EN CZ SK

VODĚ V BESKYDECH POMÁHAJÍ RADEGASTOVY KRUMPÁČE

Released: 13. 9. 2021 14:17 PLZEŇSKÝ PRAZDROJ, PIVOVAR RADEGAST

V Beskydech pomáhají k zadržování vody v krajině svodnice na lesních cestách. Pivovar Radegast ve spolupráci s komunitou „Voda pro les, voda pro lidi“ připravily pro návštěvníky Velkého Javorníku hořkou výzvu. Na chatě si mohou půjčit Radegastův krumpáč a za vyčištění svodnic dostanou hořkou odměnu v podobě čepovaného piva Radegast.

V Beskydech pomáhají k zadržování vody v krajině svodnice na lesních cestách. Pivovar Radegast ve spolupráci s komunitou „Voda pro les, voda pro lidi" připravily pro návštěvníky Velkého Javorníku hořkou výzvu. Na chatě si mohou půjčit Radegastův krumpáč a za vyčištění svodnic dostanou hořkou odměnu v podobě čepovaného piva Radegast.

Svodnice v okolí chaty Velký Javorník bývají po deštích zanesené kamínky a listím, menšími i většími větvičkami. Jejich pravidelná údržba je nezbytná, protože přispívají nejen k ochraně turistické stezky před vodní erozí, ale také podporují vsáknutí povrchové vody zpět do půdy. „Věříme, že v boji o vodu má každá kapka smysl. Proto jsme připravili tuto hořkou výzvu, která je sice na první pohled prostá, ale dokáže pomoci vracet vodu zpátky tam, kam patří. Do krajiny a do půdy," řekl Josef Jalůvka, manažer značky Radegast.

Princip hořké výzvy je jednoduchý. Stačí si půjčit u chataře na Velkém Javorníku Radegastův krumpáč a postupně vyčistit všechny čtyři zdejší svodnice. První z nich je od chaty vzdálená 133 metrů. Další tři jdou po sobě vždy co 50 metrů. Vykonanou práci je třeba vyfotit a ukázat chataři, který se každému „suchobijci" odvděčí jednou čepovanou Radegast Ryze Hořkou 12. Do čištění svodnic se může pustit jednotlivec i skupina, složená až ze čtyř členů, přičemž hořké odměny se dočká každý z nich.

Pořízené fotografie mohou suchobijci sdílet i na sociálních sítích pod hashtagem #radegastuvkrumpac. Akce běží do 31. října 2021. Další výzvy jsou k dispozici na www.radegast.cz/bojovodu!

Tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje Zdeněk Kovář je médiím k dispozici na těchto kontaktech: mobil: +420 735 189 368, e-mail: zdenek.kovar@asahibeer.cz.

Images
Ilustrační foto_Radegast.jpg
Current Clients
Referential Clients