EN CZ SK

NAGANO PARK, KANCELÁŘSKÝ KOMPLEX TŘÍDY B, ZAZNAMENAL V PRŮBĚHU PANDEMIE ZVÝŠENÍ OBSAZENOSTI O TÉMĚŘ 5 %

Released: 13. 7. 2021 10:53 GEOSAN DEVELOPMENT

Pandemie koronaviru výrazně ovlivnila práci v kancelářích. Podle údajů Prague Research Fora se podíl neobsazených administrativních prostor na celkové nabídce v Praze zvýšil z 6,98 % v závěru roku 2020 na 7,6 % v 1. čtvrtletí 2021. Meziročně tak neobsazenost stoupla o 220 bazických bodů a dosáhla nejvyšší hodnoty od 2. čtvrtletí 2017. Ovšem zdaleka ne všechna kancelářská centra v posledních měsících bojovala s odlivem poptávky. V době koronakrize sehrál klíčovou roli jak přístup majitelů ke svým nájemcům, kteří se případně dostali do potíží, tak pověstný poměr mezi kvalitou a cenou. A právě v těchto ohledech častokrát vycházely vítězně kanceláře třídy B. Například Nagano Park, administrativní areál v Praze 3 – Třebešíně, zaznamenal pod správou společnosti Geosan Development nárůst obsazenosti z 89,95 % v únoru 2020 na současných 93,94 %. Mezi nové nájemce patří například státní příspěvková organizace Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra nebo společnost Advande Labs.

„Nejenže od nás v uplynulých měsících žádný nájemce neodešel, ale naopak se povedlo uzavřít hned několik nových nájemních smluv. Celkově jsme během koronakrize pronajali dalších 2 980 m2 kancelářských a skladových prostor,“ komentuje René Bartoník, ředitel správy Nagano Parku, a dodává: „Nájemci u nás oceňují především vstřícný přístup k jejich individuálním potřebám. Například jednomu z našich nejnovějších nájemců, farmaceutické laboratoři Advande Labs, jsme dokázali vyplnit jejich náročné požadavky na kvalitu vzduchotechniky a chlazení. Ve spolupráci s dalším nájemcem zase pro změnu chystáme instalaci dobíjecích stanic pro elektromobily.“

Kancelářský komplex Nagano Park s celkovou pronajímatelnou plochou 26 000 metrů čtverečních byl postaven v roce 1999 a nedávno prošel modernizací. Součástí areálu jsou čtyři administrativní budovy a data centrum. Objekt se nachází v komerční lokalitě Prahy 3 nedaleko metra A Želivského a vedle flexibilních kancelářských ploch třídy B nabízí skladové prostory a velké hlídané parkoviště. Mezi poskytované služby patří společná recepce, dvě restaurace, fitness centrum, vlastní kyvadlová autobusová linka zdarma a nonstop služby správce nemovitosti.

www.naganopark.cz

www.geosan-development.cz

Společnost Geosan Development působí na českém trhu rezidenčních nemovitostí více než 20 let. Od svého založení v roce 1998 již dokončila 21 novostaveb s celkem 2 300 byty. Mezi její aktuální projekty patří druhá fáze Rezidence Neklanka na rozhraní pražského Smíchova a Radlic a Rezidence Radimova Břevnov v exkluzivní lokalitě poblíž parku Kajetánka. V různých stupních přípravy má další projekty s cca 1 000 bytů v atraktivních lokalitách širšího centra Prahy. Vedle toho působí také v regionech: v Choťánkách u Poděbrad nabízí k prodeji stavební parcely. V říjnu 2018 navíc společnost rozšířila spektrum svého podnikání o kancelářské nemovitosti, když koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 000 metrů čtverečních.

Kontakt:

Denisa Kolaříková
Gsm: +420 731 613 606
email: denisa.kolarikova@crestcom.cz

Kamila Čadková
Account Director
Gsm: +420 731 613 609
email: kamila.cadkova@crestcom.cz

Images
Nagano Park_foto (1).jpg
Nagano Park_foto (2).jpg
Nagano Park_foto (3).jpg