CZ SK EN

SCHNEIDER ELECTRIC NA VELETRHU HANNOVER MESSE UKÁZAL CESTU KE KONKURENCESCHOPNĚJŠÍMU PRŮMYSLU

Vydáno dne: 13. 5. 2024 9:13 Schneider Electric

Schneider Electric, světový lídr v oblasti hospodaření s energiemi a automatizace, se úspěšně prezentoval na prestižním průmyslovém veletrhu Hannover Messe, který se konal na konci dubna v německém Hannoveru. Společnost zde představila řadu nových technologií a řešení zaměřených na zvýšení efektivity, produktivity a udržitelnosti průmyslových procesů.

Veletrh, který každoročně láká tisíce odborníků a vystavovatelů z celého světa, poskytl komplexní přehled technologických inovací pro průmysl dneška i zítřka. Byla zde prezentována řada pokročilých řešení, včetně automatizace celých výrobních závodů, hlasové ovládání strojů pomocí umělé inteligence, efektivní využití vodíku v průmyslu a využití softwaru k monitorování a snižování uhlíkové stopy. Zvláštní pozornost byla věnována novým oblastem jako „biologizace“ hospodářství a řízení emisí uhlíku, stejně jako iniciativě na vytvoření suverénních datových prostorů pro malé a střední průmyslové podniky pod značkou Manufacturing X“.

Nová vize automatizace

Schneider Electric na Hannover Messe ve spolupráci se společností AVEVA ukázal, jak automatizace zastřešená softwarem může transformovat průmyslové sektory. „Automatizace a inteligentní technologie jsou klíčem k dosažení vyšší efektivity a minimalizace environmentálního dopadu průmyslových procesů,“ uvedla Barbara Frei, výkonná viceprezidentka pro průmyslovou automatizaci společnosti Schneider Electric. „Vzhledem k tomu, že průmysl se podílí na celosvětových emisích skleníkových plynů zhruba 45 %, je jasné, že musíme jednat, abychom tento podíl co nejrychleji snížili a podpořili dekarbonizaci průmyslu. Otázkou je, jak toho dosáhnout a zároveň zvýšit produktivitu. Automatizace, která je základem průmyslových provozních technologií, optimalizuje výrobní procesy a je klíčovým faktorem úspěšné digitální transformace. Zvyšuje produktivitu a efektivitu a pomáhá maximálně využívat energii a suroviny,“ dodala Barbara Frei.

Prezentované produkty a technologie Schneider Electric:

· CONNECT: Platforma od AVEVA pro integraci dat a vytvoření ekosystému zaměstnanců, partnerů a zákazníků obohacená umělou inteligencí a digitálním dvojčetem.

· EcoStruxure Plant Apps: EcoStuxure Plant Predictive Energy, nejnovější softwarové řešení společnosti Schneider Electric pro průmyslový internet věcí. Monitoruje energetické anomálie napříč pracovišti, což umožňuje efektivnější rozhodování a dosažení energetických úspor.

· EcoStruxure Edge Apps: Ekosystém pro zpracování dat v reálném čase na úrovni strojů a výrobních linek využívající edge computing a AI. Mezi první aplikace, které byly na HM představeny, patří EcoStruxure Edge Apps Manager, Condition-Based Maintenance a Autonomous Yield Optimization.

· Hybridní cloudový MES: Systém pro správu výrobních operací s novými možnostmi správy dat a pokročilé analytiky.

· EvoPacT HVX: Nový jistič pro vysoké napětí s trojnásobně delší životností a IoT funkcemi pro lepší udržitelnost a digitalizaci.

· MasterPacT MTZ Active: Vzduchový jistič s pokročilými digitálními funkcemi pro efektivní údržbu a energetický management.

· Cobot Lexium SCARA: Ultrakompaktní, vysokorychlostní robot pro zvýšení produktivity, který se integruje do řídicích systémů, čímž podporuje synchronizaci.

· Kopilot automatizačních aplikací: Aplikace využívá AI pro asistované generování kódu a dokumentace pro zvýšení produktivity inženýrské práce.

· Řízení motorů TeSys: Řešení pro řízení motorů s důrazem na spolehlivost, udržitelnost a integraci do IoT.

Schneider Electric v širším průmyslovém ekosystému

Na veletrhu Hannover Messe společnost Schneider Electric uvedla nejen své vlastní technologie a produkty, ale také řadu inovací, které byly vyvinuty ve spolupráci s dalšími průmyslovými partnery a jsou integrovány do širšího průmyslového ekosystému. Tyto inovace ukazují, jak důležitá je spolupráce pro sdílení a rozvoj technologických pokroků.

Mezi klíčové novinky patří Kopilot automatizačních aplikací pro generování PLC kódu využívající umělou inteligenci od Microsoftu, což umožňuje rychlejší a efektivnější programování řídicích systémů. Představena byla také iniciativa MARGO, která je koordinována organizací Joint Development Foundation jako součást Linux Foundation. MARGO se zaměřuje na otevřené standardy pro interoperabilitu v průmyslové automatizaci, což podporuje rychlejší digitální transformaci. Schneider Electric spolu se společností AVEVA patří mezi zakládající členy této iniciativy. Dále Schneider Electric prezentoval svou účast v Data4Industry-X, projektu Gaia-X Lighthouse, jenž je součástí iniciativy Manufacturing-X a je podporován francouzským národním investičním plánem 2030 a programem NextGenerationEU. Projekt klade důraz na využití dat z průmyslu pro digitální transformaci a zdůrazňuje význam relevantních dat pro spolupráci a rozvoj nových průmyslových modelů.

Veletrh Hannover Messe se letos těšil obrovskému zájmu. Zúčastnilo se jej více než 130 tisíc návštěvníků ze 150 zemí, 4 tisíce vystavujících firem, 300 startupů a přes 300 hospodářských a politických delegací z celého světa.

Soubory ke stažení

Obrázky
1_Schneider Electric_Hannover Messe 2024_L.jpg
1_Schneider Electric_Hannover Messe 2024_L.jpg
1_Schneider Electric_Hannover Messe 2024_M.jpg
1_Schneider Electric_Hannover Messe 2024_M.jpg
1_Schneider Electric_Hannover Messe 2024_S.jpg
1_Schneider Electric_Hannover Messe 2024_S.jpg
2_Schneider Electric_Hannover Messe 2024_L.jpg
2_Schneider Electric_Hannover Messe 2024_L.jpg
2_Schneider Electric_Hannover Messe_S.jpg
2_Schneider Electric_Hannover Messe_S.jpg
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.