EN CZ SK

DACHSER NA LOGIMAT 2022

Released: 16. 5. 2022 11:15 DACHSER SLOVAKIA

Po absencii kvôli pandémii sa spoločnosť DACHSER vracia na veľtrh LogiMAT a na tohtoročnom ročníku bude mať vlastný stánok. V hale 6, stánku D20, bude tento poskytovateľ logistických služieb prezentovať celé svoje portfólio kontraktnej logistiky. LogiMAT 2022 sa bude konať v Stuttgarte od 31. mája do 2. júna.

Logistika v súčasnosti čelí niekoľkým veľkým výzvam. Pokračujúca pandémia, rovnako ako aj vojna na Ukrajine s embargami a obmedzeniami vzdušného priestoru, vytvárajú ďalší tlak na globálne dodávateľské reťazce. „Udržanie stabilných a odolných dodávateľských reťazcov vyžaduje viac než kedykoľvek predtým flexibilné a spoľahlivé logistické koncepty," hovorí Thomas Klare Head of Corporate Contract Logistics DACHSER.

„Naše portfólio kontraktnej logistiky kombinuje globálnu prepravnú sieť DACHSERu s efektívnym skladovaním a službami s pridanou hodnotou pre zákazníkov. Svet potrebuje integrované riešenia. Aj v čase krízy sa snažíme poskytovať našim zákazníkom služby, ktoré im dávajú istotu, že výzvy budú prekonané," uvádí Thomas Klare.
Preto spoločnosť DACHSER pokračuje v investíciách do svojich kapacít. V súčasnosti má tento logistický poskytovateľ viac ako 2,5 milióna paletových miest na 175 lokáciách po celom svete - vrátane 53 skladov iba v Nemecku. Na jeseň roku 2022 k nim pribudne nový, plne automatický sklad s vysokými regálmi v Memmingene na juhu krajiny. Toto zariadenie, ktoré predstavuje investíciu vo výške 25 miliónov EUR, ponúkne priestor pre 52 000 paliet naložených nechladenými potravinami a potravinárskymi obalmi.

Stuttgart - centrum priemyslu

„Po dvojročnej prestávke sme nadšení, že sa vraciame na LogiMAT, aby sme ľuďom opäť osobne predstavili našu ponuku služieb," pokračuje Thomas Klare. „Byť blízko k zákazníkom a porozumieť ich potrebám a požiadavkám je základom všetkého, čo robíme. Spojením miestnych skúseností, aj tých naprieč regiónmi môžeme spoločne pracovať na tom, aby sme z našej siete vyťažili maximum."

Základné informácie o spoločnosti DACHSER Slovakia a. s.
História spoločnosti DACHSER sa začína v roku 1995, kedy bola založená spoločnosť Lindbergh Air Freight, s.r.o. Zameranie aktivity spoločnosti v prvom roku bolo v poskytovaní kompletných zasielateľských služieb pri preprave leteckých zásielok. Následne po predložení požiadaviek od zákazníkov sa aktivity rozvinuli aj na poskytovanie námornej a pozemnej prepravy. V roku 2004 sa spoločnosť stáva súčasťou nemeckej logistickej spoločnosti DACHSER a až do roku 2009 vystupuje na trhu pod menom LINDBERGH & DACHSER a. s. Od 1. 1. 2010 spoločnosť pôsobí na trhu pod obchodným menom DACHSER Slovakia a. s. Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do celosvetovej siete koncernu DACHSER. V súčasnosti má DACHSER na Slovensku 5 pobočiek, v ktorých pracuje pres 200 zamestnancov.

O spoločnosti DACHSER:
DACHSER, rodinná spoločnosť so sídlom v Kemptene v Nemecku, poskytuje dopravnú logistiku, skladovanie a služby na mieru v dvoch oblastiach podnikania: Dachser Air & Sea Logistics a Dachser Road Logistics. Druhá oblasť sa delí na dve obchodné línie: Dachser European Logistics a Dachser Food Logistics. Ponuku spoločnosti dopĺňajú komplexné služby zmluvnej logistiky a riešenia špecifické pre jednotlivé odvetvia. Bezproblémová prepravná sieť - v Európe aj v zámorí - a plne integrované IT systémy poskytujú inteligentné logistické riešenia na celom svete.

Vďaka približne 31 800 zamestnancom na 376 miestach po celom svete dosiahla spoločnosť DACHSER, v roku 2021 konsolidované čisté tržby vo výške približne 7,1 miliardy EUR. V tom istom roku tento logistický poskytovateľ spracoval celkovo 83,6 milióna zásielok s hmotnosťou 42,8 milióna ton. Spoločnosť DACHSER je zastúpená vlastnými krajskými organizáciami v 42 krajinách na piatich kontinentoch. Viac informácií o spoločnosti DACHSER nájdete na stránke dachser.com

Pre viac informácií prosím kontaktujte:

DACHSER Slovakia a.s.

Martin Štiglinc
Sales Manager European Logistics
E-mail: martin.stiglinc@dachser.com
www.dachser.s

Crest Communications a. s.

Anna Palfiová
PR manager
E-mail: anka.palfiova@gmail.com

Images