SK CZ EN

DACHSER: ŠUMIVÁ LOGISTIKA Z REGIONU CHAMPAGNE

Publikované dňa: 13. 12. 2016 13:57 DACHSER CZECH REPUBLIC

Mezinárodní logistický provider DACHSER zabezpečuje ve svém skladu na severu Francie logistiku pro šampaňské. Každý rok zde odbaví zásilky s téměř 13 miliony lahví šumivého vína z regionu Champagne a s dalšími destiláty.

Logistika pro tak citlivé a luxusní zboží, jakým jsou ušlechtilá šumivá vína a drahé lihoviny, musí být na té nejvyšší úrovni. Pobočka DACHSERU ve francouzské Remeši se skladem o velikosti 18 000 m2 splňuje i ty nejnáročnější podmínky. Je zde instalován chladicí systém, který umožňuje regulovat teplotu tak, aby sklad simuloval prostředí stejné jako v klasickém vinném sklípku. O logistiku, celní řízení a služby s přidanou hodnotou se pak starají specialisté s dlouholetými zkušenostmi s tímto specifickým segmentem trhu. DACHSER umí absorbovat sezonní výkyvy v poptávce po šampaňském a přizpůsobit vychystávací a skladovou kapacitu pro sezonní špičky. Svým zákazníkům nabízí například kompletaci displejů nebo akční příbaly, tzv. on-packs, a další služby s přidanou hodnotou. Kromě toho má DACHSER i status oprávněného hospodářského subjektu (tzv. AEO) a vyřizuje za své zákazníky všechny celní formality týkající se spotřební daně na alkohol.

Logistický provider DACHSER většinou jako jeden z prvních pozná, jak se trhy se zbožím jeho zákazníků chovají. V případě šampaňského je největší poptávka o svátcích na konci kalendářního roku a také během Velikonoc. Výkyvy ale logistici v Remeši zaznamenávají také v období konání velkých akcí světového formátu, jako jsou například filmový festival v Cannes či hlavní zimní sezóna v proslulém lyžařském středisku Courchevel.

A kam zboží z Remeše míří? S podílem téměř 55 procent konzumuje nejvíce šampaňského Francie. 25 procent šampaňského se vyváží do zemí EU a 15 procent do zbytku světa. Nejdůležitějšími nakupujícími zeměmi jsou Anglie, USA, Německo, Itálie, Belgie a Japonsko. Rusko a Čína jsou ve spotřebě šampaňského na vzestupu a mezi země, kam DACHSER šampaňské exportuje, se řadí dokonce i Spojené arabské emiráty.

Blíží se konec roku, a tak je dobré si připomenout, k čemu se šampaňské nejčastěji podává. Tradičně je to k dezertu, ale věřte tomu nebo ne, servírovat se může při jakékoliv příležitosti. Pinot noir (Rulandské modré) se hodí nejlépe k červenému masu, Chardonnay je zase perfektní ke sladkému, ale protože se šampaňské vyrábí ze směsi odrůd, můžete si ho užít s jakýmkoliv pokrmem. Stále však zůstává luxusním šumivým vínem pro speciální příležitosti.

Základní informace o společnosti DACHSER v České republice

DACHSER působí na trhu logistiky a zasilatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti DACHSER pro Českou republiku, v roce 2006 uzavřela smlouvu o joint venture s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb DACHSER a začala vystupovat pod jménem DACHSER E.S.T. a.s. Proces integrace byl završen rozhodnutím o přejmenování společnosti na DACHSER Czech Republic a.s. s účinností od 1. 1. 2010.
DACHSER disponuje více než 50 000 m² distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice. Ve svých osmi pobočkách (v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Praze a na pobočce DACHSER Cargoplus) v současné době zaměstnává téměř 500 lidí.

Základní informace o skupině DACHSER

Rodinná společnost DACHSER se sídlem v německém Kemptenu je předním poskytovatelem logistických služeb v Evropě. Dachser poskytuje komplexní přepravní logistiku, skladování a individuální zákaznické služby ve třech obchodních divizích: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Nabídku doplňují další služby jako kontraktní logistika, konzultace a poradenství a specifická řešení přizpůsobená na míru jednotlivým odvětvím. Díky komplexní dopravní síti jak v Evropě, tak i v zámoří a informačním technologiím, které jsou plně integrovány do všech systémů, poskytuje DACHSER inteligentní logistická řešení po celém světě. V současnosti zaměstnává 26 500 lidí ve 428 pobočkách ve 43 zemích světa. Za rok 2015 zrealizoval přepravu 78,1 milionu zásilek. Celkový obrat koncernu DACHSER v roce 2015 činil 5,64 miliardy eur. Pro více informací navštivte www.dachser.cz.

Pro více informací prosím kontaktujte:
DACHSER Czech Republic a.s.
Ing. Jan Polter, MBA
Obchodní a marketingový ředitel
tel.: +420 312 291 842
e-mail: jan.polter@dachser.com
www.dachser.cz

DACHSER Czech Republic a.s.
Ing. Tereza Valentová
Marketing & PR
tel.: +420 312 291 880
e-mail: tereza.valentova@dachser.com
www.dachser.cz

Crest Communications a.s.
Andrea Pitronová
Account Director
tel.: +420 222 927 111
e-mail: andrea.pitronova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
Bild 2_Reims Aussen.jpg
DACHSER: Šumivá logistika
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.