SK CZ EN

DZ DRAŽICE + NIBE

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody v České republice, známým po celé Evropě. Své výrobky s jedinečným systémem topných keramických těles vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. V roce 2023 zahájila spolupráci s italskou společností Argoclima a prodej jejích tepelných čerpadel Argo iM.

Základní činností společnosti DZ Dražice je výroba a prodej ohřívačů vody a akumulačních nádrží. Jedná se o modely v provedení svislém, vodorovném, stacionárním, elektrickém a kombinovaném o objemech od 5 l do 1000 l. Dále nabízí nepřímotopné stacionární zásobníky vody o objemech od 100 l, ohřívače vody, které lze napojit na elektřinu ze sítě i na fotovoltaické panely, a klimatizace AIR a AIR Plus. Neméně důležitým předmětem její činnosti je výroba zásobníků vody s nepřímým ohřevem pro výrobce plynových kotlů. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní měniče a akumulátory). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

www.dzd-argo.cz

Tlačové správy

Publikované dňa: 22. 2. 2024 12:26 DZ DRAŽICE + NIBE

Nová nebo kvalitně zrekonstruovaná střecha s dostatečně dimenzovanými krovy, kterou nepokrývají zbytečné stínicí prvky (např. vikýře), snižující množství vyrobené energie: to je ideální místo pro instalaci fotovoltaických panelů. Svého snu o energetické soběstačnosti s vlastní solární energii se však nemusejí vzdát ani vlastníci rodinných domů, jejichž podmínky nejsou pro fotovoltaiku na střeše optimální. Zajímavým příkladem je rozlehlý rodinný dům v Měchenicích ve Středočeském kraji s nadstandardně vysokou roční spotřebou energie přes 100 MWh, na jehož členité střeše je ukotveno 80 fotovoltaických panelů o instalovaném výkonu 33,6 kWp. Díky spolupráci společností DZ Dražice (její divize DZD Solar) a Energosol zde vznikl systém s dvěma hybridními střídači, který je z důvodu tvaru střechy a různých orientací a sklonů panelů vybavený výkonovými optimizéry. Ty slouží k zvýšení celkové efektivity systému i při zastínění jednotlivých komponentů. Veškerá vyrobená elektrická energie je využitá pro vlastní spotřebu – a to nejen na topení a provoz elektrospotřebičů, ale také na ohřev vody v bazénu a akváriích nebo vytápění zázemí výběhů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 12. 2. 2024 13:01 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, představila na letošním ostravském veletrhu Infotherma energeticky nejúčinnější tepelné čerpadlo značky NIBE S1256 s novým ekologickým chladivem R454B. Toto zařízení systému země-voda, určené k šetrnému vytápění, chlazení a ohřevu vody, je možné propojit s řadou prvků chytré domácnosti. Tepelné čerpadlo NIBE S1256 (a jeho příbuzný model bez zásobníku teplé vody S1156) se umí díky plynulé regulaci výkonu kompresoru přizpůsobit aktuální potřebě tepla v domácnosti a optimalizovat tak svou spotřebu energie. Dosahuje proto nadstandardního sezónního topného faktoru (SCOP) až 6,22 a energetické třídy A+++. Všechny součásti nutné pro jeho provoz (včetně frekvenčně řízeného kompresoru, 180litrového zásobníku teplé vody, přepínacího ventilu, oběhového čerpadla či doplňkového elektrokotle o výkonu 9 kW) se nacházejí v jediné kompaktní vnitřní jednotce s nadčasovým skandinávským designem.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 17. 1. 2024 14:39 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE a Argo iM, průběžně rozšiřuje své výrobní, skladové a prodejní kapacity. V roce 2022 otevřela vlastní fotovoltaickou divizi DZD Solar a brzy dokončí výstavbu nového skladu s prvky automatizace a robotizace v areálu v Luštěnicích. Výroba v jejích provozech je energeticky náročná, a proto je důležitou součástí její firemní strategie snaha o co největší soběstačnost. K jejímu dosažení doposud využívala především tepelná čerpadla v administrativních budovách. V současnosti však firma dokončila realizaci dvou fotovoltaických elektráren na střechách svých výrobních hal v Dražicích a Luštěnicích. Montáž celkem 250 kusů fotovoltaických panelů z portfolia divize DZD Solar o instalovaném výkonu 100 kWp provedla firma Enado. Dohromady ročně vyprodukují kolem 101 MWh čisté energie. Společnost DZ Dražice do projektu zatím investovala přibližně 2,35 mil. Kč (bez DPH). Celkový instalovaný výkon svých střešních fotovoltaických elektráren plánuje v budoucnu navýšit až na 500 kWp.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 19. 10. 2023 11:09 DZ DRAŽICE + NIBE

Od ledna letošního roku je výrazně jednodušší vyrábět a zejména sdílet elektřinu z obnovitelných zdrojů v rámci bytového domu: jednotlivé domácnosti ji totiž mohou odebírat i za předpokladu, že s tím některý z vlastníků nesouhlasí a výslovně si přeje zůstat u svého dodavatele energie (což dříve mohlo přechod na elektřinu z obnovitelných zdrojů zcela zablokovat ). Novela vyhlášky o pravidlech trhu s elektřinou, kterou schválil Energetický regulační úřad, se tak stala prvním krokem na cestě k legislativnímu ukotvení pravidel české komunitní energetiky. Názornou ukázkou komunitního sdílení energie je projekt fotovoltaické elektrárny na střeše staršího bytového domu v Lubech u Chebu v Karlovarském kraji, na němž úzce spolupracovaly společnosti DZD Solar (fotovoltaická divize DZ Dražice) a Enado. Díky efektivní komunikaci mezi jednotlivými členy SVJ je zde všech 19 domácností napájeno ekologickou elektřinou vyrobenou 40 fotovoltaickými panely o instalovaném výkonu 20 kWp. Její přebytky navíc systém ukládá do baterií nebo je využívá k ohřevu vody.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 21. 9. 2023 13:40 DZ DRAŽICE + NIBE

DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE, zahájil nedávno spolupráci s novým partnerem – renomovanou italskou společnost Argoclima. Stal se tak dovozcem cenově výhodných tepelných čerpadel Argo iM ve třech výkonových variantách (8, 11 a 14 kW), která dosahují třídy energetické náročnosti A++. Ta tvoří po propojení s vlastní dražickou vnitřní jednotkou (hydromodulem HM09A) funkční a efektivní systém pro vytápění, chlazení a přípravu teplé vody. Nové produkty Argo ve svém portfoliu představuje společnost DZ Dražice při příležitosti právě probíhajícího mezinárodního veletrhu FOR ARCH. Na něm prezentuje i novinky ve státních dotačních programech Nová zelená úsporám a kotlíkové dotace, z nichž lze čerpat příspěvky na tepelná čerpadla Argo iM, a v dotačním titulu Nová zelená úsporám Light pro seniory a nízkopříjmové domácnosti. Ten nově zahrnuje nejen podporu zateplení rodinného domu, ale také solárního ohřevu vody.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.