EN CZ SK

V NOŠOVICÍCH ZAČALI VAŘIT RADEGAST FAJRONT

Released: 27. 3. 2014 15:57 PLZEŇSKÝ PRAZDROJ, PIVOVAR RADEGAST

Na pořádně hořké patnáctistupňové pivo se mohou těšit na Třinecku. Pivovar Radegast totiž uvaří u příležitosti oslav 175 let od založení Třineckých železáren speciální pivo. To budou moci lidé ochutnat na Hutnickém dnu 3. května a také v třineckých hospodách. Název pivu vybrali sami obyvatelé Třinecka ve veřejném hlasování. Várku piva Radegast Fajront dnes v Nošovicích založili Jan Czudek, generální ředitel Třineckých železáren, Petr Kwaczek, sládek pivovaru Radegast a Jan Peterek, třinecká hokejová legenda.

„Pro Radegast je charakteristická výrazná hořkost. Ta je u Fajrontu ještě znásobena vyšší dávkou nejkvalitnějšího chmele, Žateckého poloraného červeňáku. Hořkost je ale příjemná díky bohaté sladové chuti. Věřím, že třineckým hutníkům bude jedno z nejvíce hořkých piv v Česku chutnat," přiblížil chuť piva sládek pivovaru Radegast Petr Kwaczek.

Várku piva Radegast Fajront přijel do Nošovic založit generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek, který provedl chmelení a poté připojil svůj podpis na varní list. „Jsem rád, že jsme se dohodli s pivovarem a lidé na našich oslavách si budou moci dát výjimečné pivo uvařené pouze pro ně. Už se těším, až ho na Hutnickém dnu ochutnáme," řekl Jan Czudek.

Jméno Radegast Fajront vybrali novému pivu samotní obyvatelé Třinecka. Do ankety dorazilo přibližně 3 tis. hlasů. Vítězství Fajrontu bylo jednoznačné. Speciál se bude premiérově čepovat na Hutnickém dnu v sobotu 3. května, následně bude v dalších týdnech dostupný v široké síti hospod na Třinecku. Jejich seznam bude včas uveden na www.radegast.cz.


S celkovým prodejem téměř 9,7 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2013 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.

Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.

SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, s 75 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuin Draft a Grolsh, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Australie) nebo Tyskie (Polsko).

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications Ostrava s.r.o.
Pavel Sobol
Account Manager
Tel.: + 420 596 620 435-7 kl.28
e-mail: sobol@crestmorava.cz
www.crestcom.cz

Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.