EN CZ SK

PĚT DŮVODŮ, PROČ ZAČÍT CVIČIT S TRENÉREM

Released: 20. 8. 2015 18:56 BALANCE CLUB BRUMLOVKA

Každý si uvědomuje důvody, které nás nutí začít s pravidelným cvičením. Ale málokdo zná argumenty, které nás přimějí cvičit pod dohledem trenéra. Dnes již skoro všechna fitness centra nabízí možnost osobních tréninků pod vedením profesionálních lektorů. Jejich výběr bývá široký. Dominik Špiláček, fitness koordinátor Balance Clubu Brumlovka, shrnuje hlavní důvody, proč jsou tréninky pod dozorem profesionála důležité.

„Začít cvičit pod dohledem osobního trenéra by měli především úplní začátečníci a lidé, kteří se vrací k pravidelnému tréninku po delší pauze," říká Dominik Špiláček, fitness koordinátor Balance Clubu Brumlovka. „Osobní trenér je jakýsi supervizor, který díky svým zkušenostem a hlavně svému nadhledu dokáže okamžitě korigovat nepřesnosti a sestavovat tréninkový plán tak, aby klientovi prospěl a neuškodil," dodává Dominik Špiláček.

Výběr správné cesty - osobní trenér dokáže na základě vstupní diagnostiky určit ten nejlepší možný směr, kterým by se měl cvičící ubírat. Jednotlivé cviky umí vybírat s ohledem na klientovy potřeby, svalové dysbalance i případná zdravotní omezení.

Odborný dohled - profesionální trenér neustále dohlíží na způsob, kterým klient provádí jednotlivé úkony. Koriguje nepřesnosti, které by mohly vést k nesprávnému zapojení svalů nebo ke zranění. Zároveň kontroluje plnění vytyčených cílů, které si s cvičícím předem stanovil.

Motivace - velmi důležitá je i motivace cvičícího, aby se vůbec na pravidelnou lekci dostavil. Nedostatek sebekázně je mnohdy velkou překážkou. Skutečnost, že trenér svého klienta očekává, dokáže mnoho lidí přinutit dostavit se na cvičení, přestože by za jiných okolností trénink předem vzdali.

Životospráva - osobní trenér poradí i se složením optimálního jídelníčku. Stravovací návyky jsou ve většině případů v rozporu s doporučenou životosprávou pro pravidelné cvičení. Správně zvolená strava může znamenat až 80 % konečného úspěchu.

Efektivnější výsledky - profesionální trenér ví, jaké cviky jsou nejdůležitější. Výběr té nejkratší cesty
k dosažení cíle je zásadní. Klient má jistotu, že necvičí zbytečně. V dnešní době je touha po efektivních výsledcích extrémní.

Více informací na www.balanceclub.cz

Balance Club Brumlovka je exkluzivní klub, který se řadí mezi špičku českých fitness a wellness center v České republice. Hlavní filozofií klubu je přirozeně propojit zdravý vyvážený životní styl s relaxací. Balance Club Brumlovka je vybaven prostornou fitness a cardiozónou, 25 metrovým bazénem, sály pro skupinové lekce, relaxační zónou se saunovým světem a střešní terasou v japonském stylu. Specializuje se a nabízí také lekce zaměřené na prevenci civilizačních chorob, pomoc při redukci váhy, antistresové lekce, tréninkové hodiny na vyrovnání svalových dysbalancí a další nadstandardní služby.

Daniel Sommer
Gsm: +420 778 543 041
e-mail: daniel.sommer@crestcom.cz

Current Clients