CZ SK EN

NAD PROJEKTEM HAPPI MILÁNSKÁ OD YIT VLAJE GLAJCHA

Vydáno dne: 29. 5. 2023 10:30 YIT

Společnost YIT dovedla do fáze hrubé stavby bytový dům Happi Milánská v Praze 15, kde vzniká 72 jednotek a tři komerční prostory. Součástí projektu bude i zeleň v klidném vnitrobloku. Při výstavbě developer ve větší míře využívá prefabrikaci, která dlouhodobě patří k jeho prioritám. Kromě modulárních koupelen používá rovněž prefabrikované konstrukční prvky. Kolaudace projektu je plánovaná na jaro roku 2024.

Bytový dům o 7 nadzemních a 2 podzemních podlažích Happi Milánská dosáhl milníku hrubé stavby, YIT zde tedy dokončila železobetonovou nosnou prefabrikovanou konstrukci celého objektu včetně atik. Byly vyzděny stěny pro umístění sklepních kojí a technických místností. Aktuálně probíhá příprava elektroinstalací a hromosvodů, stejně jako zajištění objektu proti srážkové vodě. V plném proudu je také osazování oken a balkonových dveří a rovněž instalace hydroizolačních vrstev. Developer dále chystá zateplení stropu i fasády a zahájil práce na zdravotně-technických instalacích.

Moderní výstavba s prefabrikací
Projekt YIT realizuje s využitím pokrokové technologie prefabrikace, kdy se na stavbu přivážejí již hotové prvky vyrobené v komfortním prostředí továrny. Tím dochází k úspoře času, zkvalitnění výstavby a rovněž ke zjednodušení pracovního procesu. Kromě začlenění modulárních koupelen developer u Happi Milánská nově přikročil také k využití konstrukčních prvků z prefabrikátů - z těch jsou všechny balkonové desky, stropní filigrány, stěnové panely, schodišťová ramena a výtahové šachty.

„Začleněním této inovativní technologie děláme vše pro to, abychom výstavbu nejen zkvalitnili, ale také urychlili. Využití modulárních koupelen může dle našich odhadů přinést zkrácení stavby o dva až tři měsíce. U Happi Milánská jsme si pak mohli ověřit, že díky prefabrikovaným konstrukčním prvkům jsme schopni postavit jedno patro za zhruba dva týdny, kdežto u běžné výstavby se jedná až o jeden měsíc. Prefabrikaci tak rozhodně budeme využívat i u našich dalších projektů a intenzivně se nyní zabýváme možnostmi jejího rozšíření," vysvětluje generální ředitel YIT Stavo Marek Lokaj.

Útulné bydlení se vším potřebným
V ulici Milánská v Horních Měcholupech roste celkem 72 bytů o dispozici 1+kk až 4+kk a velikostech od 27 do 99 m2. Chybět nebude dostatek sklepních kójí nebo komor, kočárkárna, místnost pro mytí kol a psů či plánovaná komunitní terasa se zelení. YIT v domě vybuduje také tři komerční prostory vhodné pro drobné obchody a služby, jeden s terasou v parteru. V rámci udržitelnosti developer použil např. na základovou desku tzv. zelený beton z recyklovaného kameniva a počítá rovněž s přípravou pro dobíjecí stanice elektromobilů.

Klidná lokalita Prahy 15 zajistí budoucím rezidentům dobrou dostupnost jak do přírody, tak do centra metropole. Zastávka autobusu, který zajišťuje spojení na metro, se nachází přímo před domem. Na příjemné procházky se lze vydat do nedalekého lesoparku s vodní nádrží Hostivař nebo do přírodního parku Botič-Milíčov.

Současně lze po ruce najít vše potřebné pro spokojený život. Občanskou vybavenost v těsném okolí zajišťuje řada mateřských i základních škol, restaurace či obchody s potravinami. Budoucí obyvatelé to nebudou mít daleko ani na vyřízení nutných úředních záležitostí - Městský úřad Prahy 15 sídlí přímo naproti projektu. Na větší nákupy lze autem během pár minut dojet do obchodních center VIVO! Hostivař, Europark a Retail Park Štěrboholy nebo Westfield Chodov.

Fotografie hrubé stavby ke stažení zde: https://www.crestcom.cz/cz/klient/?id=53&dir=683#data

Fotografie k prefabrikaci zde: https://www.crestcom.cz/cz/klient/?id=53&dir=665#data

Video z výstavby a usazování modulárních koupelen v projektu Happi Milánská: zde


O YIT a YIT Stavo:

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let - původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912, vloni tak oslavila již 110 let fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 24 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Vesi Hostivař, Happi Milánská, Rivi Bachova, přelomový projekt Suomi Hloubětín s 11 etapami bytových domů a sousední polyfunkční projekt Lappi Hloubětín s téměř 290 byty a komerčními prostory. Na ploše původního více než 10hektarového brownfieldu v Hloubětíně tak vzniká nová čtvrť s bydlením, obchodními prostory a školkou, kde najde domov zhruba 3 500 obyvatel. Další projekty má developer v přípravě.

YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze. V oblasti CSR YIT dlouhodobě podporuje Kliniku dětské chirurgie FN Motol a s ní spjatou nadaci Konto „Dětská chirurgie Motol", kterou zaštiťuje herečka Tereza Brodská.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2022 dosáhl 2,4 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 9 zemích: Finsku, Švédsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni přes 5 000 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Další informace:
Crest Communications

Marcela Kukaňová, tel.: 731 613 618, marcela.kukanova@crestcom.cz
Michaela Muczková, tel.: 778 543 041, michaela.muczkova@crestcom.cz
www.crestcom.cz; www.yit.cz; www.yitgroup.com

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.