TPA

resources/f/klienti/48/logo/TPA_Logo_combi_Green on white.jpg

http://www.tpa-group.cz/cs

Skupina TPA Group poskytuje v České republice své služby od roku 1993 a působí celkem ve dvanácti zemích střední a jihovýchodní Evropy. Poskytuje služby zejména v oblastech daňového poradenství, vedení účetnictví, auditu, oceňování a poradenství při akvizicích.  Zaměřuje se především na korporátní klienty podnikající na mezinárodní úrovni v oblasti střední a jihovýchodní Evropy. Skupina TPA Group je nezávislým členem aliance Baker Tilly Europe Alliance, jejímiž dalšími členy je celosvětová poradenská síť Baker Tilly International a samostatný člen Baker Tilly International, Baker Tilly v Německu. Díky členství v Baker Tilly Europe Allience nabízí skupina TPA Group svým klientům služby globální sítě Baker Tilly International, která patří do první desítky celosvětových poradenských sítí.

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 21. 10. 2024 9:20 TPA

Počet i objem transakcí na trhu fúzí a akvizic v České republice v letošním třetím čtvrtletí meziročně poměrně výrazně klesl. Na území ČR či se zapojením ČR se tak uskutečnilo 10 transakcí za zhruba 39 milionů eur (987 milionů Kč). Ve stejné období loni to bylo 19 transakcí za 3,45 miliardy eur (cca 87,3 miliardy Kč). To ukazuje na pokles aktivity investorů v České republice, zejména těch zahraničních. Největší transakcí v ČR byla v třetím čtvrtletí akvizice společnosti Nordic Telecom Regional společností O2. Pro investory jsou aktuálně atraktivní sektory energetiky, počítačového softwaru, automatizace, digitalizace a robotizace či telekomunikací, zvýšený zájem zůstává o oblast zdravotnictví a finančních služeb. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA.

 

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 16. 7. 2024 12:18 TPA

Počet i objem transakcí na trhu fúzí a akvizic v České republice v letošním druhém čtvrtletí meziročně klesl. Na území ČR či se zapojením ČR se uskutečnilo 18 transakcí za zhruba 207 milionů eur (5,3 miliardy Kč). Ve stejné období loni to bylo 27 transakcí za 877 milionů eur (cca 22,3 miliardy Kč). Největší transakcí v ČR byla v letošním druhém čtvrtletí akvizice části společnosti Rohlík Group. Loni ve druhém čtvrtletí byla největší transakcí akvizice české společnosti Meopta – Optika za 700 milionů eur. Pro investory jsou aktuálně atraktivní sektory počítačového softwaru, automatizace, digitalizace a robotizace či telekomunikací, zvýšený zájem zůstává o oblast energetiky, zdravotnictví a finančních služeb. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 25. 6. 2024 10:38 TPA

Zvláštní cenu TPA Gentlemanská firma roku 2024 získala v letošním 11. ročníku rodinná výrobní a stavební společnost LIKO-S, která jako první v Evropě začala vyrábět interiérové příčky. Kromě toho je lídrem na trhu v budování zelených fasád a interiérových živých stěn, na jejichž systém získala patent. Mezi její úspěšné projekty patří mimo jiné vývojové centrum LIKO-NOE, které pracuje s energiemi z přírodních zdrojů a bylo postaveno za pouhých 27 dní. Společnost LIKO-S úzce spolupracuje s městem Slavkov u Brna i celým regionem, kde sídlí. Podporuje tak například zájmové spolky, školky, školy a každoročně organizuje sbírku na finanční podporu dětského domova. Cenu předali na galavečeru CZECH TOP 100, který se konal 20.6. ve Španělském sále Pražského hradu, Jana Vítková, partner TPA, a Radek Jaroš, horolezec a člen Klubu Fair Play při českém olympijském výboru. Za společnost LIKO-S převzal ocenění Libor Musil, zakladatel a současný místopředseda představenstva.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 12. 6. 2024 13:24 TPA

Renomovaná daňová poradenská společnost TPA ve spolupráci s personálně-poradenskou společností Kienbaum již potřetí zveřejnila studii, která zkoumá náklady na pracovní sílu ve dvanácti vybraných zemích střední a jihovýchodní Evropy. Studie s názvem „Vliv personálních nákladů na rozhodování o umístění podniku“ analyzuje čtyři skupiny zaměstnanců: manažery, vedoucí pracovníky, administrativní pracovníky a dělníky. Nejvyšší náklady na zaměstnance má Rakousko, nejnižší pak Albánie. Česká republika má druhé nejvyšší náklady na zaměstnance ve většině zmíněných skupin.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 22. 4. 2024 11:01 TPA

Počet i objem transakcí na trhu fúzí a akvizic v České republice v prvním čtvrtletí roku 2024 meziročně stoupl. Na území ČR či se zapojením ČR se uskutečnilo 22 transakcí za zhruba 1,2 miliardy eur (30,2 miliardy Kč). Ve stejné období loni to bylo 17 transakcí za čtyři miliony eur (cca 101 milionů Kč). Za poměrně výrazným nárůstem objemu je prodej nadpolovičního podílu v plynárenské společnosti GasNet energetické společnosti ČEZ. Ten byl zároveň nejvýznamnější zveřejněnou transakcí v celém středoevropském regionu. Pro investory jsou atraktivní sektory počítačového softwaru, automatizace, digitalizace a robotizace či telekomunikací, zvýšený zájem zůstává v oblasti energetiky a finančních služeb. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA.

Zobraziť celú správu

Prílohy
TPA

Súčasní klienti
Referenční klienti