EN CZ SK

HSF SYSTEM SK DOKONČILO V KOŠICIACH „ATYPICKÝ“ SHOWROOM LEXUS

Released: 28. 3. 2022 16:14 HSF System a.s.

Pre širokú automobilovú verejnosť sa otvoril nový autosalón pre značky Lexus a Toyota v Košiciach. Svojím tvarom neobvyklý showroom postavila spoločnosť HSF System SK, návrh vytvorila projekčná kancelária Inspire Design. Investorom projektu a prevádzkovateľom autosalónu je autorizovaný predajca Auto Valas.

Košický autosalón značiek Lexus a Toyota vyrástol na ploche necelých 8 300 m2. Výstavba trvala, aj napriek koronavírusovej kríze, necelých 12 mesiacov. „Väčšina tuzemských autosalónov sú jednopodlažné a majú klasický tvar kvádra. V Košiciach sme postavili autosalón neobvyklého tvaru, kedy prízemná časť predajne jednej značky nesie na sebe konzolu druhého showroomu,“ hovorí Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK, ktorá bola generálnym dodávateľom stavby.

Autosalón svojim robustným a netradičným vzhľadom zaujme už z diaľky. Veľkú pozornosť upúta aj málo obvyklá kombinácia sklenených fasád, čierneho obkladu a omietky s imitáciou pohľadového betónu.

Kompletná nosná a pomocná oceľová konštrukcia a taktiež kladačský plán sendvičových panelov boli projektované pomocou moderného systému BIM. „To, že sme mohli vidieť každý detail tohto náročného a členitého projektu, nám uľahčilo ako projektovú, tak realizačnú fázu výstavby,“ dopĺňa Tomáš Kosa.

Nový autosalón v Košiciach bol pre verejnosť otvorený v marci 2022. Záujemcom ponúka prémiové a luxusné automobily značiek Lexus (teraz tretí na Slovensku) a Toyota. „Dvojpodlahové riešenie objektu nám prinieslo možnosť ponúknuť zákazníkom väčšie servisné priestory, kancelárske priestory, krásne japonské átrium, dve terasy a v neposlednom rade viac parkovacích miest v danom mieste,“ uvádza jednu z predností nového autosalónu Štefan Valas, riaditeľ spoločnosti Auto Valas.

Spoločnosť Auto Valas, ktorá za novým showroomom stojí, pôsobí na východnom Slovensku od roku 1996. Okrem značiek Toyota, Lexus je autorizovaným predajcom značiek Kia, Fiat, Fiat Profesional, Alfa Romeo a Abarth.

Images
Foto_HSF System SK_1.jpg
Foto_HSF System SK_2.jpg
Foto_HSF System SK_3.jpg