EN CZ SK

V ŠUMPERKU SE SADILY STROMY

Released: 16. 10. 2019 14:01 ŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST

České lesy v současnosti devastuje kůrovcová kalamita, která je, podle některých odborníků, nejhorší za posledních 200 let. Stromy jsou důležitým prvkem životního prostředí a obnova lesního fondu není krátkodobou záležitostí. Ve firmě Šumperská provozní vodohospodářská společnost (dále ŠPVS) se rozhodli přírodě pomoci a kromě plánované údržby zelených ploch objektů v jejich správě hledají možnosti, kde vysadí i nové stromy. První výsadba se uskutečnila 15. října v Šumperku na ploše parkoviště na ulici Jílová ve spolupráci se Střediskem volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk (dále SVČ).

Hlavní aktivitou ŠPVS je výroba a dodávání kvalitní pitné vody, odvádění a čištění odpadních vod pro 82.000 obyvatel na Šumpersku. Veškeré aktivity společnosti jsou spojeny s ochranou životního prostředí a šetrnému chování k přírodě. Především odvádění a čištění odpadních vod je procesem, který aktivně napomáhá nejen k ochraně, ale i ke zlepšování životního prostředí. ŠPVS si uvědomuje, že příroda je složitý komplikovaný proces, který je zatížen aktivitami rozrůstající se lidské společnosti, a proto považuje za správné přírodě pomoci.

Za úvahou k sadbě stromů stojí především informace z médií o kůrovcové kalamitě. „Zvažovali jsme s kolegy, kde přiložit pomocnou ruku a napadlo nás, že můžeme pomoci už tím, že pár nových stromů vysadíme na plochách, které jsou v naší správě," řekl Radim Jirout, generální ředitel ŠPVS. „Je to jen malá pomoc, ale možná tím někoho motivujeme k tomu, aby nás následoval," dodal R. Jirout. Partnerem pro tuto výsadbu se stalo SVČ, se kterým ŠPVS spolupracuje i při organizaci Dne Země. „Jsem přesvědčen, že jde o dobrý nápad. Vhodně vysazené nové stromy jsou důležitým prvkem zdravého prostředí v každém městě, nejen v Šumperku. Proto jsme se k akci rádi připojili," sdělil pan Adam Trčka, pracovník SVČ.

V rámci ekologické výchovy mladé generace nabízí ŠPVS odborné exkurze pro školy na vybraných provozech úpravy pitné vody a čištění odpadních vod. Podporuje i nejrůznější ekologicky zaměřené akce - např. Den vody, Den Země, Středisko ekologické výchovy, apod.

Download

Images
Sázení stromů 1.JPG
Sázení stromů 1.JPG
Sázení stromů 2.JPG
Sázení stromů 2.JPG
Sázení stromů 3.JPG
Sázení stromů 3.JPG
Sázení stromů 4.JPG
Sázení stromů 4.JPG
Sázení stromů 5.JPG
Sázení stromů 5.JPG
Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.