EN CZ SK

NOVÝM VLÁDCEM VÝČEPNÍCH JE KARVINSKÝ RODÁK V BRNĚNSKÝCH SLUŽBÁCH

Released: 21. 3. 2017 10:35 PLZEŇSKÝ PRAZDROJ, PIVOVAR RADEGAST

Nejlepším výčepním piva Radegast je pro rok 2017 Dalibor Charvát. Sedmadvacetiletý rodák z Karviné, nyní ve službách brněnské restaurace Tusto, ovládl finále soutěže Radegast Mistr Výčepní v Ostravě. Cenu za druhé místo si odvezl do Hanácké hospody v Olomouci Michal Březina. Bronz pak putuje do Žimrovic u Hradce nad Moravicí do Areálu dobré pohody, díky výkonu Adama Odnohy.

Úkol pro 18 výčepních, kteří se do finále probojovali z regionálních kol, byl jasný. Nejprve písemný test, který prověřil znalosti o pivu. A potom hlavně praktická zkouška za výčepem, tedy jedno pivo načepované na hladinku a druhé „na dva razy". To vše pod dohledem přísné poroty a diváků.

Členem poroty byl i ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák: „Do hospod všech dnešních finalistů bych se nebál zajít na pivo. Snem všech pivovarských je, aby to platilo pro všechny hospody. Aby chlapi dostali všude na stůl pivo jako od boha, v čistém půllitru, nádherně načepované. A to je hlavním smyslem této soutěže. Povzbudit hospodské, aby se péči o pivo věnovali a také štamgasty, aby si o pořádně načepované pivo řekli. A pak samozřejmě ocenit ty nejlepší!"

Nejlepší výkon předvedl ve finále Dalibor Charvát z brněnské restaurace Tusto: „Přijel jsem z Brna, ale pocházím z Karviné, takže jsem odkojený Radegastem. Vítězství jsem vůbec nečekal, konkurence byla obrovská. Strašně si toho vážím." I přesto, že vyhrál, tak našel na svém výkonu nedostatky: „Říká se, že dobrá hospodyně není nikdy spokojená a platí to asi i pro výčepní. Bylo tam pár drobností, které bych vylepšil."

V konkurenci velkých pivnic z celé České republiky se neztratila malá hospůdka v Areálu dobré pohody v Žimrovicích. A to díky výkonu Adama Odnohy, který se umístil na třetím místě: „Čepování na dvakrát se mi povedlo výborně, při hladince mi to pivo trošku uteklo." Ze třetího místa měl ale Adam Odnoha velkou radost: „Překvapení a super zážitek."

Dalibor Charvát.jpg

Poznámky pro editory
• V pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970. Oblibu si získalo díky své charakteristické výrazně hořké chuti. Nyní je pivovar Radegast součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.
• S celkovým prodejem téměř 10 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2015 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
• Pivovar Radegast je vyhledávaným turistickým cílem, který každoročně navštíví přes 30 tis. lidí. Je součástí projektu Technotrasa, jehož součástí jsou nejvýznamnější památky Moravskoslezského kraje.

Kontakt:
Vladimír Jurina
Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj na sociálních sítích:
Twitter https://twitter.com/Prazdroj1
LinkedIN https://www.linkedin.com/company/plzensky-prazdroj
Youtube http://www.youtube.com/user/PlzenskyPrazdroj1

Current Clients
Referential Clients
phone: +420 731 613 608
phone: +420 596 620 435 – 6
phone: +421 904 283 825