SK CZ EN

MORAVSKOSLEZSKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI

https://mspakt.cz/

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti přispívá k naplnění cílů Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje pro období 2019-2027 v oblasti „Vzdělanější a zaměstnanější kraj“.

Konkrétně se jedná o: zlepšení připravenosti absolventů, kteří vstupují na trh práce; zvyšování podílu obyvatel kraje s vysokoškolským vzděláním; lepší využití osobního potenciálu a odpovídající pracovní uplatnění obyvatel; růst produktivity, průměrné mzdy a nabídky dobře placených pracovních míst; snížení podílu dlouhodobě nezaměstnaných.

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti přispívá ke slaďování nabídky a poptávky na regionálním trhu práce, analyzuje jeho klíčové problémy a připravuje pro ně řešení. Ve všech svých činnostech propojuje data a analýzy se zkušenostmi z praxe a reálnými potřebami v regionu.

Signatáři Moravskoslezského paktu zaměstnanosti, který byl založený jako samostatný zapsaný spolek 1. února 2019, jsou Moravskoslezský kraj, Statutární město Ostrava, Sdružení pro rozvoj MSK, Krajská hospodářská komora MSK a Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Tlačové správy

Publikované dňa: 30. 11. 2022 9:55 MORAVSKOSLEZSKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI

Jarmila Gaubová pracuje 5 let ve Škoda Group – výrobní areál Ostrava – Martinov zaměřující se na výrobu tramvají. Jako HR Business Partner má na starosti mimo jiné i nábor nových zaměstnanců, kteří splňují kvalifikační předpoklady. S vyhledáváním vhodných uchazečů jí pomohla také spolupráce s MS paktem zaměstnanosti, využívání aplikací Moje místo v MSK, Volba kariéry v MSK, školní exkurze a praxe studentů ve firmě.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 26. 9. 2022 12:02 MORAVSKOSLEZSKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI

Cesta k zaměstnání je moderní online vzdělávací aplikace, která seznamuje žáky středních škol s jednotlivými kroky při hledání zaměstnání. Aplikace interaktivně a zábavně simuluje celý proces. Hráči si postupně projdou tvorbou životopisu, vyzkouší si hledání práce na pracovním portálu, pohovor, podpis pracovní smlouvy a v závěru si ověří svou znalost základů pracovního práva.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 30. 8. 2022 9:15 MORAVSKOSLEZSKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI

Začleňování Ukrajinců na pracovním trhu v regionu se zefektivňuje. V databázi MS Paktu je aktuálně 492 klientů ukrajinské národnosti, pro 320 z nich byla nalezena práce a 159 klientů bylo umístěno na konkrétní pracovní místo. Ženy tvoří 95 procent z celé databáze. Mezi nejčastěji obsazované pozice patří operátor výroby, uklízečka, řidič tramvaje, kuchařka nebo pokojská. Aktuálně zhruba 80 procent nově příchozích Ukrajinců dokáže MS Pakt zaměstnat ve velmi krátkém čase od prvního kontaktu.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 12. 5. 2022 9:17 MORAVSKOSLEZSKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI

Navazování partnerství středních škol a firem prostřednictvím MS Paktu intenzivně pokračuje! Slavnostní přípitek na počátku května odstartoval novou etapu spolupráce mezi Zámečkem Petrovice a Střední školou techniky a služeb v Karviné v učebním oboru Kuchař-číšník. Na vznik nové spolupráce v rámci projektu OKAP navázala ve čtvrtek 12. května školní olympiáda s nabitým programem a exkluzivními hosty.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 6. 5. 2022 10:46 MORAVSKOSLEZSKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI

Ostrava Expat Centre (OEC) iniciuje téměř tři roky bezplatnou veřejnou informační službu pro cizince i pro firmy z regionu, které je zaměstnávají. Společně s MS Paktem se podílí zejména na poskytování karierového poradenství a pomáhají jim s hledáním vhodného uplatnění na regionálním pracovním trhu.

Zobraziť celú správu
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.