UDRŽITELNÁ ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA VIADUKT ANDĚL MÁ STAVEBNÍ POVOLENÍ: CÍLÍ NA CERTIFIKACI LEED GOLD

Vydáno dne: 12. 5. 2022 14:45 JRD/JRD GROUP

Společnosti Property N74 a JRD Development, člen skupiny JRD, získaly stavební povolení pro svou první kancelářskou budovu Viadukt Anděl: udržitelný projekt se zdravým vnitřním prostředím, který cílí na dosažení certifikace LEED Gold. JRD Development má na starosti projektový management stavby, řízení fit-outů a – spolu se společností JLL – pronájem jednotlivých kanceláří a retailových prostor. Výstavba administrativní budovy odstartuje ve druhé polovině letošního roku a potrvá přibližně dva roky. Její celkovou pronajímatelnou plochu, která činí přibližně 7 850 m2, doplní střešní terasa s panoramatickým výhledem na nábřeží Vltavy, Vyšehrad a Pražský hrad. Uživatelé zde budou moci využít například unikátní systém potrubní pošty či komunitní aplikaci Sharry, která slouží k řízení vstupu osob do budovy, rezervaci zasedacích místností a k chytré správě objektu.

Administrativní budova Viadukt Anděl bude aspirovat na prestižní, mezinárodně uznávanou certifikaci LEED Gold v4, což je ohodnocení vlivu budovy na životní prostředí a na zdraví svých uživatelů. „Díky shodě s Property N74 bude nový projekt vycházet ze stejných principů energetické šetrnosti a zdravého vnitřního prostředí, které uplatňujeme u své rezidenční výstavby. Velký důraz zde budeme klást na využití udržitelných materiálů a technologického vybavení (včetně tepelných čerpadel s geotermálními vrty, fotovoltaického systému, automatického systému řízeného větrání s rekuperací s kompletně oddělenými okruhy přívodu a odvodu vzduchu, venkovního stínění, plnospektrálního osvětlení a inteligentního řídicího systému), vysokou energetickou účinnost, kvalitní vnitřní prostředí a uživatelský nadstandard zajišťující vysoce efektivní práci," vysvětluje Jan Řežáb, majitel a zakladatel JRD.

Viadukt Anděl vyroste v dynamicky se rozvíjející lokalitě nedaleko významné křižovatky pražského Anděla: v její blízkosti vzniká nová čtvrť Smíchov City a rezidenční areál na místě bývalého zlíchovského lihovaru. Celková pronajímatelná plocha budovy činí přibližně 7 850 m2, z čehož 7 100 m2 připadne na kanceláře a zbytek na obchody a služby, včetně kavárny. Součástí projektu bude odpočinková zóna se zelení v atriu budovy, kterou zkrášlí funkční a designově ztvárněný systém potrubní pošty vytvořený za autorské spolupráce architekta Petra Vacka a studia Klik architekti, a zelená terasa na střeše objektu. Uživatelé a návštěvníci budou moci parkovat v podzemních garážích, doplněných nabíjecími stanicemi pro elektromobily, nebo využít zázemí pro cyklisty.

O společnosti JRD Development:

Společnost JRD Development, člen skupiny JRD Group, vznikla v roce 2003. Již brzy po svém založení zahájila výstavbu větších nízkoenergetických a pasivních projektů, které se do té doby nikdo nevěnoval, a zaměřila se na udržitelný rozvoj a zdravé bydlení. V současné době je na tomto trhu lídrem. O kvalitě jejích projektů svědčí nejen zájem klientů, ale také řada ocenění, jež stavby za svůj architektonický a ekologický přínos získaly v mnoha renomovaných soutěžích vč. Best of Realty - Nejlepší z realit, E.ON Energy Globe Award nebo Český energetický a ekologický projekt roku.

JRD Development zrealizovala již 27 developerských projektů. V současné době má v prodejním portfoliu 5 rezidenčních projektů a administrativní budovu Viadukt Anděl a řadu dalších projektů v přípravě. Mezi hlavní cíle společnosti patří posouvat hranice zdravého a ekologického bydlení a na trvalo se zařadit mezi tři největší pražské developery s obratem na úrovni 3 mld. Kč.

JRD Development je jedním ze zakládajících členů České rady pro šetrné budovy a Centra pasivního domu a členem Asociace developerů a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Její majitel Jan Řežáb, průkopník environmentálně šetrné bytové výstavby v ČR, je členem vědecké rady Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB) ČVUT v Praze. JRD Development se navíc věnuje šíření osvěty o významu zdravého bydlení. V minulém roce proto spustila Výzvu za zdravé bydlení pro zájemce z řad firem i jednotlivců, kteří rovněž vnímají důležitost výstavby zdravých domovů. Cílem této iniciativy je zvýšit mezi laickou i odbornou veřejností informovanost o významu zdravého mikroklimatu v interiérech a motivovat k rychlejšímu rozvoji udržitelného stavebnictví.

O skupině JRD Group:
JRD Group zastřešuje skupinu firem pod značkou JRD (JRD Development, JRD Land, JRD Energo, JRD Invest a JRD Plazma, pod kterou spadá společnost Millenium Technologies). Všechny jejich aktivity staví na jednotné filozofii, že cesta k udržitelné budoucnosti spočívá v propojení moderních technologií, čisté energie, ekologického přístupu a omezení energetické náročnosti staveb. Jednotlivé divize pokrývají široké spektrum oborů: od developmentu a nákupu či prodeje pozemků přes energetiku z obnovitelných zdrojů až po investice do výnosových nemovitostí. Z projektů moderní energetiky skupiny JRD Group stojí za zmínku portfolio fotovoltaických elektráren o výkonu 40 MWp v České republice a Maďarsku, druhý největší větrný park v České republice s instalovanou kapacitou 26 MW nebo technologie plazmového zplyňování (environmentálně šetrné zpracování odpadů s výrobou elektrické a tepelné energie).

Crest Communications
Marcela Kukaňová, tel.: +420 731 613 618, marcela.kukanova@crestcom.cz
Marie Cimplová, tel.: +420 731 613 602, marie.cimplova@crestcom.cz

JRD