EN CZ SK

HSF SYSTEM POSTAVILO V KRNOVĚ NOVÝ ZÁVOD PRO PŘEDNÍHO ČESKÉHO VÝROBCE ZDRAVÝCH TYČINEK

Released: 6. 4. 2022 16:00 HSF System a.s.

Potravinářská společnost DMHERMES TRADE začala vyrábět v nových prostorech. Generální dodávku výrobního závodu s administrativním a logistickým zázemím realizovala stavební společnost HSF System. Novostavba za přibližně 73 mil. Kč bez DPH vyrostla v průmyslové zóně Červený dvůr v Krnově.

Kompletní realizace objektu na ploše okolo 3 635 m2 trvala necelých 12 měsíců. „Výrobně-skladovací objekt je provozně i konstrukčně rozdělený na tři části. Na jednopodlažní výrobní a skladovací část navazuje dvoupodlažní administrativní budova, která má některé neobvyklé exteriérové a interiérové prvky,“ popisuje Miroslav Krop, vedoucí střediska společnosti HSF System, který měl celý projekt na starost.

Mezi výrazné prvky administrativní části patří provětrávaná dřevěná fasáda a prosklené hliníkové konstrukce. V interiéru jsou netradičně řešené obklady, dlažby a další povrchy podlah. „Průmyslový design kanceláří v administrativní části budovy v kombinaci s mechovou stěnou ve foyer a zázemí společnosti je originálním propojením moderní průmyslové architektury s přírodním prvkem, který je zároveň základem firemního ducha společnosti DMHERMES TRADE“ doplňuje Miroslav Krop. Fasáda výrobní a skladovací části je ze sendvičových panelů, plochou střechu obou částí haly tvoří klasická průmyslová skladba s hydroizolační fólií.

Rodinná firma DMHERMES TRADE vyrábí zejména zdravé ovocné a proteinové raw tyčinky pod značkou Bombus. Své výrobky vyváží již do 30 zemí světa. „Investice do nového závodu a skladovacích prostor nám přinesla dostačující kapacity, které využijeme pro další plánovaný rozvoj naší společnosti. V nových prostorech chceme zaměstnat až 70 pracovníků“, říká Jiří Vítů, finanční ředitel společnosti DMHERMES TRADE.

Krnovská průmyslová zóna Červený dvůr vznikla ve dvou etapách a rozprostírá se na celkové ploše necelých 50 hektarů. Je situována na česko-polské hranici, asi dva kilometry jihovýchodně od centra města Krnov.

Images
Foto_HSF System_DMHERMES TRADE_1.jpg
Foto_HSF System_DMHERMES TRADE_2.jpg
Foto_HSF System_DMHERMES TRADE_3.jpg