5. FÁZE TULIPA TŘEBEŠÍN JE PRVNÍM NÁJEMNÍM PROJEKTEM AFI EUROPE, KTERÝ DOSÁHL GLAJCHY

Publikované dňa: 6. 9. 2021 9:59 AFI EUROPE

Developerská společnost AFI Europe dokončila hrubou stavbu již páté a zároveň poslední etapy rezidenčního projektu Tulipa Třebešín. Ta je určena čistě pro nájemní bydlení a uzavírá rozsáhlou výstavbu na 5hektarovém městském brownfieldu v Praze 3 - Strašnicích. Budova nabídne celkem 61 bytových jednotek v dispozicích od 1+kk do 3+kk s předpokládaným termínem dokončení ve 3. čtvrtletí 2022. Generálním dodavatelem je společnost Imos Brno. Celková investice AFI Europe do 5. fáze přesáhne 250 milionů korun.

„V současnosti máme v metropoli ve výstavbě již tři nájemní projekty s přibližně 550 byty. Nájemní dům v projektu Tulipa Třebešín je komornějšího rázu, a tak se jeho hrubou stavbu podařilo dokončit jako první. Potenciální nájemci se mohou těšit na širokou nabídku bytů s promyšlenými dispozicemi, dostatkem úložných prostor a denního světla,“ komentuje Elena Pisotchi, obchodní a marketingová manažerka AFI Europe, a dodává: „Ceny nemovitostí stále stoupají a vlastnické bydlení neposkytuje nastupující generaci mileniálů dostatečnou flexibilitu v osobním životě, kterou tato generace vyžaduje. Naším cílem je jít jim v tomto směru naproti a vytvořit moderní bydlení, jenž nabízí nejen potřebný komfort, ale i větší pružnost a svobodu v rozhodování.”

Nájemní byty budou disponovat totožnými standardy jako byty na prodej v předchozích fázích Tulipy Třebešín, kde již bylo dokončeno a kompletně prodáno 750 standardních bytů. V nabídce zůstává posledních 10 velkometrážních jednotek v luxusních viladomech. Projekt se nachází u autobusové zastávky Třebešín jen několik minut jízdy od stanice metra Želivského. Jeho součástí je také park a mateřská školka s kapacitou pro 60 dětí. V nájemní rezidenci nebude chybět ani několik maloobchodních jednotek v přízemí, které prakticky doplní občanskou vybavenost v okolí.

AFI EUROPE Czech Republic je předním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka, Tulipa Modřanská rokle a Tulipa City nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1. V procesu výstavby je rozsáhlé portfolio nájemních bytů, které vyrostou v projektech Tulipa Karlín v Praze 8, Tulipa Třebešín v Praze 3 a v multifunkčním areálu AFI City na městském brownfieldu v Praze 9 u stanice metra Kolbenova. V dubnu 2021 společnost rozšířila své dosavadní portfolio o akvizici administrativního komplexu Avenir Business Park v Nových Butovicích.

Kontakt:

Denisa Kolaříková