EN CZ SK

PLANRADAR PŘINÁŠÍ REVOLUCI DO ŘÍZENÍ STAVEBNÍCH PROJEKTŮ PROSTŘEDNICTVÍM SOFTWAROVÉHO ŘEŠENÍ ZALOŽENÉM NA DIGITÁLNÍ SPRÁVĚ A SDÍLENÍ DAT

Released: 14. 5. 2024 10:06 PLANRADAR ČR

PlanRadar, přední platforma pro řízení stavebních projektů, nabízí sofistikované řešení pro archivaci, organizaci a sdílení velkého množství dat, a to ve všech fázích realizace projektu. Takový sběr dat je pro firmy obrovsky cenný, protože umožňuje hladší průběh jednotlivých etap výstavby a současně přispívá k celkové efektivitě podnikání. V současném dynamickém prostředí jsou právě komplexní data klíčovým faktorem ovlivňujícím rozhodování a strategické plánování.

Prostřednictvím digitálních platforem pro stavební profesionály (tzv. PropTech z anglických slov property & technology) je možné shromažďovat veškeré informace o projektu na jednom místě. Ať už jde o detaily zakázky, pracovní příkazy, vizuální dokumentaci výstavby či výstupní kontroly kvality, centralizace těchto dat poskytuje ucelený pohled o průběhu a efektivitě projektu, stejně jako odhaluje jeho slabá místa. Na jejich základě lze následně optimalizovat procesy, lépe využívat zdroje i zmírňovat rizika v rámci celého životního cyklu nemovitosti.

„PlanRadar firmám poskytuje neomezený datový archív s okamžitě přístupnými informaci o konkrétních projektech, které lze přidávat, upravovat a komentovat v reálném čase. Zároveň je cenným zdrojem informací pro dlouhodobé plánování. Schraňováním výstupů z vícero projektů najednou usnadňujeme klíčovým pracovníkům strategické rozhodování a pomáháme jim zefektivnit podnikání,“ popisuje Adam Heres Vostárek, expert na digitalizaci ve společnosti PlanRadar, a dodává: „Průběžná analýza stavebním společnostem umožňuje předvídat změny na trhu, udržet si náskok před konkurencí a zajistit si trvalý úspěch v tomto dynamickém odvětví.”

Prostřednictvím analýzy historických dat a ukazatelů výkonnosti lze rozpoznat opakující se vzorce či oblasti vyžadující zlepšení pracovních postupů anebo zavedení účinnějších praktik s cílem optimalizovat výsledky. Digitální řešení navíc umožňují získávat data o jednotlivých nákladech, využití konkrétních materiálů i aktivitě zúčastněných subdodavatelů. V případě, když nějaká firma neplní své závazky v předem stanovené lhůtě, jsou tyto informace neprodleně k dispozici a stavbyvedoucí může učinit příslušné kroky k řešení problému.

Další odvětví jako třeba automobilový průmysl již se sběrem dat a jejich analýzou aktivně pracují. Slouží jim k průběžnému zlepšování výsledků, ať už jde o optimalizaci procesů či vyvíjení chytřejších řešení. Ovšem stavebnictví tento potenciál zatím naplno nevyužívá. Dlouhodobě se řadí k sektorům, které jsou v celosvětovém měřítku nejvíce rezistentní vůči moderním technologiím a patří k nejhorším v oblasti produktivity práce. Ta podle Eurostatu během minulé dekády vzrostla o pouhá 2 %, zatímco u jiných oborů až o 20 %. Přijetím moderních technologií, mezi které se řadí platformy založené na digitální správě a sdílení dat, se proto otevírá příležitost k významnému růstu a zvýšení konkurenceschopnosti firem v tuzemsku i zahraničí.



Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.

Denisa Kolaříková

Account Manager

Gsm: +420 731 613 606

E-mail: denisa.kolarikova@crestcom.cz

www.crestcom.cz

Tereza Štosová

Account Executive

Gsm: +420 778 495 239

E-mail: tereza.stosova@crestcom.cz

O PlanRadaru

PlanRadar je digitální platforma na bázi SaaS (z anglického “Software as a Service”) pro dokumentaci, správu úkolů a efektivní komunikaci ve stavebnictví. Funguje po celém světě, v současnosti na více než 75 trzích. PlanRadar digitalizuje každodenní procesy a komunikaci napříč širokým spektrem nemovitostí i různých fází životního cyklu budovy. Platforma propojuje všechny zúčastněné strany a poskytuje přístup k informacím o projektu v reálném čase, což týmům umožňuje zvyšovat kvalitu, snižovat náklady a rychleji realizovat práci. PlanRadar je snadno použitelný a vhodný pro společnosti různého typu zaměření i velikosti. Přidanou hodnotu poskytuje každému, kdo se na projektu podílí: od architektů a projektových inženýrů přes generální dodavatele až po vlastníky a facility manažery. Více než 150 000 profesionálů po celém světě používá PlanRadar ke sledování, sdílení a řešení problémů na místě i mimo něj. Platforma je v současné době k dispozici ve více než 25 jazycích a lze ji používat na všech zařízeních iOS, Windows a Android. PlanRadar se sídlem ve Vídni v Rakousku má 16 poboček po celém světě. Více o společnosti se dozvíte na www.planradar.com/cz/.

Download

Images
PlanRadar_Claim Management_02.png
PlanRadar_Claim Management_02.png
PlanRadar_Construction_03.jpg
PlanRadar_Construction_03.jpg
PlanRadar_Facilities_01.jpg
PlanRadar_Facilities_01.jpg
PlanRadar_Office_04.jpg
PlanRadar_Office_04.jpg
Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.