VÝSTAVBA NÁJEMNÍCH BYTŮ AFI EUROPE ÚSPĚŠNĚ POKRAČUJE: AFIHOME KARLÍN MÁ GLAJCHU

Publikované dňa: 4. 1. 2022 13:57 AFI EUROPE

Developerská společnost AFI Europe dokončila hrubou stavbu AFIHOME Karlín (dříve známou pod názvem Tulipa Karlín) na rohu ulic Thámova a Pernerova v Praze 8. Tato budova poblíž stanice metra Křižíkova je členěna do několika vzájemně ustoupených celků navazujících na strukturu a výšku stávající zástavby. Ve své nejvyšší části bude mít 10 nadzemních podlaží, přičemž určena bude výhradně pro nájemní bydlení. Po svém dokončení ve 3. čtvrtletí letošního roku nabídne 170 bytů k okamžitému nastěhování. Část z nich bude navíc kompletně zařízena. V přízemí nebudou chybět doplňkové obchody a služby.

„Jedná se již o druhý projekt nájemního bydlení, ve kterém jsme se přehoupli do závěrečné části výstavby. Je součástí nové zastřešující značky AFIHOME, která odliší dosavadní bytovou výstavbu za účelem prodeje od aktuálních realizací na pronájem. Karlínský projekt považujeme za unikátní nejen svou podobou, ale také umístěním. Vyrůstá totiž v jedné z nejatraktivnějších částí Prahy, kde je veškerá občanská vybavenost dostupná doslova za rohem a centrum vzdálené jen pár minut chůze. Zároveň leží u úpatí zeleného vrchu Vítkov, z něhož se otevírá krásný výhled na metropoli a který poskytuje mnoho příležitostí pro odpočinek a sportovní aktivity,“ komentuje Elena Pisotchi, obchodní a marketingová manažerka AFI Europe, a dodává: „Samotný areál pak bude plnit více funkcí. Kromě bydlení zde vznikne i komerční část s obchody a službami. Ve vnitrobloku nebudou chybět předzahrádky přízemních bytů a dvůr s prostorem pro posezení v zeleni.“

V rámci realizace probíhá rekonstrukce dvou původních bytových domů z počátku 20. století a moderní přístavba ve tvaru písmene “L”. Za architektonickým návrhem stojí srbský ateliér Bevk Perović arhitekti a generálním dodavatelem stavby je Imos Brno.

www.AFIHOME.cz

AFI EUROPE Czech Republic je předním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka, Tulipa Modřanská rokle a Tulipa City nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1. V procesu výstavby je rozsáhlé portfolio nájemních bytů, které vyrostou v projektech Tulipa Karlín v Praze 8, Tulipa Třebešín v Praze 3 a v multifunkčním areálu AFI City na městském brownfieldu v Praze 9 u stanice metra Kolbenova. V dubnu 2021 společnost rozšířila své dosavadní portfolio o akvizici administrativního komplexu Avenir Business Park v Nových Butovicích.

Kontakt:

Denisa Kolaříková