EN CZ SK

ŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST

http://www.spvs.cz/

Šumperská provozní vodohospodářská společnost, a.s. vznikla v roce 1994 privatizací podniku Vodovody a kanalizace historieŠumperk, který byl dlouholetým správcem vodovodů a kanalizací obcí a měst okresu Šumperk. Ve své činnosti společnost navazuje na novodobou historii výstavby a provozování moderního vodovodního systému pro město Šumperk z roku 1883.

ŠPVS je provozní společností, která na základě dlouhodobých smluv spravuje a provozuje vodohospodářský majetek měst, obcí a zejména akciové společnosti Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s. sdružující 6 měst a 24 obcí okresu Šumperk.

V roce 2001 došlo k významné změně v osobě hlavního akcionáře společnosti, kterým se v květnu 2001 stala společnost SUEZ Water CZ, s.r.o., vodohospodářská divize nadnárodní skupiny SUEZ. Vstupem tohoto akcionáře se společnost stala součástí nejsilnější vodohospodářské společnosti, která působí v ČR od roku 1991. Jedním ze základních cílů nového historie 1hlavního akcionáře je trvalý a dlouhodobý rozvoj vodárenských a kanalizačních služeb v obhospodařovaném území, pro jehož naplnění byl přijat střednědobý plán společnosti na nadcházejících pět let.

V tomto plánu je kladen důraz zejména na snižování podílu nefakturované vody, zkvalitňování služeb zákazníkům a efektivní organizaci a řízení lidských zdrojů společnosti, jejíž součástí bude zvyšování kvalifikace pracovníků i v mezinárodním prostředí.
V rámci dalšího rozvoje oboru ŠPVS postupně nahrazuje staré nekvalitní zdroje novými zdroji podzemních vod, modernizací vodovodních řadů snižuje ztráty vody a napomáhá řešit zásobování obyvatelstva v obcích, ve kterých dosud nejsou vybudovány kvalitní vodovody. Úzká spolupráce s majiteli infrastruktury, léty prověřená kvalita služeb a dobré jméno společnosti jsou zárukou pro stabilní fungování i další rozvoj vodního hospodářství v šumperském regionu.

 

 

Press releases

Released: 14. 4. 2020 14:36 ŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST

Stejně jako ostatní vodárny, tak i Šumperská provozní vodohospodářská společnost (ŠPVS) od 1. 5. 2020 sníží cenu vody na základě novely zákona o evidenci tržeb a zákona o DPH. Tato změna přeřazuje úpravu rozvodu vody prostřednictvím sítí a také odvádění a čištění odpadních vod včetně ostatních služeb související s těmito činnostmi z 15 % na 10 %. Vodné a stočné tak pro odběratele ŠPVS zlevní z 98,00 Kč na 93,73 Kč, tj. 4,27 Kč za kubík.

Read more
Released: 18. 3. 2020 13:30 ŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST

V souvislosti s výskytem koronaviru vyvolávajícího infekční onemocnění COVID-19, informuje Šumperská provozní vodohospodářská společnost (ŠPVS) své klienty, že šance šíření viru pitnou vodou téměř nulová.

Read more
Released: 3. 3. 2020 9:35 ŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST

Více než 50 mil. Kč investovala v loňském roce Šumperská provozní vodohospodářská společnost (ŠPVS) do moderních technologií, oprav kanalizačních sítí a vodohospodářského majetku. I díky těmto investicím patří v hospodaření s vodou k evropské špičce.

Read more
Released: 17. 12. 2019 12:57 ŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST

Jedním z největších nepřátel kanalizačních systémů je tuk. Samotní provozovatelé kanalizací však nemají možnost, jak jeho množství v kanalizaci snížit. Za výskyt tuku v kanalizaci mohou nedisciplinovaní občané, kteří vylévají například použitý olej na fritování do záchodové mísy. Stačí ho jen trocha, ale pokud to samé udělá i stovka dalších občanů, kanalizace je ucpaná raz dva. Problém, kam s použitým olejem, by však měl od 1.1.2020 skončit. Obce budou mít nově povinnost zajistit po celý kalendářní rok místa pro shromažďování jedlých olejů a tuků, a to na základě vyhlášky č. 210/2018 Sb.

Read more
Released: 16. 10. 2019 14:01 ŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST

České lesy v současnosti devastuje kůrovcová kalamita, která je, podle některých odborníků, nejhorší za posledních 200 let. Stromy jsou důležitým prvkem životního prostředí a obnova lesního fondu není krátkodobou záležitostí. Ve firmě Šumperská provozní vodohospodářská společnost (dále ŠPVS) se rozhodli přírodě pomoci a kromě plánované údržby zelených ploch objektů v jejich správě hledají možnosti, kde vysadí i nové stromy. První výsadba se uskutečnila 15. října v Šumperku na ploše parkoviště na ulici Jílová ve spolupráci se Střediskem volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk (dále SVČ).

Read more
Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.