EN CZ SK

ZÁJEM O SERVISOVANÉ APARTMÁNY V PRAZE ROSTE. ZEITRAUM OTEVÍRÁ DALŠÍ DŮM PŘÍMO U VÁCLAVSKÉHO NÁMĚSTÍ

Released: 13. 6. 2022 9:36 ZEITGEIST ASSET MANAGEMENT / ZEITRAUM

Společnost Zeitraum zahajuje v červnu provoz v pořadí druhého domu se servisovanými apartmány v centru Prahy poté, co od roku 2021 již úspěšně funguje budova „Franz by Zeitraum“ v Opletalově ulici. Nově otevřený dům „Karl by Zeitraum“ se nachází v ulici Krakovská 2, jen pár minut chůze od Václavského a Karlova náměstí. Zájemcům nabídne krátkodobé ubytování na několik dní i dlouhodobé pronájmy. Rezervační systém byl již spuštěn. Na výběr je z celkem 32 stylových apartmánů s kompletně zařízenými interiéry včetně kuchyní. K dispozici jsou jak menší jednotky připomínající dispozičním řešením garsoniéry, tak i prostorné třípokojové apartmány o ploše kolem 75 metrů čtverečních se samostatnou ložnicí.

Dům je druhým podobným objektem, který bude Zeitraum v České republice provozovat. Společnost vstoupila do tohoto segmentu již vloni v květnu s 53 ubytovacími jednotkami v ulici Opletalova. „Zájem o servisované apartmány jsme zaznamenali prakticky okamžitě po otevření první budovy. Během loňského roku, který byl ovlivněný restrikcemi v rámci cestování, pro nás byli klíčoví především hosté z tuzemska. Ovšem postupně se k nim přidali také klienti z Německa, Polska a dalších evropských zemí. Tento rok již registrujeme nárůst v počtu zahraničních hostů i mimo Evropu. Nicméně lokální klientela, která se k nám ráda vrací, pro nás zůstává prioritou,“ komentuje Zdena Noack, Managing Director ve společnosti Zeitraum, a dodává: „Každopádně od února sledujeme i s ohledem na současnou geopolitickou situaci nárůst poptávky po střednědobém ubytování, a to až o 200 %. Zájem je především o flexibilní délku pobytu s možností prodloužení – to se týká jak krátkodobého ubytování, tak i dlouhodobých pronájmů. Jedná se hlavně o klienty různých národních a nadnárodních korporací, ale také o rodiny, pro které Praha nemusí být finální destinací.“

Nový dům ꞌKarl by Zeitraumꞌ je situovaný v blízkosti Václavského náměstí, které je centrem společenského a obchodního dění v metropoli. Původní rohová budova z roku 1884 mezi ulicemi Krakovská a Žitná prošla rozsáhlou rekonstrukcí, za jejímž návrhem stál architektonický ateliér Prins. Stavební práce probíhaly od 3. čtvrtletí 2020 pod taktovkou generálního dodavatele Konstruktis. Tato pro bydlení atraktivní lokalita přitom umožnila vytvořit jedinečné výhledy směrem k Národnímu muzeu.

„Přibližně polovina všech apartmánů je určena pro krátkodobé ubytování. Podle našich zkušeností je nejčastěji využívají lidé, kteří do metropole přijíždějí jako turisté a v průměru zde stráví 4 dny. Dalších 50 % tvoří rezidenti a hosté v rámci dlouhodobých pobytů s délkou více měsíců i let. Novinkou v Krakovské budou třípokojové apartmány. Na základě dosavadní poptávky jsme se o ně rozhodli rozšířit naši nabídku pro dlouhodobé nájmy. Při rozvíjení naší koncepce servisovaných apartmánů pro dlouhodobé pronájmy můžeme zároveň čerpat i ze zkušeností naší sesterské značky ´Home by Zeitgeist´, která poskytuje nájemní bydlení v Polsku a v České republice, přičemž v Praze její portfolio aktuálně čítá 16 rezidenčních budov v rekonstruovaných domech i novostavbách v různých lokalitách,“ popisuje Zdena Noack.

Jednotlivé pokoje jsou vybaveny základním nábytkem – ať už jde o místo pro posezení, vestavěné skříně, dostatečně velký pracovní stůl anebo postele s kvalitními matracemi. Nechybí ani plně zařízená kuchyň včetně elektrospotřebičů (indukční varné desky, mikrovlnné trouby, rychlovarné konvice či myčky nádobí). Všechny místnosti mají podlahové vytápění. Samozřejmostí je chytrá televize se satelitním přijímačem a neomezené Wi-Fi připojení.

