SK CZ EN

100 % KUŘECÍ MLETÉ MASO NA PĚT ZPŮSOBŮ!

Publikované dňa: 20. 4. 2020 16:14 DRŮBEŽÁŘSKÝ ZÁVOD KLATOVY

Kuřecí mleté maso stehenní 100% masa z Drůbežářského závodu Klatovy je dietnější a stravitelnější variantou nahrazující jakékoliv běžné mleté maso. Pro inspiraci klatovský závod připravil pět receptů, které ukazují, jak snadno lze kuřecí mleté maso využít pro přípravu chutných jídel. Od čevabčiči přes burgery až po nefalšovanou sekanou či oblíbené špagety s boloňskou omáčkou.

Kuřecí maso je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí mnoha jídelníčků. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů. Navíc neobsahuje příliš velké množství tuku a je lehce stravitelné. Všechny tyto parametry splňuje mleté kuřecí maso z DZ Klatovy.

Na prvním místě kvalita

Při kulinářské práci s mletým masem je velice důležitá kvalita výchozí suroviny.
Kuřecí mleté maso stehenní z DZ Klatovy
jako jediný výrobek na trhu obsahuje 100 % mletého kuřecího masa. Je vhodné pro široké kulinářské použití jako plnohodnotný mletý steak, karbanátek či lehčí verze sekané. Je skvělé k přípravě burgerů během grilovací sezóny. Výhodou je velmi rychlá a hlavně čistá příprava při zpracování masa.

Díky rychlosti zpracování, způsobu podchlazení a použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, si zachovává klatovské kuřecí mleté maso nadstandartní kvalitativní vlastnosti. „Vzhledem k zachování celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, a to jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování,“ potvrzuje technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka.

1. Recept na nefalšovanou sekanou

Ingredience: 500 g kuřecího mletého masa z Drůbežářského závodu Klatovy,
2 ks vejce, 1 lžička majoránky, 3 lisované stroužky česneku, 1 najemno nakrájené šalotky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce čerstvé petrželky, 1 lžíce čerstvého libečku, 1 lžička soli, 1 lžičky mletého pepře (strouhanka dle potřeby).

Suroviny vložte do mísy a pořádně promíchejte. Jestli je směs příliš tekutá, přidejte strouhanku tak aby šel vytvarovat váleček. Ten vložte do vymazaného pekáčku, mírně podlijte vodou a přikryjte alobalem. Takto připravenou sekanou dejte péct do silně vyhřáté trouby na 35 minut. Na posledních 5 minut alobal sejměte a dopečte dozlatova. Kuřecí sekanou nakrájejte na plátky, ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte s bramborovou kaší nebo zastudena v housce.

2. Recept na jednoduché masové kuličky s boloňskou omáčkou

Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa z Drůbežářského závodu Klatovy,
1 plechovka loupaných – krájených rajčat, 3 lisované stroužky česneku,
1 najemno nakrájenou cibuli, 2 lžičky oregana, 1 lžička římského kmínu, 2 stonky čerstvé bazalky (když není, tak 1 lžička sušené), 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce smetany ke šlehání, sůl, pepř.

V míse smíchejte maso, česnek, oregano, bazalku, římský kmín, sůl a pepř a 1 lžičku zakysané smetany, která maso zjemní. Vytvarujte kuličky a dejte péct do trouby na 180 °C, dokud maso nezezlátne. V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a chvilku ji restujte. Přidejte krájená rajčata a zalijte je trochou vody tak, aby vznikla omáčka. Omáčku opepřete, osolte, přidejte čerstvou bazalku a pro zjemnění chuti i smetanu ke šlehání. Přikryjte ji poklicí
a duste přibližně 20 minut. Pokud není dostatečně hustá, odklopte ji a nechte vyvařit do zhoustnutí. Na závěr už jen dozlatova upečené masové koule vnořte do omáčky a zvolte svou přílohu dle své chuti.

Tip: Kuličky můžete kuličky dochutit čerstvě krájenou pažitkou či petrželkou.

3. Recept na křehké kuřecí karbanátky

Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa z Drůbežářského závodu Klatovy, 1 jemně nakrájená cibule,
2 lisované stroužky česneku, 1 vejce, špetka majoránky, petržel, 1 lžička sladké papriky mleté, sůl, pepř, olej.

Do mísy vložte maso, česnek, vejce a na oleji zpěněnou cibulku. Přidejte nasekanou petrželku, lžičku mleté papriky, špetku soli a pepře. Vše důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte placky a smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Karbanátky můžete podávat například s vařenými brambory či bramborovou kaší.


4. Recept na řecké čevabčiči z kuřecího masa

Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa z Drůbežářského závodu Klatovy, 1 najemno nakrájená cibule, 3 lisované stroužky česneku, 1 vejce, špetka chilli, lžíce Worcesterové omáčky, sůl, pepř, citron.

Cibulku smažte na kousku másla, dokud nezměkne. Mleté maso vložte do mísy a smíchejte se sladkou paprikou, špetkou chilli, soli a pepře, Worcesterovou omáčkou a s vychladlou cibulkou. Masovou směs nabalujte na špejle, vytvarujte válečky. Smažte je na másle, z obou stran, na rozpálené pánvi.
Hotové čevabčiči můžete pokapat citronem.

Tip: Podávejte s bylinkovým dressingem a chlebovými plackami.

5. Dietní burger z kuřecího masa

Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa z Drůbežářského závodu Klatovy, lžička sladké papriky, lžička sušeného česneku, lžička mletého pepře, sůl,1/2 cibule, prolisovaný stroužek česneku, lžička hořčice, lžička Worcestrové omáčky.

Vychlazené mleté maso vložte do mísy a důkladně smíchejte se všemi ingrediencemi. Vytvarujete 2 až 3 burgery a palcem uprostřed udělejte malou prohlubeň proto, aby se při pečení nevyboulily. Vložte na 10 minut do lednice. Připravte si celozrnnou bulku se zeleninou a sýrem. Vyndejte burgery z lednice, lehce potřete olivovým olejem a vložte na rozpálenou grilovací pánev nebo gril. Maso grilujte zhruba 4 minuty z každé strany. Burger tak zůstane uprostřed lehce narůžovělý a nebude vysušený.

Drůbežářský závod Klatovy měsíčně vyrábí 2 200 tun kuřecího mletého masa. Zákazníci je mohou zakoupit v obchodních řetězcích Kaufland, Lidl a Tesco.

______________________________________________________________________________________________

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu
2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků.
Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/


Pro více informací kontaktujte:

Jana Okapalová
Account Manager

Crest Communications a.s.
Ostrovní 12630
Praha 110 00
GSM: +420 731 613 624
E-mail: jana.okapalova@crestcom.cz
www.crestcom.cz


Denisa Schönigerová

Crest Communications a.s.
Ostrovní 12630
Praha 110 00
GSM: +420 778 412 121
E-mail: denisa.schonigerova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.