SK CZ EN

Millenium Technologies

https://millenium-technologies.cz/

Společnost Millenium Technologies a. s. se zaměřuje na vývoj a výrobu technologie pro plazmové zplyňování a vitrifikaci vstupních surovin s různým podílem energie a anorganické části. Jedná se například o efektivní, environmentálně šetrné a zcela bezpečné zpracování odpadních látek různého stupně nebezpečnosti, jejichž produktem je syntézní plyn a sklovitá struska. Oba produkty jsou druhotně použitelné jako energetický zdroj, respektive stavební materiál. Společnost Millenium Technologies provozuje vědecko-technický park v Dubé, kde probíhá výzkum a testování technologie, a to ve spolupráci s odborníky z vědeckých pracovišť a vysokých škol. Společnost vedle výzkumu a testování připravuje komerční projekty ve spolupráci s řadou potenciálních klientů, např. samospráv měst a obcí, ČOV či energeticky zaměřených společností.

Tlačové správy

Publikované dňa: 23. 11. 2022 16:07 Millenium Technologies

Ve středu 23. listopadu 2022 představila společnost Millenium Technologies, člen skupiny JRD, ve vědecko-technickém parku v Dubé reaktor pro plazmové zplyňování 4. generace (R4). Po třech prototypech se tak jedná o reaktor plně využitelný ke komerčnímu provozu. Má základní vnitřní objem 1.200 litrů a zpracuje 500 kg odpadu za hodinu. Technologie nabízí hned dvě možnosti využití. Na jedné straně se jedná o účelnou a ekologickou likvidaci širokého spektra odpadu včetně toho nebezpečného, na straně druhé reaktor slouží jako zdroj čím dál cennější energie. Reaktor R4 tak najde uplatnění ve všech provozech, kde se řeší problematika zpracování odpadu, ale i tam, kde se usiluje o snížení nákladů za energie i ukončení závislosti na plynu z Ruska. Cena za pořízení samotného reaktoru R4 je v rozmezí mezi 80 až 250 miliony korun a návratnost investice se pohybuje od tří do pěti let.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 11. 10. 2022 12:46 Millenium Technologies

Od 5. září vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu takzvané předcházení stavu nouze v teplárenství s cílem umožnit teplárnám využívat jiná paliva, než je zemní plyn bez zdlouhavých povolovacích procesů a bez ohledu na emisní limity. Cílem je zajistit konstantní dodávky tepla na nadcházející topnou sezónu. Teplárny tedy mohou nyní nahradit plyn za alternativní zdroje paliva. Pro snížení závislosti na plynu, ale i uhlí, jehož spotřebu se snažíme s ohledem na životní prostředí dlouhodobě snižovat, se nabízí varianta energetického využívání odpadu. Díky tomu by se zajistila nejen energetická soběstačnost tepláren, ale i minimalizace ekologické zátěže. Česká společnost Millenium Technologies, člen skupiny JRD, dokáže za pomocí plazmového zplyňování využít energetickou hodnotu různých druhů odpadů a alternativních paliv vytvořených z odpadu (TAP) a přeměnit ji na čistou energii. O reaktor, který by při výkonu zpracování 1 000 kg vstupní suroviny za hodinu dokázal dodat teplo a teplou vodu pro zhruba 9 000 obyvatel, již projevila zájem například teplárna v České Lípě.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 14. 7. 2022 11:09 Millenium Technologies

Společnost Millenium Technologies, člen skupiny JRD, se ve svém vědecko-technickém parku v Dubé zabývá plazmovým zplyňováním odpadů. Technologie dokáže zpracovat jakýkoliv druh odpadu, využít jeho energetickou hodnotu a přeměnit ho na čistou energii. Díky své variabilitě si poradí například i s náročně zpracovatelnými nekovovými částmi autovraků. Ty jsou složeny zejména z plastových, gumových, molitanových a jiných nekovových částic, které jsou obtížně likvidovatelné. Provozovatelé autovrakovišť tyto nerecyklovatelné součásti obvykle pracně separují a následně platí za jejich likvidaci ve spalovnách či cementárnách. Plazmové zplyňování dokáže tento materiál efektivně zpracovat a přetvořit na syntézní plyn. Ten lze dále energeticky využít například na výrobu elektřiny a tepla s následným využitím přímo v provozu vrakoviště (vytápění, sušení, pohon drtiče autovraků apod.). Návratnost investice do technologie plazmového zplyňování je v případě autovrakovišť a podobných provozů přibližně pět let, dle velikosti jednotky a způsobu využití energetických produktů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 6. 2022 10:45 Millenium Technologies

Společnost Millenium Technologies, člen skupiny JRD, se zúčastnila mezinárodního veletrhu IFAT, který probíhal od 30. 5 - 3. 6. 2022 v Mnichově. Jedná se o největší světový veletrh environmentálních technologií. Jako jediná společnost zde představila unikátní technologii plazmového zplyňování, pomocí které dokáže přeměnit jakýkoliv druh odpadu na tzv. syntézní plyn. Zájem byl nad očekávání vysoký, společnost Millenium Technologies zde v pěti výstavních dnech navštívilo několik stovek návštěvníků téměř z celého světa. Převládalo silné zastoupení návštěvníku z Německa, Itálie, Izraele, Španělska, ale například i ze severní Afriky, či Vietnamu. Ti již měli konkrétní představu o potenciálním využití této technologie na domácím trhu. Zájem se soustředil především na její energetické využití, konkrétně pro výrobu plynu či elektřiny.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 18. 5. 2022 9:01 Millenium Technologies

Společnost Millenium Technologies, člen skupiny JRD, se ve svém vědecko-technickém parku v Dubé zabývá plazmovým zplyňováním odpadů. Tato unikátní technologie dokáže využít energetickou hodnotu jinak nerecyklovatelných odpadů k přeměně na syntézní plyn, který je možné využít jako náhradu zemního plynu. Technologie plazmového zplyňování si poradí s různými druhy odpadů, jako jsou průmyslové odpady, nerecyklovatelné plasty, ale také například čistírenské kaly. Ty jsou dnes často využívány jako hnojivo v zemědělství a vnáší tak škodlivé látky do půdy a životního prostředí v podobě hormonů, antibiotik či těžkých kovů. Na to reaguje legislativa, která nově zpřísňuje limity pro aplikaci tohoto druhu odpadu na zemědělskou půdu. Roku 2023 tedy dojde ke změnám, na které se provozovatelé čističek odpadních vod (ČOV), již nyní musí začít připravovat a zvážit, jak s kaly nakládat. Plazmové zplyňování je jednou z možností, jak tento odpad účelně a bezpečně využit.

Zobraziť celú správu
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.