6 ÚJ, KÖZVETLEN JÁRAT ÉS TÖBB MINT 200 000 KÜLDEMÉNY – JÓL ZÁRTA AZ ÉVET A DACHSER

Publikované dňa: 16. 12. 2021 9:13 LIEGL & DACHSER

A 2021-es évben közel 3,5 millió kilométert futott a Liegl&Dachser flottája, és a hazai telephelyeket érintő export-import küldemények száma már novemberben elérte a 200 ezret. A logisztikai cég idén a régió megnövekedett forgalmára reagálva 6 új, közvetlen nemzetközi gyűjtőjáratot indított, így többek között Kassára is 24 órán belül szállít, és Szlovénia mellett Horvátországba, Lengyelországba is működtet napi járatot. Most már a logisztikai cég minden telephelyéről indulnak már nemzetközi járatok, így a szállítások ideje is jelentősen csökkent az elmúlt egy évben.

A Covid-19 járvány logisztikában okozott nehézségei ellenére is tudtak bővülni idén a DACHSER, magyarországi telephelyei, már az év elején közvetlen járatot indított zalaegerszegi telephelyéről Strasbourg és szlovák Lozorno mellett a németországi Bad Salzuflen irányába is.

Februárban a lengyelországi Sosnowiecbe, áprilisban pedig a németországi Gersthofenbe indult járat Magyarországról, és a nyár közepétől a Szlovénia irányába indított küldemények is már 1 munkanapos futamidővel érnek célba Magyarország területéről a közvetlen kapcsolatnak köszönhetően. Szeptembertől a hazánkban feladott küldemények már másnap Horvátországva érnek a DACHSER új útvonalán, az új, direkt vonalak közül a legújabb pedig Kassa, ahova Tiszaújvárosból mennek naponta a gyűjtőjáratok. Az új útvonalak mellett a korábban a kecskeméti telephelyről indított románia és németországi járatok is zavartalanul működnek, 2022-ben pedig további gyűjtővonalak indítását tervezi a DACHSER.

Az új útvonalakon is igénybe vehető az entargo termékcsalád (a targospeed, a targoflex, valamint a targofix), amely egész Európára egységes és magas színvonalú szolgáltatásokat jelent mind a B2B, mind a B2C ügyfelek számára. A DACHSER hálózat valamennyi útvonalán elérhető az elektronikus úton történő nyomon követés és a szállítás folyamatos online monitorozása is.

Nem csak a járatszámok és az 1 napon belül elérhető országok listája bővült, idén összesen 114 európai állomáson 8 800 SAM típusú kézi szkenner állt munkába, beleértve a magyar DACHSER telephelyeket is. Az új SAM szkennerek használata megreformálta a szállítási folyamatokat: felgyorsult a küldemények kezelése, valamint a támogatási funkciók is javultak, a szkennelés mellett telefonhívásokat is bonyolíthatnak készülékkel, sőt, a jövőben a gépjárművezetők a diszponensekkel és egy biztonyos idő után egymással is beszélni tudnak majd a készülék chatfunkciójának segítségével.

A Liegl&Dachser összességében egy rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen most már az összes vidéki gyűjtőpontjáról, Kecskemétről, Tiszaújvárosból, Zalaegerszegről, Pécsről is indulnak közvetlen nemzetközi gyűjtőjáratai európai uticélok felé.