SK CZ EN

JEDINEČNOU ATRAKCI PRO VÝLETNÍ LODĚ VYRÁBÍ ČESKÝ HUISMAN

Publikované dňa: 9. 10. 2017 12:41 HUISMAN

Unikátní projekt výroby vyhlídkové plošiny pro zaoceánské výletní lodě zahájila společnost Huisman Konstrukce ve Sviadnově. Zařízení s prosklenou zavěšenou gondolou s názvem North Star váží 120 tun a poskytne v jeden okamžik neobvyklý pohled z 50metrové výšky nad hladinu moře až šestnácti cestujícím včetně jednoho operátora. Vyhlídková plošina North Star se poprvé objevila na lodi Quantum of the Seas patřící společnosti Royal Caribbean's a nachází se také na dalších dvou výletních lodích Anthem of the Seas a Ovation of the Seas. Jeden výjezd na vyhlídkové plošině bude trvat přibližně 15 minut a očekává se, že tuto neobvyklou atrakci ročně využijí tisíce turistů.

Vyhlídková plošina se skládá ze sedmi komponentů, jejichž kompletní výroba včetně testování celého zařízení probíhá ve Sviadnově. V tomto roce plánuje český Huisman vyrobit dvě tyto plošiny, přičemž hodnota jedné zakázky dosahuje řádově stovek miliónů korun.

„Projekt je pro nás od počátku do konce velkou výzvou. Jde o komplikovanou výrobu z důvodu specifických požadavků na estetické hledisko kompletního zařízení, které musí zapadnout do siluety lodě, ale také z důvodu technických nároků vzhledem k umístění plošiny na vrchní palubě lodi"
, hodnotí náročnost zakázky Tomáš Zamarski, projektový manažer Huisman Konstrukce.

Zařízení, které bude přišroubováno k vrchní palubě lodi přes pedestal, musí rovněž splňovat vysoké nároky na bezpečnost a funkčnost v případě nouzové situace. „Již od počátku bylo nutné sladit protichůdné požadavky z hlediska inženýringu. Zařízení musí mít nízkou hmotnost a zároveň vysokou pevnost, nízkou hlučnost a zároveň výkonný hydraulický zdroj pohonu", dodává Tomáš Zamarski.

Doprava k zákazníkovi se plánuje několik měsíců předem. Jednotlivé komponenty budou přepravovány třemi kamiony nejprve do Mělníka a poté lodí do sousedního Německa do přístavu k finálnímu zákazníkovi, který je jedním z významných zákazníků společnosti Huisman Equipment BV. První dokončená zakázka spatří svou loď počátkem roku 2019.

O společnosti Huisman
• Společnost Huisman je specialista v konstrukčním navrhování a výrobě „hi-tech" strojírenských výrobků s vysokou přidanou hodnotou.
• Mezi produkty firmy patří ropné vrtné soupravy, pozemní a námořní jeřáby, zařízení pro pokládání potrubí v moři, zařízení pro zábavní průmysl a další
• Výrobky společnosti Huisman míří výhradně na export do celého světa. Zařízení ze Sviadnova je možné vidět například v Mexickém zálivu, u pobřeží Afriky, na amerických ropných polích, v západní Austrálii nebo v Hongkongu.
• Mezi nejvýznamnější zákazníky patří společnosti VARD, Heerema Offshore Service B.V., Subsea 7, COSCO a Vekoma.
• Ve spolupráci se společností SAAB Czech společnost Huisman vyvinula simulátor vrtné soupravy pro zaškolování vrtařů.
• Společnost je členem nadnárodní skupiny Huisman. Centrála společnosti je v Nizozemí. Kromě Sviadnova má Huisman výrobní závody v Číně, Brazílii a Nizozemí. Obchodní zastoupení včetně projektové a servisní podpory je dále v Austrálii, Norsku a Singapuru.
• Společnost Huisman působí ve Sviadnově od roku 1997.
• Za posledních 5 let investoval Huisman ve Sviadnově přes 775 mil. Kč. Firma vystavěla moderní vývojové a konstrukční centrum, montážní halu a několik výrobních a provozních budov, modernizovala výrobní prostory a procesy a rozšířila stávající skladovací a testovací plochy.
• Za poslední 3 roky investovali ve Sviadnově do vlastního výzkumu a vývoje 20 mil. Kč.
• Firma spolupracuje se středními technickými školami v Moravskoslezském kraji.

Další informace poskytne:
Eva Vavrečková, Crest Communications (zast. spol. Huisman)
Tel: 734 622 441
E-mail: vavreckova@crestmorava.cz

Aneta Macurová, Huisman (PR zástupce společnosti)
Tel.: 734 289 147
E-mail: amacurova@HUISMAN-CZ.com

Prílohy

Obrázky
Foto_Vyhlídková plošina North Star.jpg
Foto_Vyhlídková plošina North Star.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.