EN CZ SK

PODZIM PLNÝ RELAXACE

Released: 16. 9. 2015 18:51 BALANCE CLUB BRUMLOVKA

Zažitá domněnka, že odpočívat lze jen v létě, je dávno minulostí. Aktivně relaxovat můžete doslova celý rok. Dnes již většina fitness a wellness center nabízí široký výběr lázní, saun a speciálních masáží.

„Lidé si stále více uvědomují, že se vyplácí pravidelně věnovat čas intenzivní relaxaci," říká Dagmar Nášelová, marketingová koordinátorka Balance Clubu Brumlovka. „Naši členové si mohou vybírat od finské, soft
a japonské sauny, po parní lázeň či tepidárium. Odpočinout si mohou i v příjemné relax zóně s lehátky,"
dodává Dagmar Nášelová.

Podzimní počasí přímo nabádá k lázeňským a saunovým rituálům, z nichž každý poskytuje odlišný způsob relaxace. Po delším pobytu ve vyhřátém prostředí je doporučen krátký odpočinek, při kterém organismus opět vyrovná tělesnou teplotu. Balance Club Brumlovka, který se ve své podzimní kampani řídí sloganem „Refresh your body, refresh your mind", nabízí hned několik možností, jak se nechat hýčkat.

Finská sauna
Klasická suchá finská sauna s dřevěným obložením je typická vyšší teplotou a nižší relativní vlhkostí vzduchu. V Balance Clubu Brumlovka se teplota finské sauny pohybuje v rozmezí 90 - 100 °C s 10% vlhkostí vzduchu. Výsledkem všech saunovacích rituálů je posilování imunitního systému.

Soft sauna
Jak již název napovídá, soft sauna se liší od finské především teplotou, která je nastavena na přibližně 60 °C. Soft saunu navštěvují především ti, kterým výrazné teplotní rozdíly nedělají dobře.

Japonská sauna
Sauna se nachází na terase Balance Clubu Brumlovka, jež je zařízena v japonském stylu. Klimatické podmínky japonské sauny jsou totožné s finskou, chlazení pak probíhá v zimních měsících na mrazivém vzduchu, či ve sněhu.

Parní lázeň
Teplá mlhová lázeň s nižší teplotou přibližně 45 °C a vysokou relativní vlhkostí vzduchu, která dosahuje až 100 %. Parní lázeň je vhodná k prevenci onemocnění dýchacích cest.

Tepidárium
Tepelná lázeň s teplotou 40 °C a vlhkostí vzduchu 30 % simuluje mořské klima, které je natolik přijatelné, že čas strávený v tepidáriu není nijak omezen. Teplo sálá ze stěn, podlahy i lavice. V tepidáriu dochází k pozvolnému prohřátí těla. Návštěva této tepelné lázně je vhodná např. před masážemi.

Kneippova lázeň
Vodoléčebná procedura, která využívá účinků střídání teplé a studené vody. Hlavním účinkem této procedury je zlepšení prokrvení nohou a zlepšení celkového metabolismu a krevního oběhu. Oblázky na dně masírují chodidla a střídavé koupele zlepšují prokrvení ve všech oblastech těla. Terapie pomáhá při bolestech hlavy a syndromu studených nohou, pozitivně ovlivňuje krevní oběh a prokrvení končetin.

Více informací na www.balanceclub.cz

Balance Club Brumlovka je exkluzivní klub, který se řadí mezi špičku českých fitness a wellness center v České republice. Hlavní filozofií klubu je přirozeně propojit zdravý vyvážený životní styl s relaxací. Balance Club Brumlovka je vybaven prostornou fitness a cardiozónou, 25 metrovým bazénem, sály pro skupinové lekce, relaxační zónou se saunovým světem a střešní terasou v japonském stylu. Specializuje se a nabízí také lekce zaměřené na prevenci civilizačních chorob, pomoc při redukci váhy, antistresové lekce, tréninkové hodiny na vyrovnání svalových dysbalancí a další nadstandardní služby.

Daniel Sommer
Gsm : +420 778 543 041
e-mail: daniel.sommer@crestcom.cz

Images