EN CZ SK

TITUL RADEGAST MISTR VÝČEPNÍ 2021 VYBOJOVALA TEREZA NOVOTNÁ Z OLOMOUCE

Released: 1. 10. 2021 16:12 PLZEŇSKÝ PRAZDROJ, PIVOVAR RADEGAST

Správně ošetřené a načepované pivo? To byla hořká výzva pro všechny hospodské a výčepní v soutěži Radegast Mistr Výčepní 2021. Titul z celostátního klání mistrů výčepního řemesla získala Tereza Novotná z olomoucké Radegastovny u Fleka, která ve finále porazila 13 soupeřů. Sedmý ročník soutěže hostila Pivnice Harcovna v Rožnově pod Radhoštěm.

Sládci Pivovaru Radegast se pečlivě a pravidelně věnují hospodským, aby ve svých provozovnách čepovali a servírovali hostům pivo v té nejlepší kvalitě. „Dennodenně se snažíme pomáhat hospodským se správným skladováním a čepováním našeho piva. Jde nám o to, aby bylo všude stejně dobré, jako u nás v pivovaru," říká Ivo Kaňák, manažer Pivovaru Radegast.

Zvyšovat prestiž výčepního řemesla, které je součástí tradiční české a moravské pivní kultury, pomáhá také soutěž Radegast Mistr Výčepní. Sedmý ročník celostátní soutěže ovládla Tereza Novotná, jejíž domovskou hospodou je Radegastovna u Fleka v Olomouci. Putovní dřevěná socha boha Radegasta je tak ve správných výčepních rukou. Vítězka si odnesla také 30 000 Kč a 10 sudů piva Radegast pro svoji provozovnu. Druhé místo si „vyčepoval" Daniel Kubíček (Knihovna Assen, Ostrava) a na třetí stupínek se probojovala Jana Kludková (Pískovna Assen, Ostrava).

A co všechno museli soutěžící zvládnout, aby mohli usilovat o titul mistra výčepního? Čekaly na ně například znalostní testy nebo praktické zkoušky za pípou. „Sledovali jsme u finalistů, jak umí načepovat pivo otočným i pákovým kohoutem, jak si dovedou připravit výčep nebo zda dostatečně čistí pivní sklenice. Hodnotili jsme také správné servírování nebo komunikaci s odbornou porotou, která v tomto případě modelovala běžného hosta v hospodě," vysvětluje Roman Šolc, obchodní sládek Pivovaru Radegast a předseda odborné poroty soutěže.

K finálovým soubojům v Pivnici Harcovna v Rožnově pod Radhoštěm nastoupilo sedm mužů a stejný počet žen. Desítky lidí fandily výčepním mistrům přímo na místě, další stovky lidí sledovaly živý přenos finálových soubojů na Facebooku Pivovaru Radegast.

Tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje Zdeněk Kovář je médiím k dispozici na těchto kontaktech: mobil: +420 735 189 368, e-mail: zdenek.kovar@asahibeer.cz.

Images
Foto_Radegast Mistr Vycepni_2021_1.JPG
Foto_Radegast Mistr Vycepni_2021_2.JPG
Foto_Radegast Mistr Vycepni_2021_3.JPG