SK CZ EN

LINDAB

http://www.lindab.com

O mezinárodním koncernu Lindab AB:

Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 24 zemí a zaměstnává na 5000 lidí.

Je přední evropskou společností, zaměřenou na vzduchotechniku: navrhuje, vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky a nízkoenergetická systémová řešení pro zdravé vnitřní prostředí v budovách. Sortiment produktů Lindab zahrnuje vše od kompletních systémů technického zařízení budov až po individuální komponenty pro, komerční, průmyslové a bytové budovy. Navíc je Lindab jedním z největších designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli. Tím vším je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků. V roce 2020 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 9,166 miliard švédských korun (tj. zhruba 900,4 mil. EUR).

www.lindabgroup.com

 

O společnosti Lindab v ČR:

V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v oblasti střešních a stěnových systémů. Ta se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla oblast vzduchotechnických systémů. V roce 2003 Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze-Ruzyni, kde výroba vzduchotechniky působí dodnes. Další výrobní závod má společnost v Hustopečích u Brna. V roce 2015 otevřel Lindab novou pobočku v Brně, specializující se na vzduchotechniku. Začátkem roku 2021 Lindab expandoval do nových prostor v průmyslové zóně Panattoni Park Prague Airport II u Pavlova (nedaleko svého stávajícího výrobního areálu v Praze-Ruzyni): zde působí jeho obchodní týmy pro tuzemský trh.

www.lindabstavby.cz

www.lindabstrechy.cz

www.rekuperace-lindab.cz

Tlačové správy

Publikované dňa: 15. 9. 2015 14:41 LINDAB

Vzduchotechnické jednotky a výměníky tepla IMP Klima, ventilační systémy Nather, požární klapky MP3 a řada dalších produktů – to je výsledek posilování koncernu Lindab na trhu vzduchotechniky.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 7. 9. 2015 14:46 LINDAB

Častým problémem při návrhu staveb je kombinace materiálů, aby byly konstrukčně i esteticky v souladu. Jak zvolit materiály, které se budou vhodně doplňovat a zároveň svými vlastnostmi nezkomplikují praktické provedení stavby? Velmi dobře se doplňují kov a dřevo. Důkazem je současný trend, kdy se kvalitní kovové střešní krytiny často využívají pro dřevostavby. Potvrzuje to Štěpán Lášek, produktový manažer společnosti Lindab s. r. o., předního světového výrobce a prodejce střešních systémů z prvotřídní švédské oceli. Mezi nejčastěji používané kovové střešní krytiny pro dřevostavby patří totiž drážkovaná krytina Lindab SRP Click.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 8. 2015 14:49 LINDAB

V červnu byla zveřejněna znepokojivá statistika Státního úřadu inspekce práce deklarující nárůst počtu pracovních úrazů. K největšímu počtu smrtelných úrazů došlo ve stavebnictví, zpracovatelském průmyslu a při dopravě a skladování. Podle expertů ze společnosti Bureau Veritas, která se na bezpečnost a ochranu zdraví při práci specializuje, bývá příčinou navýšení ekonomický tlak, v jehož důsledku firmy na ochranných pomůckách šetří nebo je vůbec svým zaměstnancům neposkytují. Na vině je i lehkomyslnost zaměstnanců, kteří často neodhadnou míru hrozících rizik. Ne všechny společnosti však upřednostňují produktivitu před bezpečností práce. Příkladem za všechny, kdo se řídí heslem „Výkon, termín, kvalita – ano, ale bezpečně!“, je společnost Lindab - přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 3. 8. 2015 14:57 LINDAB

Mezinárodní koncern Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů, dále expanduje. Akvizicí získal renomovanou italskou společnost MP3, specializující se na kompletní vzduchotechnické systémy včetně protipožární ochrany. Integrace MP3 do Lindabu pokračuje podle plánu: italská odnož Lindabu již dodává požární klapky vyráběné v závodě MP3 na tamní trh – a další trhy včetně České republiky budou brzy následovat. V příslušných zemích probíhá nyní školení zaměstnanců, zaměřené na technickou stránku produktů MP3 a jejich prodej.

Zobraziť celú správu

Prílohy
LINDAB

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.