EN CZ SK

DASCHER ZAVEDL PRAVIDELNOU NÁMOŘNÍ SBĚRNOU SLUŽBU ZE ŠANGHAJE DO ČESKÉ REPUBLIKY

Released: 16. 9. 2015 7:42 DACHSER CZECH REPUBLIC

DACHSER Air & Sea Logistics zavedl pravidelné spojení pro kusové námořní zásilky (LCL nebo námořní sběrná služba) z čínského přístavu Šanghaj do České republiky. Sběrné námořní kontejnery na trase Šanghaj–Kladno s pravidelným odplutím každý týden obsluhují kromě čínské metropole Šanghaj i širší oblasti čínských provincií Jiangsu a Zhejiang.

Nový projekt pražské pobočky DACHSER Air & Sea Logistics a čínské pobočky DACHSER Far East Shanghai se nazývá Prague Consolidated European Container a českým importérům nabízí možnost přepravy kusových zásilek od dodavatelů i z takových čínských měst, jako jsou Suzhou, Wuxi, Nanjing, Hangzhou nebo Ningbo. „Celý logistický řetězec z těchto destinací je v rukou společnosti DACHSER a náš systém přináší našim zákazníkům významnou úsporu nákladů a také tranzitního času," jmenuje výhody Roman Thurzo, Country Manager Air & Sea Logistics DACHSER Czech Republic.

Konsolidaci zásilek v Číně zabezpečuje pobočka DACHSER Far East v Šanghaji, která je zároveň zodpovědná i za bezpečné naložení a fixaci sběrných zásilek v námořních kontejnerech. Ty se potom vydávají na přibližně třicetidenní cestu do Evropy. Z přístavů Hamburg nebo Bremerhaven jsou kombinovanou dopravou (železnice-pozemní přeprava) přepraveny na pobočku Kladno, která se postará o jejich doručení koncovým příjemcům po celé České republice.

„Projekt pravidelné linky LCL kontejnerů ze Šanghaje je výbornou ukázkou toho, jak funguje propojení mezi našimi obchodními oblastmi Air & Sea Logistics a European Logistics," říká Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic, a dodává „reagujeme tím na zvýšenou poptávku našich zákazníků po pravidelných importech z klíčových lokalit v Číně v menších objemech."

Images
Dachser zavedl nam. sbernou sluzbu ze Sanghaje do CR 1.jpg
Dachser zavedl nam. sbernou sluzbu ze Sanghaje do CR 2.jpg
Current Clients