Apartmány jsou vzdušné a s vysokými stropy. Místnosti se nesou v moderním duchu, přičemž prim hrají neutrální tóny navozující pohodu a útulnou atmosféru. Veškeré vybavení je maximálně funkční a praktické, a to i u dispozičně menších jednotek. Při volbě zařizovacích předmětů dostaly prostor české firmy. Úložné prostory, stoly a kuchyně vyrobilo na míru Truhlářství Duspiva. Pohodlné postele s kvalitními matracemi dodala společnost Sanybet. Rozkládací pohovky pocházejí od firmy Polstrin a dodavatelem osvětlení je PROFI lighting.

Rezervace krátkodobého ubytování i dlouhodobých pronájmů probíhá prostřednictvím online rezervačního systému. Poskytovaný servis zahrnuje mj. celkovou údržbu apartmánů a na vyžádání také průběžný úklid. Pro praní/čištění lze využít služeb centrální prádelny s vysoce výkonnými pračkami. Pohodlný a bezpečný vstup do budovy i jednotlivých apartmánů zajišťují čipové karty.

„Jako jedni z mála v Praze poskytujeme plně vybavené apartmány, ve kterých si člověk užije nejen pár dní, ale je schopný plnohodnotně a dlouhodobě bydlet bez jakékoliv dodatečné investice do vybavení. Při srovnání s byty k pronájmu totiž odpadá nutnost byt zařizovat pro případ, že chce zůstat jen 1 nebo 2 roky. Navíc klienta na závěr nečeká žádné nemilé překvapení či dodatečné nevyúčtované náklady – vše je již součástí jedné ceny,“ uzavírá Zdena Noack.


Informace pro editory

Zeitraum Apartments a Zeitraum Student Housing jsou dceřinými společnostmi Zeitgeist Asset Management, která se zabývá developerskou činností a správou nemovitostí pro soukromé investory v České republice, Polsku, Maďarsku a Německu. Zeitgeist v současnosti spravuje aktiva v hodnotě 682 mil. EUR.

Zeitraum Student Housing (https://www.zeitraum.re/) nabízí ubytovací kapacity pro studenty a mladé profesionály ve čtyřech rezidenčních budovách v Praze 3, 7 a 10. Zeitraum Apartments (https://apartments.zeitraum.re) poskytuje servisované ubytování pro jednotlivce i korporátní klienty v moderně vybavených pokojích a apartmánech v centru Prahy přímo u Václavského náměstí.


Pro více informací kontaktujte prosím:

Crest Communications

Kamila Čadková

Tel.: +420 731 613 609

E-mail: kamila.cadkova@crestcom.cz

Web: www.crestcom.cz

Denisa Kolaříková

+420 731 613 606

E-mail: denisa.kolarikova@crestcom.cz

ZEITRAUM s. r. o.

Zdena Noack

Managing Director

E-mail: zdena.noack@zeitgeist.re

Web: www.zeitraum.re

Petra Kucková

Head of Sales and Marketing

E-mail: petra.kuckova@zeitgeist.re

Web: www.zeitgeist.re

Download

Images
1kk_01.jpg
1kk_01.jpg
1kk_02.jpg
1kk_02.jpg
1kk_03.jpg
1kk_03.jpg
1kk_04.jpg
1kk_04.jpg
1kk_05.jpg
1kk_05.jpg
2kk_01.jpg
2kk_01.jpg
2kk_02.jpg
2kk_02.jpg
2kk_03.jpg
2kk_03.jpg
2kk_04.jpg
2kk_04.jpg
2kk_05.jpg
2kk_05.jpg
2kk_06.jpg
2kk_06.jpg
2kk_07.jpg
2kk_07.jpg
2kk_08.jpg
2kk_08.jpg
Karl by Zeitraum_slavnostní otevření.jpg
Slavnostní otevření domu ꞌFranz by Zeitraumꞌ v ulici Krakovská. Zleva: Provozní ředitel Tomáš Běhounek a Petra Kucková, vedoucí prodeje a marketingu, oba ze společnosti Zeitraum.
Vizualizace budova.jpg
Vizualizace budova.jpg
Vizualizace.jpg
Vizualizace.jpg
Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.