EN CZ SK

V OSTRAVĚ VYROBILI PŮLMILIONTÝ TLUMIČ POUŽÍVANÝ PRO NEJRYCHLEJŠÍ VLAKOVÉ SOUPRAVY NA SVĚTĚ

Released: 13. 6. 2017 9:54 ITT OSTRAVA

Ostrava, 13. června 2017 – Ostravský výrobní závod KONI, patřící do skupiny předního světového výrobce řešení pro energetické, dopravní a průmyslové trhy ITT, vyrobil půlmiliontý kus tlumiče pro železniční dopravu. Historického milníku dosáhla společnost od spuštění výroby v ostravské průmyslové zóně CTPark v roce 2008. Ostravské tlumiče používají především výrobci podvozkových souprav a vlaků na celém světě včetně těch nejrychlejších.

Konkrétní půlmiliontý tlumič je určen pro zákazníka Siemens a jedná se o tlumič primárního vertikálního odpružení soupravy Desiro Brussel provozovanou Belgickými Drahami (SNCB). „V roce 2016 jsme v Ostravě vyrobili celkem 125 000 tlumičů pro železniční dopravu. Meziroční nárůst výroby byl přibližně 14 %. Výhled na letošní rok je optimistický. Rostoucí objem výroby by měl pokračovat," uvádí ředitel výrobního závodu KONI Jiří Vratislav.

Ostravský výrobní závod KONI vyrábí tlumiče nejen pro rychlovlaky, ale i pro jakoukoliv podvozkovou železniční aplikaci, jako součást tzv. vypružení. Tlumiče zajišťují, kromě komfortu pro pasažéry, zejména bezpečnost provozu souprav rychlovlaků a mají významný přínos pro redukci a optimalizaci nákladů na provoz a údržbu vlakových souprav.

„Těší nás, že jsme se za dobu od našeho vzniku v roce 2008 stali respektovanými partnery těch nejlepších výrobců kolejové techniky na světě," sdělil generální ředitel ITT Holdings Czech Republic Ján Cholvadt. Mezi nejvýznamnější zákazníky společnosti patří Bombardier, Hyundai-Rotem, Siemens nebo Alstom a další výrobci podvozkových souprav a vlaků. V oblasti tzv. operátorů, kde dodávky tlumičů figurují jako náhradní díly, jsou to pak kromě belgického zákazníka Německé dráhy (DB) a Francouzké dráhy (SNCF).

V Ostravě se nachází výroba a potřebná podpora v podobě oddělení plánování výroby, zásobování a logistiky, procesního inženýrství, oddělení kvality a také zákaznického servisu. Oddělení návrhu a vývoje se nachází v mateřském závodě KONI v Holandsku. S oddělením návrhu a vývoje jsou Ostraváci v denním kontaktu, což je nezbytnost vzhledem k tomu, že výrobky jsou konstruovány doslova na míru každému zákazníkovi.


Poznámky pro editory

• Výroba tlumičů v Ostravě byla zahájena v roce 2010 v prostorách společnosti ITT Holdings Czech Republic s.r.o., která již od r. 2008 provozovala výrobu brzdových destiček pro automobilový průmysl.
• V roce 2012 došlo k certifikaci systému řízení jakosti dle ISO 9001:2005 a mezinárodního železničního průmyslového standardu IRIS rev.2.
• V roce 2014 došlo k relokaci výroby železničních tlumičů KONI v rámci prostor výrobní haly závodu ITT za účelem optimalizace výrobních nákladů a zvýšení úrovně environmentální čistoty nezbytné pro stavbu hydraulických tlumičů.
• Společnost ITT v Ostravě zaměstnává přibližně 600 osob


Kontakt pro média:
Lukáš Klapil, Crest Communications Ostrava, Mob.: 603 824 194, klapil@crestmorava.cz

Download

Images
Foto_Ján Cholvadt s půlmiliontým tlumičem.jpg
Foto_Ján Cholvadt s půlmiliontým tlumičem.jpg
Foto_Půlmiliontý tlumič KONI vyrobený v Ostravě.jpg
Foto_Půlmiliontý tlumič KONI vyrobený v Ostravě.jpg
KONI_Ilustrační foto.jpg
KONI_Ilustrační foto.jpg
Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.