Počty cizinců u nás se zejména v posledních měsících dramaticky vyvíjejí. Společnost FinGO je nově dokáže obsloužit nejen anglicky, ale rovněž ukrajinsky a vietnamsky, a úspěšně je tak provést spletitou nabídkou pojišťoven i bank.

„Přelomovou událostí pro nás byla změna Zákona o pobytu cizinců z konce září. Ta ukončuje dosavadní monopol jedné z pojišťoven na povinné zdravotní pojištění příchozích do ČR,“ uvádí Jakub Ryba, ředitel marketingu a inovací společnosti FinGO.

Tým zkušených poradců ovládajících uvedené jazyky dokáže cizince provést celou džunglí tuzemských finančních služeb – pojištěním vozidel, hypotékami, úvěry, životním pojištěním nebo třeba právě revidovaným povinným zdravotním pojištěním.

„V posledních dvou letech sjednávala zdravotní pojištění cizinců pouze Pojišťovna VZP. Díky změně legislativy mohou jít ceny pojištění významně dolů. V souvislosti s těmito změnami jsme se rozhodli začít klientům poskytovat kompletní služby, nikoliv pouze poradenství týkající se zdravotního pojištění, a to přímo v jejich rodném jazyce,“ uzavírá Jakub Ryba.

Odkazy:

vietnamština ukrajinština angličtina

O společnosti FinGO:

Digitální finančně-poradenská společnost FinGO.cz začala v České republice působit v roce 2021 s cílem přinést makléřům i klientům pohodlí, férovost a díky digitálním technologiím také příležitost, jak oslovit nové klienty. V současnosti má společnost přes 580 vázaných zástupců, kteří působí po celé České republice. V roce 2022 patřila k nejrychleji rostoucím makléřským společnostem, přičemž v oblasti úvěrů rostla nejrychleji ze všech.  Významný podíl produkce FinGO.cz pochází z online příležitostí, které společnost sama vytváří pro své vázané zástupce.

Společnost FinGO je součástí lokální investiční skupiny InTeFi Capital podnikatele a investora Lukáše Nováka. Skupina vlastní a řídí české a slovenské společnosti z oblastí informačních technologií, financí, a real estate developmentu. Podíl vlastní například v technologické skupině BiQ Group, která vytváří komplexní a udržitelné IT projekty s budoucností. Společnost FinGO.sk byla založena před pěti lety a stala se jednou z nejrychleji rostoucích společností ve svém oboru na Slovensku. Více než 1100 odborníků působí ve všech 79 okresech Slovenska a stará se o téměř 110 000 spokojených klientů.