EN CZ SK

HOŘKÝ RADEGAST OSLNIL AUSTRALANY A PŘIVEZL ZLATO

Released: 23. 5. 2017 15:42 PLZEŇSKÝ PRAZDROJ, PIVOVAR RADEGAST

Zlatou medaili si z prestižní degustační soutěže v Austrálii přivezlo pivo Radegast Ryze Hořká 12. Na každoročním třídenním klání mezinárodní soutěže Australian International Beer Awards 2017 v Melbourne nošovičtí sládci zabodovali a s Ryze Hořkou 12 uspěli mezi více než stovkou vzorků v kategorii piv plzeňského typu z celého světa. Celkově přihlásily pivovary přes 2000 piv.

„Mám radost, že naše hořké pivo chutná jak chlapům na Moravě a v Čechách, tak pivovarským odborníkům na druhém konci světa. Na Ryze Hořkou 12 můžeme být všichni hrdi. Od roku 2014, kdy jsme uvařili první várku, získává doma i v zahraničí jednu cenu za druhou, včetně té významné u nás, kterou je České pivo,“ zhodnotil úspěch v soutěži Ivo Kaňák, ředitel pivovaru Radegast.

Letošního, již 25. ročníku celosvětové soutěže pořádané Královskou zemědělskou společností ve Victorii, se účastnilo 2042 vzorků z 36 zemí a svá piva představilo přes tři sta pivovarů z celého světa. Jednotlivá piva rozdělená do 20 kategorií hodnotila mezinárodní porota tvořená z více než sedmdesáti pivovarnických odborníků.

Poznámky pro editory

· V pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970. Oblibu si získalo díky své charakteristické výrazně hořké chuti. Nyní je pivovar Radegast součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.

· Pivovar Radegast je vyhledávaným turistickým cílem, který každoročně navštíví téměř 50 tis. lidí. Je součástí projektu Technotrasa, jehož součástí jsou nejvýznamnější památky Moravskoslezského kraje.

· S celkovým prodejem necelých 11 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2016 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.

· Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj, a.s., oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2016 pořádané platformou Byznys pro společnost.

Kontakt:

Jitka Němečková

Plzeňský Prazdroj

731 193 191

jitka.nemeckova@asahibeer.cz

Current Clients
Referential Clients
phone: +420 731 613 608
phone: +420 596 620 435 – 6
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit

We have been a member of the Association