokončené hale „I“ a dalších 39 000 metrů čtverečních vznikne v nově realizované hale „F“, která cílí na certifikát BREEAM ve stupni minimálně Very Good s důrazem na energetickou efektivitu a udržitelnost. Ta bude nájemci předána do užívání ve čtvrtém kvartálu 2022.

HELLA AUTOTECHNIK NOVA v České republice působí již od roku 1992 jako dceřiná společnost německého koncernu HELLA, světového lídra s více než 120letou tradicí. Ta u nás zaměstnává přes 3 000 zaměstnanců a specializuje se jak na výrobu, tak vývoj předních a zadních světel a světelné techniky do vozidel největších světových automobilek. Kromě hlavního sídla v Mohelnici působí také v nedalekých Lošticích, kde se nachází část IT oddělení a ve Vědecko-technologickém parku v Ostravě, kam se s postupným vývojem společnosti rozšířilo její technické centrum.

VGP Park Olomouc leží v těsné blízkosti města Olomouc, na exitu 37 rychlostní komunikace R46, přičemž disponuje výborným spojením do Brna, Ostravy, Hradce Králové a následně i okolních států. Jeho poloha v centru Moravy ho řadí do tzv. průmyslového trianglu spolu s Přerovem a Prostějovem. Areál VGP se rozkládá na bezmála 48 hektarech a nabízí 213 800 m2 pronajímatelných ploch vhodných pro logistiku či lehkou výrobu.

O společnosti VGP

VGP je celoevropský developer, manažer, a vlastník špičkových logistických a semi-industriálních nemovitostí. Provozuje plně integrovaný podnikatelský model s kapacitou a dlouhodobou expertizou napříč dodavatelským řetězcem. Společnost má rozvinuté portfolio pozemků (ve vlastnictví nebo zajištěných) o rozloze 10,49 milionu m² a strategicky se zaměřuje na výstavbu business parků. Společnost byla založena v roce 1998 jako belgický rodinný developer nemovitostí v České republice. Dnes, s více než 350 zaměstnanci, VGP vlastní a provozuje aktiva v 14 evropských zemích, a to jak přímo, tak prostřednictvím několika 50:50 společných podniků. K prosinci 2021 činila hrubá hodnota aktiv společnosti VGP, včetně 100% společných podniků, částku 5,75 miliardy EUR a čistá hodnota aktiv (EPRA NTA) společnosti činila 2,33 miliardy EUR. Společnost VGP je kótována na burze Euronext Brussels. Další informace naleznete na: http://www.vgpparks.eu.

Další informace naleznete na: http://www.vgpparks.eu

Kontaktní údaje pro média:

Denisa Kolaříková

Account Manager, Crest Communications, a.s.

Tel: +420 731 613 606
e-mail: denisa.kolarikova@crestcom.cz

Tereza Štosová

Account Executive, Crest Communications, a.s.

Tel: +420 778 495 239
e-mail: tereza.stosova@crestcom.cz