„Naše mlékárna vyrábí dlouhá léta takové produkty, které se staly díky svému složení a chuti již tradičními zásobami v domácích ledničkách," říká Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „V čase adventu, kdy většina z nás připravuje vánoční pochoutky doma, se naše výrobky starají o to, aby hotové cukroví mělo tu správnou neodolatelnou chuť. Chuť, díky které se z ochutnávání stane ujídání, až hospodyňka musí cukroví pečlivě ukrýt, aby ještě zbylo něco na Štědrý večer," dodává Radka Benešová.
Dnešní doba je uspěchaná a zdá se, že na vše máme stále méně času. Ale jde-li
o pečení vánočního cukroví, většina hospodyněk si udělá čas a postupně se pustí do přípravy sama. Není nad domácí poctivé cukroví, které nám provoní celou adventně připravenou domácnost a chutná až do Tří králů. Stejně tak pečlivě vyráběné produkty mlékárny, mají lahodnou chuť a hodí se pro přípravu různých pokrmů, včetně samotného pečení cukroví. Zaměstnanci mlékárny přináší vlastní osvědčené recepty, které se staly v jejich domácnostech klasikou, která nesmí chybět na vánočním stole.
Srdce od Valmezu
200g hladké mouky, 80g moučkového cukru, 5g prášku do pečiva, 100 g másla, špetka dřeně z vanilkového lusku, 3 lžíce Bílého jogurtu z Valašska, 2 lžičky citrónové šťávy
Na ozdobení: dle chuti - čokoládová poleva, oříšky, mandle či cukrové zdobení
Připravte si plechy vyložené pečícím papírem a předehřejte troubu. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a přidejte mírně povolené máslo. Jogurt smíchejte s vanilkou a citrónovou šťávou. Vypracujte těsto, v případě potřeby můžete přidat trochu mouky nebo jogurtu. Rozválejte na tenčí placku a vykrajujte srdíčka, která pokládejte na plech. Pečte je krátce, jen co se srdíčka zpevní a vyběhnou. Po vychladnutí dozdobte dle chuti a fantazie dětí.
Linecké z Valašského Meziříčí
310g hladké mouky, 190g másla, 2 žloutky, 100g moučkového cukru, marmeláda na potření
TIP od Valmezu: pro jemnější chuť můžete přidat 1-2 lžičky Bílého jogurtu z Valašska. Pro zvýraznění chuti přidejte jemně nastrouhanou kůru z ½ citrónu
či dřeň z vanilkového lusku. Případně můžete dle chuti použít obojí.
Smíchejte postupně nejdříve všechny sypké ingredience a postupně vmíchejte máslo se žloutky a vypracujte těsto. Pokud se bude mírně lepit, přidejte ještě špetku mouky a nechte v ledničce alespoň 1 hodinu odležet, nejlépe až do druhého dne. Z těsta později vyválejte plát, vykrajujte různé tvary a pozvolna pečte. Vychladlé tvary slepujte svoji oblíbenou marmeládou, do které můžete přidat pár kapek rumu.
Jogurt dokulata - nepečené cukroví
240 g dětských piškotů, 2 balení Bílého jogurtu z Valašska, moučkový cukr na obalení, dřeň z vanilkového lusku, umyté a osušené brusinky, mandle, lískové ořechy
Pomocí mixéru nebo válečku na těsto rozdrťte piškoty a postupně vmíchejte jogurt, až vznikne tuhé těsto, kterého půjde tvarovat.Do každého kousku vložte podle svého uvážení brusinku, mandli či oříšek, zabalte a utvořte kuličku. Tyto kuličky obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkovou dření a nechte v chladu uležet. Podávejte vždy vychlazené.
Privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992 vznikla Mlékárna Valašské Meziříčí. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: smetanové jogurty, středně tučné ovocné jogurty, nízkotučné ovocné jogurty, kysané výrobky, BIO jogurty a čerstvé tekuté výrobky. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Za těmito úspěchy stojí především zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svým nadšením a obětavostí. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí na slovenské trhy. Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.
CREST Communications logo
Pro více informací kontaktujte:
Crest Communications a.s.
Kateřina Řeháková
Account Director
tel.: + 420 222 927 114
e-mail: katerina.rehakova@crestcom.cz
Crest Communications a.s.
Šárka Brožová
Account Manager
tel.: + 420 222 927 108
gsm : + 420 739 561 748
e-mail: sarka.brozova@crestcom.cz